Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 958 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 23 Cze 2025 12:43 
Awatar użytkownika

złoty
A to przpraszam, ostatni raz odwiedziłem SG bodajże przed pandemią :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯 ❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯
🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴 🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴
#942 PostWysłany: 23 Cze 2025 13:22 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Ale wkleiłeś tweeta autora artykułu z SG, więc spoko, liczy się :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#943 PostWysłany: 06 Wrz 2025 20:03 

Ja czekał jak bilety staniej na moje wakacje. Przy kupnie biletów priorytet (2sztuki) kosztowało 40 euro więc opuściłamTeraZ różnica między 2 sztuki bagażu a dokupic Rejestrowany (10 kg to różnica 30 zł taniej dla nadawanego)a 20kg jest droższy o 1 euro w aplikacji (Bilet do Rzymu mam priorytetem wejscie tylko z Rzymu opisywana sytuacja) Problem ze ostani raz nadawal bagaż.. 9 lat temu i nigdy z wizzairem i myślę czy zaoszczędzić ni się stresować czy dodać i mieć święty spokój
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 06 Wrz 2025 20:13 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@emily temple
Proponuję poczekać z dalszymi postami do poniedziałku ;)
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#945 PostWysłany: 06 Wrz 2025 20:17 

srebrny
Biorąc pod uwagę wzrastające z wiekiem zapotrzebowanie na święty spokój sugeruję ostatnią opcję ;)
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 08 Wrz 2025 10:28 

@miriam 😗 tak! Biorąc pod uwagę że zostały mi 2 tygodnie i prócz biletów i hostelu nie mam nic prY gotowane choć walizka mogłabym załatwić na spokojnie 🙈
 Profil Relacje PM off  

#947 PostWysłany: 08 Wrz 2025 10:39 

srebrny
Chyba autorka miała na myśli to:
Cytuj:
Czekałam, aż bilety na moje wakacje stanieją. Podczas zakupu usługa WIZZ Priority (umożliwiająca zabranie dwóch sztuk bagażu podręcznego) kosztowała 40 euro, więc z niej zrezygnowałam.

Teraz widzę, że dokupienie bagażu rejestrowanego 10 kg jest o 30 zł tańsze, a bagaż rejestrowany 20 kg jest droższy zaledwie o 1 euro w aplikacji. Sytuacja ta dotyczy lotu do Rzymu (na lot powrotny z Rzymu mam już wykupiony priorytetowy boarding).

Problem polega na tym, że ostatni raz nadawałam bagaż 9 lat temu i nigdy nie leciałam liniami Wizz Air. Zastanawiam się, czy lepiej zaoszczędzić i się stresować, czy po prostu dopłacić i mieć święty spokój.

Jeśli tak @emily temple , to bierz śmiało rejestrowany jeśli lecisz z walizką i zamierzasz na miejscu dokupić jakieś pamiątki, a w szczególności płyny :D . I ponieważ mówisz, że w pierwszą stronę masz wykupione Priority, to upewnij się, że Twój bagaż spełnia wymiary, bo w Wizz Air zdarzają się pomiary bagażu (zarówno małego, darmowego podręcznego, jak i dużego podręcznego z Priority).
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 13 Paź 2025 13:53 

Witam. Nie chcę zakładać nowego wątku.

Czy orientuje si e ktoś czy można w Wizz zamiast walizki jako bagaz rejestrowany nadać skrzynkę drewnianą? Jakich zasad należałoby się trzymać?
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 13 Paź 2025 13:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wagę i rozmiarów
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 31 Paź 2025 11:57 

niebieski
Na porannym (5:30) locie z Katowic do Porto kazali WSZYSTKIM wkładać bagaże do sizerów. Tak się składa, że nasza rodzina 5-osobowa ma identyczne małe (poniżej wymiarów) plecaczki i po 2-gim mówię Pani uprzejmie, że kolejne są identyczne, a dzieciaki pokazują ładnie. Nie! Odburknęła coś niegrzecznie, że niby "się nie znam i nie wiem nic" i wszyscy musieli sprawdzić. To ja też 3x GŁOŚNO powtórzyłem, że "na bezmyślność - kiedy jest prowizja(!) - NIE MA RADY!". Nie aresztowano mnie tym razem. Totalne prostactwo. No ale - takie czasy.
Przed powrotem z Porto zacząłem się dzisiaj zastanawiać, czy czasem innego numeru Wizz nie wymyślił, więc upewnijcie mnie - bardzo proszę - bo zamierzam się obkupić Porto (winem) na bezcłówce: Rozumiem, że to się NIE WLICZA do małego podręcznego (wciąż) - tak? :)
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#951 PostWysłany: 31 Paź 2025 12:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czemu mają służyć te komentarze do obsługi? Zaognieniu sytuacji? Czego byś nie powiedział, jesteś na przegranej pozycji. Lodu
dg72 lubi ten post.

#952 PostWysłany: 31 Paź 2025 12:26 

HON fly4free
@sanchopan
no ale po co się tak negatywnie już przed świtem nakręcać?
ochłoń i pomyśl - jak jest marchewka, to możliwe, że jest i kij
np. ta pani ma "po premii" za przepuszczenie kolejnych trzech bagaży bez sprawdzenia? nie znasz procedur i wyładowałeś się na niewłaściwej osobie

a co do prostactwa...
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#953 PostWysłany: 31 Paź 2025 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
sanchopan napisał(a):
Na porannym (5:30) locie z Katowic do Porto kazali WSZYSTKIM wkładać bagaże do sizerów.

W KTW to normalne. Trzeba się przyzwyczaić do nadgorliwej obsługi;-)
3 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#954 PostWysłany: 31 Paź 2025 12:36 

niebieski
pemat napisał(a):
@sanchopan
no ale po co się tak negatywnie już przed świtem nakręcać?
ochłoń i pomyśl - jak jest marchewka, to możliwe, że jest i kij
np. ta pani ma "po premii" za przepuszczenie kolejnych trzech bagaży bez sprawdzenia? nie znasz procedur i wyładowałeś się na niewłaściwej osobie

a co do prostactwa...

Bzdura.
Nie ma takich procedur, że "po premii za przepuszczenie 3 bagaży". Wierutna bzdura i nieprawda.
A co do prostactwa, to... rozumiem, że czasy takie że trzeba obrócić kota ogonem. Nawet jeśli się wierutnie mylisz.
To ona się wyładowała emocjonalnie - ja tylko wskazałem BARDZO UPRZEJMIE, że bagaże są identyczne.
Cała reszta była już po JEJ WYBUCHU.
Jak się potem kolejny pasażer zirytował jej komentarzami to DAŁO SIĘ NAGLE kilka bagaży nie sprawdzać. Więc to są kłamstwa i wierutne bzdury, co piszesz. Kłamstwa wymyślone.
Sam masz problemy z emocjami i zaogniasz dyskusję. Niepotrzebnie. Prostacko. Niezgodnie z prawdą czyli kłamliwie.
A na pytanie-meritum już nie odpowiedziałeś.

P.S. Usunąć, skoro nie potraficie już czytać ze zrozumieniem i ze świadomością ciągu przyczynowo-skutkowego. Prostackie.

P.S. (2): To co w końcu z tym winem, o które pytałem, ale się tak poirytowaliście, że już nie doczytaliście - hę? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 31 Paź 2025 12:53 
Awatar użytkownika

złoty
sanchopan napisał(a):
BARDZO UPRZEJMIE

sanchopan napisał(a):
JEJ WYBUCHU.

sanchopan napisał(a):
Jak się potem kolejny pasażer zirytował jej komentarzami to DAŁO SIĘ NAGLE kilka bagaży nie sprawdzać. Więc to są kłamstwa i wierutne bzdury, co piszesz. Kłamstwa wymyślone.

sanchopan napisał(a):
zaogniasz dyskusję.

Aha.
sanchopan napisał(a):
P.S. (2): To co w końcu z tym winem, o które pytałem, ale się tak poirytowaliście, że już nie doczytaliście - hę? :lol:

Bardzo uprzejmie przepraszam Waszmościa, ale pewnie wszyscy boją się zarzutu o prostactwo. Ale żeby jakoś wesprzeć Waszmościa i przy okazji dać coś, co pozwoli - bez nerwów i uprzejmie - negocjować w Porto, odpowiedź na zadane pytanie jest na stronie Wizzaira. O tutaj:
Załącznik:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 6.12 KiB | Obejrzany 340 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#956 PostWysłany: 31 Paź 2025 13:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 581
Kilometry: 896 097
@sanchopan sam zapewne dobrze wiesz, że może identyczne, ale nie zawsze są tak samo wypchane ;) pani na bramce zapewne nie zna wymiarów modelu, który posiadacie, więc nie zawsze odpuści i będzie sprawdzać. Osobnym tematem pozostaje to, co mówiła i samo zachowanie - jeśli niegrzecznie, to można oczywiście kulturalnie zwrócić uwagę (w ostateczności jeśli nie pomaga to pewnie następczo złożyć jakąś skargę).
I zdecyduj czy "odburknęła" czy jednak był "wybuch" ;) bo dla mnie to jednak dwa różne zachowania

#957 PostWysłany: 31 Paź 2025 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 41
Kilometry: 90 581
srebrny
Przejrzałem ogólne warunki przewozu pasażerów i bagażu i nie widzę tam punktu o konieczności wsadzania do sizera.

#958 PostWysłany: 01 Lis 2025 09:12 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
abelincoln napisał(a):
Wrzawa o sizery z BER ucichła, to mamy teraz sizery 2.0 od Wizza. Nie dość że świecą, to jeszcze ważą. Info z BUD:

Czy jest gdzieś film jak ktoś mierzy bagaż w takim czymś ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 958 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości