Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:03 

Witajcie!
Wiem, że takie pytania wciąż się tu przewijają ja mam jednak nadzieję, że moge liczyć na Waszą wyrozumiałość :oops:
Zacznę od początku :
1. jak najlepiej dostać się w Warszawie z Dworca Gł na lotnisko Okęcie, czy TAXI pod dworcem ma "normalne" taryfy ?
2. z AEROFLOTU otrzymałem potwierdzenie rezerwacji, czy można/należy odprawić się on-line ?
na stronie znalazłem instrukcję : Odprawa online rozpoczyna się 24 godziny przed odlotem;Serwis dostępny jest 45 minut przed odjazdem
trochę dziwnie :/
3. w Moskwie mamy przesiadkę z Term.D na F. Rozumiem, że wiza nie jest wymagana jeśli nie opuszczam lotniska ?
Podobnie Delhi Term.3

Dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

search.php
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:10 
Awatar użytkownika

srebrny
autobus 175
-24h przed działa
jak nie opuszczasz to nie jest wymagana

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

Mont napisał(a):
1. jak najlepiej dostać się w Warszawie z Dworca Gł na lotnisko Okęcie, czy TAXI pod dworcem ma "normalne" taryfy ?

Odpowiem tylko na to, ale zawsze coś :P zależy skąd przyjeżdżasz, czy pociągiem? Zorientuj się na jaką stację przyjedziesz, bo Warszawa Główna istnieje, ale jest to nieczynna stacja ;) są 2 możliwości, albo na Warszawę Centralną, albo na Warszawę Gdańską albo na Warszawę Wschodnią (w zależności od pociągu), bowiem jest remontowany jeden tor między W-wa Centralną i W-wa Wschodnią, więc pociągi ze wschodu kończa bieg na Wschodnim lub Gdańskim, a z zachodu na Gdańskim lub Centralnym.
Jeśli przyjeżdżasz pociągiem to najtaniej i tak jest kupić bilet ztm (4,40 zł) i dojechać pociągiem S2/S3 lub autobusem 175 pod same lotnisko (z centralnego, z Gdańskiego trzeba przesiadkę w metrze, polecam stronę warszawa.jakdojade.pl ;) ) (jeśli chodzi o komunikację w Wawie warto przejrzeć tematy na forum albo PW :) )
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:24 

becek napisał(a):
-24h przed działa

nooo, OK a wydrukuję kartę pokładową również na lot powrotny czy również mam się logować 24h przed odlotem ?

michzak napisał(a):
Jeśli przyjeżdżasz pociągiem to najtaniej i tak jest kupić bilet ztm (4,40 zł) i dojechać pociągiem S2/S3 lub autobusem 175 pod same lotnisko (z centralnego, z Gdańskiego trzeba przesiadkę w metrze, polecam stronę warszawa.jakdojade.pl ;) ) (jeśli chodzi o komunikację w Wawie warto przejrzeć tematy na forum albo PW :) )

tak, pociągiem. Trochę mnie przeraża wizja komunikacji miejskiej z dużym bagażem ;? a ile kosztowałaby taksówka ?
może taniej przyjechać swoim autem i zaparkować k/lotniska ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:28 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie ma powodu żeby przerazala, sporo osób tak jezdzi, a jeśli nie straszny spacerek 5 minutowy to najlepiej pociągiem jechać, jest tam bardzo dużo miejsca :) najpierw sprawdzić trzeba na którą stacje przyjeżdża Twój pociąg?

szczerze mówiąc nie wiem ile kosztuje taksowka niestety :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Możesz się na stacji Warszawa Zachodnia przesiąść w SKM na lotnisko (pociągi jeżdżą puste, dużo miejsca na bagaż) albo na dworcu Warszawa Centralna w autobus linii 175. Taksówki pod dworcem, od strony pętli autobusowej są "normalne", cena na lotnisko to ok.30 złotych. Trochę taniej możesz zamówić taksówkę w jednej z tańszych korporacji (można zjechać do 1,4-1,8 zł za kilometr, te pod dworcem są po 2,40, wszędzie jest dodatkowo 8 złotych na start).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości