Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Mar 2014 21:56 
Awatar użytkownika

Witam, wiem, że jest to na 99,9% niemożliwe ale z racji tego, że jestem dociekliwy to musiałem o to zapytać. W niedziele miałbym lot do Rzymu ale z racji tego że nie będę mógł polecieć chciałbym się dowiedzieć czy jest jakakolwiek szansa aby odzyskać te pieniądze co przeznaczyłem na zakup biletu (albo może jakąś część). Czytałem gdzieś, że należy złożyć reklamację do banku (ktoś podobno tak zrobił) i o dziwo zwrócili mu kasę jako "niezrealizowana usługa" (taki był powód). Mógłby ktoś coś podpowiedzieć w tej sprawie? Jest może jakaś szansa?
 Profil Relacje PM off  

Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
#2 PostWysłany: 28 Mar 2014 22:04 

całkowite 0 szans, reklamacja do banku nie ma sensu ponieważ wizzair chce wykonać lot, ale ty nie chcesz czy też nie możesz polecieć - bilet po prostu przepadnie, a ty stracisz pieniądze wydane na bilet lotniczy
 PM off
jocenty lubi ten post.

#3 PostWysłany: 28 Mar 2014 22:07 
Awatar użytkownika

tak sądziłem :) No szkoda ale warto było spróbować :) kilka razy leciałem już Wizzairem i Ryanairem ale pierwszy raz nie będę mógł polecieć z "własnego" wyboru dlatego takie pytanie:)
Dzięki wielkie za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Mar 2014 22:10 

spróbuj zamieścić w temacie poniżej, a nuż ktoś skorzysta
viewtopic.php?f=17&t=35375&hilit=oddam+bilet
 PM off  

#5 PostWysłany: 28 Mar 2014 23:04 

Zbanowany
Mimo wszystko odpraw sie i licz na odwolanie/duze opoznienie rejsu.
Wtedy bedziesz mogl uzyskac zwrot calej kwoty.
Chociaz szanse na taka sytuacje pewnie nie przekraczaja jednego procenta.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Cze 2014 18:55 

Kontynuując ten wątek:
prawdopodobnie będę musiała zrezygnować z lotu Wizzair.
Nie zależy mi na odzyskaniu pieniędzy za bilet, bo kwota ta i tak jest niższa od opłaty manipulacyjnej (poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale chyba 270 zł).
Zastanawia mnie natomiast jedno: jeśli po prostu nie stawię się na mój lot, to czy Wizzair nie 'ukara' mnie dodatkowo i nie dość, że nie zwróci mi ceny za bilet, to jeszcze nałoży na mnie dodatkową opłatę?
Z góry dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Cze 2014 19:01 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Nic nie będziesz musiała płacić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości