Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista punktów wymazowych https://www.pio.gov.cy/coronavirus/eng/ ... s-releases

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 731 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 05 Wrz 2021 18:18 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
A czy to czasem nie wygląda tak, że te samoloty kierowane do testów to przede wszystkim Ryanair i Wizz, natomiast pasażerowie np. Lufy nie mają tego kłopotu?
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#362 PostWysłany: 05 Wrz 2021 19:30 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Mi to wygląda na coś takiego ze jak jest jeden samolot na przylocie to go dają do testu. Jak jest kilka to "losują". Dziś np miejsce do testów zamknięte, więc nikogo nie testują.
juggler5 lubi ten post.

#363 PostWysłany: 05 Wrz 2021 23:26 

Hej, mam kilka pytań w związku z planowaną podróżą na Cypr - może ktoś pomoże i rozjaśni wątpliwości .. Oboje jesteśmy zaszczepieni.
Lecimy w czwartek 9/09 z Berlina do Larnaki, następnie jedziemy autem na Północ i teraz pytanie - czy lecąc z innego kraju , niż Polska jestem traktowana i obowiązują mnie zasady dotyczące Polski czy kraju z którego leciałam, czyli Niemiec?

Jak jest z przekraczaniem granicy? Dziś dostaliśmy od hotelu link https://saglik.gov.ct.tr/COVID-19/%C3%9 ... NK-KODLARI o obowiązujących od jutra zasadach na północnej części. Polska jest w zielonej kategorii.
GREEN;
VACCINATED or HAVE HAD THE DISEASE;
No restrictions.
UNVACCINATED;
Pre-departure negative PCR result from the last 72 hours. Quarantine-free entry.

muszę mieć wykonany PCR? czy wystarczy im zaświadczenie o szczepieniu, bo czytając to forum i informacje na powyższej stronie zgłupiałam.. niby piszą o tym, że dla krajów z zielonej kategorii brak ograniczeń, jednak na samym wstępie zaznaczają "People who will enter our country via air-sea routes and from outside the island using the land border crossings from 06.09.2021 onwards, taking into account the country entry criteria (pre-departure negative PCR test result from the last 72 hours)" tak jakby ten test był wymagany..
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 06 Wrz 2021 00:28 
Awatar użytkownika

złoty
Pytają o narodowość a nie skąd przyleciałaś. Zresztą i Cypryjczycy i Turcy sprawdzają testy, więc musisz je mieć, tak samo jak szczepienie.
juggler5 lubi ten post.
juggler5 uważa post za pomocny.

#365 PostWysłany: 06 Wrz 2021 09:54 

złoty
Te losowane samoloty do testów to wiedzą przed wejściem na pokład, że zostali wylosowani? Mam na Cyprze jednodniówkę jako część dłuższej podróży i w sumie jak mam lecieć by przesiedzieć cały dzień na kwarantannie a potem jeśli się będzie coś opóźniało to spóźnić się na samolot to wolałbym w ogóle zrezygnować z lotu.
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 06 Wrz 2021 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 272
Kilometry: 523 218
niebieski
-- 06 Wrz 2021 10:31 --

@adam1987 wątpię żeby ktoś wcześniej informował kto i kiedy będzie testowany:) Wyniki z porannego lotu dostaliśmy po 12H, więc jak jesteś krócej i cos by wyszło to machina raczej nie zadziała :)

-- 06 Wrz 2021 10:38 --

@karolinabalinska130 w sobotę mimo zaszczepienia wymagano od nas okazanie testu(nam się udało bo akurat nasz samolot był testowany :) ), jeżeli przekraczasz granicę wynajętym autem to musisz wykupić ubezpieczenie na Cypr Północny, budka z ubezpieczeniem jest na ostatniej kontroli paszportowej, potrzebne dane kierowcy i papiery z wypożyczalni, trzeba podejść i kupić przed drugą kontrolą dokumentów.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
agnieszka.s11 uważa post za pomocny.

#367 PostWysłany: 10 Wrz 2021 19:54 

Przy wjeździe na Cypr należy okazać Digital Covid Pass.
Czyli jak rozumiem gdy go mam w wersji drukowanej, a nie na np. na smartfonie, to mnie nie wpuszczą?
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 10 Wrz 2021 20:56 

srebrny
To nazwa własna: EU Digital Covid Certificate
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 11 Wrz 2021 06:32 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
@adam1987 @ juggler5 do mnie Wizz wysłał maila, że cały samolot będzie testowany.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 11 Wrz 2021 07:29 

złoty
@Manuel i jak to właściwie wygląda? Dużo wcześniej wysłali maila? Gdzie czeka się na wynik?
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 11 Wrz 2021 08:16 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Post #344 i poniżej masz odpowiedzi na te pytania.
Maila z tydzień przed wylotem dostalem.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 11 Wrz 2021 10:35 

Loty: 118
Kilometry: 241 266
To ciekawe, ja lecę za 5 dni w czwartek 16.09 Wrocław - Larnaca wizzem i takiego maila nie dostałem. Inna sprawa, że jak sprawdziłem to akurat jak Wrocław ląduje w Larnace to jest w tym samym czasie sporo innych przylotów m. in. Londyn, więc spodziewam się tłumów.
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 11 Wrz 2021 10:37 

srebrny
a czy Ryanair też takie maile o wytypowaniu całego lotu do testów przesyła?
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 11 Wrz 2021 11:40 
Awatar użytkownika

złoty
Nie, przynajmniej podczas lotu KRK -PFO tydzień temu.
Misiatek uważa post za pomocny.

#375 PostWysłany: 11 Wrz 2021 12:13 

platynowy
Lecę w przyszły piątek z Katowic do Pafos, nie otrzymałem żadnego maila (Ryanair).
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 11 Wrz 2021 12:34 

złoty
Manuel napisał(a):
Post #344 i poniżej masz odpowiedzi na te pytania.
Maila z tydzień przed wylotem dostalem.

Szczerze mówiąc, to nie bardzo. Dostajesz po kilkunastu godzinach SMS, rozumiem, ale chyba nie wypuszczają Cię z lotniska na miasto żebyś sobie pozarażał w czasie oczekiwania na wynik? Znaczy zważywszy na zasady jakich byliśmy świadkami w czasie covidu byłbym nawet w stanie uwierzyć, że tak jest, ale równie dobrze wierzę w siedzenie na niewygodnym krzesełku w jakimś baraku przy lotnisku.
Przepraszam, że staram się tu uściślić, ale to dosyć istotne dla mnie.
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 11 Wrz 2021 19:21 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Koleżanka w lipcu (testowany cały lot z Krakowa do Pafos) pojechała normalnym rejsowym autobusem na wynajęty nocleg (4 os). Wynik był popołudniu.
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 13 Wrz 2021 09:08 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 47 644
niebieski
Update z pobytu 7 - 11:

1. Po wylądowaniu zostaliśmy wysłani na test PCR, lot GDN -> LCA W6 1791, nie da się obejść ani uciec od testu. Co do samej informacji o teście - nie było żadnej od nikogo dopóki pachołkami nie wytyczyli drogi do centrum testowania. Z moich obserwacji wynika, że samoloty rejsowe mają dużo większe szanse trafić na losowy test niż czartery. W szczególności wydaje mi się, że Anglicy i Rosjanie są oszczędzani od testów. Dlatego jeśli lecicie jakąś rejsówką, to myślę, że szanse na trafienie na test to 50%.

2. Test był przyjemny (najprzyjemniejszy jaki miałem), patyczek ledwo co wsadzony i wyjęty, dlatego trzeba być chyba chodzącą zarazą, żeby wykryło pozytywny wynik. Dostaje się paragon z adresem strony gdzie można sprawdzić wynik, ale przyszedł też SMS po 10h od testu (przylot ~22, wynik ~8 rano). Nie ma kwarantanny, rób co chcesz po teście. Jak wyjdzie pozytywny to się z Tobą skontaktują.

3. W zależności od miejsca wymagali lub nie pytali w ogóle o Cyprus Flight Pass, z restauracji to 2 na 4 prosiły, przed wejściem do kazdego marketu trzeba było pokazać, przed wejściem do prawie każdego muzeum/atrakcji trzeba było pokazać. W autobusach podmiejskich i miejskich nigdy nikt nie zapytał o passa. W Intercity na 6 przejazdów zapytano nas tylko raz i nie kazali nic pokazywać. Dobra rada: wydrukujcie passa, ułatwi wam to życie i przyspieszy procedury w wielu miejscach

4. Maski na zewnątrz nosiło może z 5% osób, wewnątrz w autobusach bardzo zwracają na to uwagę i krzyczą, nawet zatrzymując autobus, w sklepach zawsze wchodziłem w masce i nie było problemów, generalnie wszyscy ludzie w sklepach w maskach. Nie widziałem żadnej kontroli policji sprawdzającej noszenie masek / green passa w żadnym z miejsc.
Zeus uważa post za pomocny.

#379 PostWysłany: 13 Wrz 2021 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Macieqx napisał(a):
nie da się obejść ani uciec od testu.

Można odmówić upokarzających procedur medycznych. Oni wtedy mają prawo nie wpuścić cię do kraju. Próbował już ktoś? Zastanawia mnie, czy taka sytuacja kończy się deportacją.
suszek lubi ten post.

#380 PostWysłany: 13 Wrz 2021 11:16 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
Rozumiem, ze z takim testem robionym na lotnisku po przylocie mozna pozniej wjechac na Cypr Polnocny? Czy mozna pobrac gdzies ten wynik, tak zeby mozna bylo pokazac na tureckiej stronie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 731 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość