Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lip 2012 17:52 

niebieski
Jeszcze nie tak dawno, można było przeglądać i rezerwować na październik loty Wizzairem z Warszawy do Forli. Obecnie pojawia się komunikat "Brak lotów odpowiadających wyszukiwaniu". Czy to znaczy, że Wizz kasuje połączenia z Warszawy do Forli od października?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 10 Lip 2012 18:02 

Może już sezon zimowy w Wawie ?
Ja kupiłam na 18-22października z Katowic do Forli bez problemu ( i w bardzo fajnej cenie;) ).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lip 2012 18:10 

niebieski
czekolada napisał(a):
Ja kupiłam na 18-22października z Katowic do Forli bez problemu ( i w bardzo fajnej cenie;) ).

No to ja mam problem:

kupiłem bilet z Wawy do Forli na grudzień i na te terminy biletów już nie ma.
Niestety, chyba muszę się spodziewać niedługo email-u o odwołaniu naszych lotów i propozycji zmienić na wcześniejsze lub na zwrot pieniędzy. Ja w takim razie stracę kolejne połączenie z Forli (na kwotę 10 E). Bo na pewno za ten drugi lot nie zwrócą ponieważ nie ponoszą takiej odpowiedzialności, przewożąc pasażerów "point to point".

Ostatnio edytowany przez Ich 10 Lip 2012 18:36, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lip 2012 18:16 

niebieski
czekolada napisał(a):

Przepraszam, pomyliłem się:

z Katowic bilety są.

Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lip 2012 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
z Warszawy ostatni lot do Forli jest 29 września
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lip 2012 17:13 

niebieski
Ich napisał(a):
No to ja mam problem:

kupiłem bilet z Wawy do Forli na grudzień i na te terminy biletów już nie ma.
Niestety, chyba muszę się spodziewać niedługo email-u o odwołaniu naszych lotów i propozycji zmienić na wcześniejsze lub na zwrot pieniędzy. Ja w takim razie stracę kolejne połączenie z Forli (na kwotę 10 E). Bo na pewno za ten drugi lot nie zwrócą ponieważ nie ponoszą takiej odpowiedzialności, przewożąc pasażerów "point to point".

Wczoraj napisałem reklamację na stronie Wizz-a z tłumaczeniem mojego problemu, dotyczącego lotu Warszawa - Forli (rez. TEXXXX) i następnego lotu z Forli (rez. FFYYYY).
Dzisiaj dostałem niespodziewaną odpowiedź i wybrałem drugie z proponowanych rozwiązań, które pokryje wszystkie moje koszty:

Dot. Reklamacji TEXXXX
Szanowny Panie,
W imieniu całego zespołu Wizz Air przepraszam Pana za problemy związane ze zmianami w rezerwacji TEXXXX. Zapewniam, że staramy się wykonywać loty zgodnie z wcześniej zaplanowanym rozkładem, jednak tak jak wszystkie inne linie czasami ze względów operacyjnych jesteśmy zmuszeni do wprowadzenia zmian. Przewieźliśmy już ponad 12 milionów Pasażerów w ciągu ostatnich 12 miesięcy, pragniemy utrzymać pozycję lidera na rynku. Wiemy, z jakim stresem i problemami wiąże się dla naszych pasażerów zmiana w podróży, niestety trasa Warszawa – Forli – Warszawa została skasowana z przyczyn handlowych. W zaistniałej sytuacji możemy zaproponować jedno z poniższych rozwiązań:
- zmiana daty lotu na lot na tej samej lub podobnej trasie na 14 dni przed planowaną datą wylotu lub 30 dni po tejże dacie
- kredyt w wysokości wartości biletu powiększonej o 20% ( w przypadku rezerwacji TEXXXX) i kredyt 100 % za rezerwację FFYYYY.

Czekając na odpowiedź pozdrawiam serdecznie.

Z wyrazami szacunku,

Nina Sadowska
Customer Relations Department

Ostatnio edytowany przez Ich 11 Lip 2012 17:41, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lip 2012 17:28 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Łamią twoje prawa. Rozporządzenie mówi jasno: na Wizz Air ciąży obowiązek dowiezienia cię w terminie do celu. Są zobowiązani wykupić ci lot innymi liniami. Zadzwoń do ULC, konsultanci są w porządku, tylko czasem długo się czeka na poąłczenie. Powiedzą ci jak postępować. http://www.ulc.gov.pl/index.php?option= ... Itemid=176

#8 PostWysłany: 11 Lip 2012 17:39 

niebieski
Kamil napisał(a):
Łamią twoje prawa. Rozporządzenie mówi jasno: na Wizz Air ciąży obowiązek dowiezienia cię w terminie do celu. Są zobowiązani wykupić ci lot innymi liniami. Zadzwoń do ULC, konsultanci są w porządku, tylko czasem długo się czeka na poąłczenie. Powiedzą ci jak postępować. http://www.ulc.gov.pl/index.php?option= ... Itemid=176

Ja jestem zadowolony z tego rozwiązania,
bo nie zależało mi lecieć do Forli, tam miałem tylko przesiadkę i potem drugi lot z Forli do Sofii,
a w ten sposób oni mi zwrócą pieniędzy też za ten drugi lot czego się nie spodziewałem;
a ja znajdę sobie inne połączenie do Sofii, np. przez Mediolan.
Do grudnia jest sporo czasu i będą jeszcze dobre ceny.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:34 

Teraz pora na Katowice :cry:

#10 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
No niestety -> viewtopic.php?p=137419#p137419

Najgorsze, że mają taki burdel, że pozwalają rezerwować żeby chwile później skasować rezerwacje...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości