Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Odwolany lot w PLL LOT
#1 PostWysłany: 14 Cze 2011 21:47 

Witam,
Jakis czas temu rezerwowalem z first minute w PLL LOT przelot w obie strony na sylwestra. I teraz mam drobny klopot, poniewaz sprawdzilem ostatnio status lotu i okazuje sie ze anulowali mi lot z 29.12 i przebookowali na 30.12 Czytalem juz te wszelkie rozporzadzenia i rozumiem ze zadne odszkodowanie nie obowiazuje jezeli uprzedza o odwolaniu lotu 2 tygodnie przed jego data, ale wlasciwie ani maila nie dostalem, ani nikt nie zadzwonil. No i pytanie moje jest takie- co moge z tym zrobic? Czy moge zadzwonic do LOTu i powiedziec ze nie chce 30.12 leciec a 28.12 (hotel zarezerwowany jest od 29) skoro wtedy tez sa loty, czy moge leciec jedynie w terminie pozniejszym niz pierwotny? Tym bardziej ze im to powinno byc na reke, bo loty 30.12 sa 2x drozsze niz 28.12 :) Z gory dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#2 PostWysłany: 14 Cze 2011 21:53 
Awatar użytkownika

Zadzwoń na infolinię LOTu i żądaj zmiany taka jaka Ci najbardziej pasuje. Powinni zmienić na Twoją datę pierwotną na inną linię ze Star Alliance.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Cze 2011 22:46 

HON fly4free
W tej sytuacji przewoźnik może , ale nie musi uwzględnić Twoją prośbę. Nie ma też absolutnie obowiązku przebookowania Cie na loty w pierwotnej dacie w ramach siatki Star Alliance . Ale warto zadzwonić i grzecznie poprosić o zmianę , która Tobie bardziej odpowiada.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Cze 2011 22:57 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Podejrzewam, ze do Ciebie zadzwonia. W kazdym razie do mnie dzwonili kiedy zmienila sie godzina odlotu i dopiero po mojej zgodzie przyszedl mail z detalami zmienionej podrozy.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Cze 2011 16:45 

Dzieki, juz dzwonilem tam i na szczescie nie robili problemow z przeniesieniem na 28.12 :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości