Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Prawa pasażera - lot odwołany lub opóźniony: lot-odwolany-lub-opozniony,15,2646
Odszkodowanie za opóźniony lot Ryanair: odszkodowanie-za-opozniony-lot-ryanair,15,68109

Jeśli Wizzair, w odpowiedzi na reklamację odmówił wypłaty odszkodowania lub nie udzielił odpowiedzi w terminie 30 dni od złożenia, a my uważamy, że odszkodowanie nam przysługuje mamy następujące opcje dalszej walki:
ADR - składamy wniosek, gdy lot jest z lub do Wielkiej Brytanii UK
Pozew sądowy - można występować samodzielnie (Wizz Air Hungary LTD. spółka akcyjna nienotowana na giełdzie, Oddział w Polsce, Wolności 90, 42-625 Pyrzowice) lub przez pośredników specjalizujących się w walce o odszkodowania lotnicze

ULC - już dawno się tym nie zajmuje i nic nam nie pomoże.

Temat o pośrednikach: posrednicy-w-odszkodowaniach-za-loty-ceny-opinie,1498,134286&start=260

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 203, 204, 205, 206, 207
Autor Wiadomość
#4121 PostWysłany: 12 Lip 2025 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 21
Kilometry: 31 069
Dzięki, złożenie jej jest szybsze niż dojście do Twojego meritum.
1 Posrednik wykonał „kupę” pracy za odpowiednie wynagrodzenie, wygral - nie pracował za darmo, z tą kupą nie przesadzałabym, bo jeśli prowadził jak twierdzi 7 spraw, które wygrał, to sześć było praktycznie kopiuj wklej pierwszej.
2. Dobrowolnie podzielił się ze mną informacją o pozytywnie rozpatrzonych sprawach
3. Napisał „Proponujemy złożenie wniosku ponownie”
4. Pracuję jako pośrednik nieruchomości - 80% mojej pracy to praca nad sprawami, które nie spinają się, bo klient nagle zmienia zdanie, i nigdy nie postrzegałam tego jako brak szacunku, więc moralizatorskie gadki zostaw może dzieciom lub tym, którzy o nie proszą, to nie takie miejsce
5. Gdy dowiedziałam się, że aitcompensa wygrywa w tej sprawie, przekazałam to z dobrej woli 6 innym poszkodowanym pasażerom z którymi mam kontakt, a którzy do tej pory nie składali reklamacji czekając na rozwój wydarzeń - to też brak szacunku, bo pewnie nie dadzą zarobić pośrednikom i sami uderzą do Wizz Air? Litości, narazie ;)
 Profil Relacje PM off  

Piękna Teneryfa czeka 🌴🏝️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 2354 PLN Piękna Teneryfa czeka 🌴🏝️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 2354 PLN
Algarve okołoweekndowo za 839 PLN 🌞🏖️ 3 dni w butikowym hotelu z widokiem na lagunę 😍 Algarve okołoweekndowo za 839 PLN 🌞🏖️ 3 dni w butikowym hotelu z widokiem na lagunę 😍
#4122 PostWysłany: 22 Lip 2025 12:14 

niebieski
Cześć
Sytuacja z wczoraj.
Opóźniony o godzinę , a następnie przesunięty lot ze Splitu do Katowic (początkowy wylot 22:45) pierwsze informacja o opóźnieniu a później o przełożeniu na dzień kolejny - dzisiaj rano (samolot z Katowic nie wyleciał do Splitu ze względu na burzę), a kiedy mógł już wystartować (po burzy) okazało się, że nie doleci do Splitu na czas ze względu na zamknięcie tamtejszego lotniska (lotnisko w Splicie zamykanie jest po 23 i otwierane dopiero rano) .
Czy w takim przypadku kiedy zakłócenie nie dotyczyło konkretnie lotu ze Splitu do Katowic (a wcześniejszego lotu z Katowic do Splitu) - przysługuje odszkodowanie?
Bo w sumie wizzair mógł podesłać samolot np z innej lokalizacji (a nie Katowic) i wtedy by zdążył zabrać pasażerów ze Splitu tego samego dnia przed zamknięciem lotniska.
Wiem ze pasażerowie z Katowic polecieli do Splitu dopiero rano (odlot miał być o 20:30) i dopiero wtedy pasażerowie ze Splitu polecieli do Katowic.

Dziwi mnie też ze skoro lotnisko zamykają o 23:00 otrzymaliśmy na początku informacje że samolot jest opóźniony o godzinę co dawało 23:50. Następnie info o odwołaniu lotu i przełożeniu go na dzisiaj rano.
Czy jako pasażerowie musimy się godzić z problemami na naszym odcinku który był spowodowany problemami na innym odcinku? (rozumiem że jak jest burza na lotnisku początkowym i nie mogę wylecieć), ale co w przypadku jak samolot nie wyleciał z lotniska X by dolecieć do lotniska Y??
 Profil Relacje PM off  

#4123 PostWysłany: 22 Lip 2025 12:33 

srebrny
Cytuj:
Czy w takim przypadku kiedy zakłócenie nie dotyczyło konkretnie lotu ze Splitu do Katowic (a wcześniejszego lotu z Katowic do Splitu) - przysługuje odszkodowanie?

Sądy różnie orzekają.
Cytuj:
Czy jako pasażerowie musimy się godzić z problemami na naszym odcinku który był spowodowany problemami na innym odcinku?

Nie musicie.
 Profil Relacje PM off  

#4124 PostWysłany: 25 Lip 2025 09:47 

Sprawa z zeszłego roku z okresu kiedy był problem z awarią globalną Microsoftu chyba.
Sprawa wygrana przez Aircompensa.

Polecam :)
 Profil Relacje PM off  

#4125 PostWysłany: 30 Lip 2025 22:13 

niebieski
photolucas84 napisał(a):
Cześć
Sytuacja z wczoraj.
Opóźniony o godzinę , a następnie przesunięty lot ze Splitu do Katowic (początkowy wylot 22:45) pierwsze informacja o opóźnieniu a później o przełożeniu na dzień kolejny - dzisiaj rano (samolot z Katowic nie wyleciał do Splitu ze względu na burzę), a kiedy mógł już wystartować (po burzy) okazało się, że nie doleci do Splitu na czas ze względu na zamknięcie tamtejszego lotniska (lotnisko w Splicie zamykanie jest po 23 i otwierane dopiero rano) .
Bo w sumie wizzair mógł podesłać samolot np z innej lokalizacji (a nie Katowic) i wtedy by zdążył zabrać pasażerów ze Splitu tego samego dnia przed zamknięciem lotniska.
Wiem ze pasażerowie z Katowic polecieli do Splitu dopiero rano (odlot miał być o 20:30) i dopiero wtedy pasażerowie ze Splitu polecieli do Katowic.

Dziwi mnie też ze skoro lotnisko zamykają o 23:00 otrzymaliśmy na początku informacje że samolot jest opóźniony o godzinę co dawało 23:50. Następnie info o odwołaniu lotu i przełożeniu go na dzisiaj rano.
Czy jako pasażerowie musimy się godzić z problemami na naszym odcinku który był spowodowany problemami na innym odcinku? (rozumiem że jak jest burza na lotnisku początkowym i nie mogę wylecieć), ale co w przypadku jak samolot nie wyleciał z lotniska X by dolecieć do lotniska Y??
Mały update sytuacji.
Wizzair nie pozwala nawet złożyć claim-u (reklamacji), bo system wyświetla że lot został opóźniony tylko 26 minut (a w rzeczywistości był opóźniony o prawie 10 godzin).
Zrobili to tak że biorą opóźnienie samolotu który był przełożony na rano. Zamiast odlecieć o 22:45 planowo, przełożony lot miał odlecieć 8:15 rano ale on był też opóźniony jeszcze o 26 minut i tylko takie opóźnienie widzi wizzair. Bez możliwości złożenia reklamacji na odwołany/przełożony lot.

Jakaś masakra co wizzair robi
 Profil Relacje PM off  

#4126 PostWysłany: 30 Lip 2025 22:44 

srebrny
Zawsze możesz wysłać pismo z reklamacją.
 Profil Relacje PM off  

#4127 PostWysłany: 01 Wrz 2025 11:59 

Cześć jak i gdzie mogę sprawdzić czy opóźnienie lotu z BOJ do LUZ z dnia 27.08 przekroczyło 3h czy tez nie? C
 Profil Relacje PM off  

#4128 PostWysłany: 01 Wrz 2025 12:03 

Loty: 149
Kilometry: 275 365
złoty
@birtur np flightera https://www.flightera.net/en/flight/W64223
 Profil Relacje PM off
birtur uważa post za pomocny.

#4129 PostWysłany: 01 Wrz 2025 12:06 

platynowy
@birtur w FRImage
 Profil Relacje PM off
birtur uważa post za pomocny.

#4130 PostWysłany: 01 Wrz 2025 12:19 

Rozumiem, dziękuję za info, czyli nadrobił w czasie lotu i jest poniżej 3 h. BTW liczy się czas lądowania czy otwarcia drzwi po wylądowaniu?
 Profil Relacje PM off  

#4131 PostWysłany: 01 Wrz 2025 12:26 

platynowy
To drugie.
 Profil Relacje PM off  

#4132 PostWysłany: 01 Wrz 2025 13:17 

A dokładna godzina takiego otwarcia drzwi może być dokładnie znana? Czy raczej nie ma szans że trwało to powyżej 17 min od momentu lądowania do momentu otwarcia drzwi?
 Profil Relacje PM off  

#4133 PostWysłany: 01 Wrz 2025 13:20 

Loty: 149
Kilometry: 275 365
złoty
Szanse są, ale w Lublinie raczej małe. Możesz spróbować złożyć wniosek u wizza, po wyborze lotu pokaże się czy według nich były ponad 3h.
 Profil Relacje PM off  

#4134 PostWysłany: 02 Wrz 2025 11:40 

Dzień dobry
w przyszlym tygodniu w piatek lece z Warszawy do Lizbony w6 1593 oraz wracam w poniedzialek w6 1594. Z tego co widze to ostatni lot jest odwopany z 1 wrzesnia i nawet nie wiadomo kiedy przyleci do Warszawy. Rozumiem, ze w takim wypadku przysluguje hotel i jedzenie. Ale pytanie jest jak dlugo przewoznik moze nas trzymac w Lizbonie? Dla mnie powinien byc lot powrotny na drugi dzien. Ale czy moze to trwac dluzej?
 Profil Relacje PM off  

#4135 PostWysłany: 02 Wrz 2025 12:23 

srebrny
Może być dłużej. Koszty dalszych ew. noclegów i wyżywienia powinni po wysłaniu faktur zwrócić jeśli trzeba by było organizować to we własnym zakresie.
 Profil Relacje PM off  

#4136 PostWysłany: 02 Wrz 2025 21:28 

@Matpiecz na www spokojnie można kupić powrót we wtorek 16 września o godz. 00:50. Ty miałeś lecieć 15 września? Kiedy dokładnie lot odwołali?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 203, 204, 205, 206, 207

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości