Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2013 10:21 

niebieski
Czy mogę mieć torbę na bagaż podręczny w Ryanair przekraczającą wymiary dopuszczalne o 10cm (55 x 30 x 30)w jeśli nie zamierzam jej wypychać?
Krótko mówiąc czy jeśli jest to miękka torba to czy może mieć dowolny rozmiar?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Ostatnio edytowany przez totti, 19 Lis 2013 10:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽 Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽
HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍 HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍
#2 PostWysłany: 19 Lis 2013 10:30 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Torba musi sie w całości zmieścić w koszu.

#3 PostWysłany: 19 Lis 2013 10:35 

niebieski
to oczywiste, ale czy interesuje ich to że torba jest sporo większa ale powiedzmy w połowie pusta dzięki czemu ją upchnę?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Lis 2013 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeżeli ją upchniesz w koszu to będzie git.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Gru 2013 20:06 

ten temat jest trochę zależny od humoru osoby z obsługi. Zdarzyło mi się bez problemu wnieść na pokład większy bagaż, a innym razem miałem dopłacić. Generalnie lepiej, żeby torba mieściła się do kosza, a jeśli już masz ją tam upychać to zrób to sprawnie, bo się mogą przyczepić.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Gru 2013 21:57 

Leciałem kilka dni temu z KRK i byłem w szoku co ludzie potrafią targać na/przy sobie. Plecak turystyczny, torba sportowa o rozmiarach na pewno większych niż dopuszczalne.... w Balicach nikt tego nie sprawdzał, chociaż ja gdybym był pracownikiem to za takie bezczelne lecenie w ch*** zwyczajnie bym nie dopuszczał do pokładu - właśnie za cwaniactwo.

Oczywiście nie musi to być regułą - może wyjątkowy lot wyjątkowego poranka trafiłem kiedy wszyscy byli jeszcze zaspani :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Gru 2013 22:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jacek69 napisał(a):
Kuba84 napisał(a):
ten temat jest trochę zależny od humoru osoby z obsługi. Zdarzyło mi się bez problemu wnieść na pokład większy bagaż, a innym razem miałem dopłacić. Generalnie lepiej, żeby torba mieściła się do kosza, a jeśli już masz ją tam upychać to zrób to sprawnie, bo się mogą przyczepić.

Nie mąć!
Humor pracownika ma się nijak do braku opłaty, jesli bagaż się mieści w pudle/stelazu!
Do nabijania postów jest specjalny dział dla nowych forumowiczów, własnie po to by nie pisali bzdur w celu nabicia kilku postów.

gość ma rację (aczkolwiek pisze o rzeczach oczywistych) więc bądź tak dobry i na drugi raz przeczytaj co kto pisze bo sam se posty nabijasz...

#8 PostWysłany: 02 Gru 2013 22:13 

Drogie panie nie szarpać się za włosy. Za te nabite posty niby jakaś nagroda jest? (portfel wypchany bitcoinami)

Co do tematu na lotnisku w Majorce, zdarzyło mi się że obsługa stwierdziła że torba musi w stojak wejść gładko bez dopychania. Odpuścili co prawda bo było lekkie opóźnienie i ludzie zaczęli napierać na bramkę. Lecz niesmak pozostał, leciałem już ponad 20 razy i nigdy powtarzam nigdy nie miałem takiej sytuacji, nawet w bardzo upierdliwej Anglii (gdzie jako jedyni ważyli wszystkim bagaże) nie miałem takiej sytuacji. Więc nie naskakujcie na siebie, bo faktycznie czyjeś widzimisię (a zwłaszcza pani przy Gate) może mieć wpływ na to czy wam się uda czy też nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości