Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 947 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 13 Mar 2024 11:22 

Loty: 130
Kilometry: 209 927
Brakuje mi opcji "mieszania" bagażu rejestrowanego. Leciałem ostatnio z bobasem. Miałem już bagaż rejestrowany 20kg i chciałem dokupić 10kg na fotelik samochodowy (jako darmowy bagaż leciał wózek dwuczhęściowy-gondola) ale się nie dało. Można tylko wielokrotności tej samej wagi.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN
Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️ Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️
#902 PostWysłany: 13 Mar 2024 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 500
Kilometry: 780 802
platynowy
Aramise napisał(a):
Czy ktoś z Was ostatnio płacił za "Priority Pass" dopiero przy bramce? Ile teraz kosztuje dopłacenie do "kabinówki"/opłata "karna" za pojawienie się z walizką i plecakiem, mając tylko taryfę BASIC?

Podłączę się do pytania.

Na locie, który mnie interesuje dopłata to 251 PLN.
Jeżeli karniak jest tańszy (i dodatkowo jest szansa na niego nie wpaść) to wolałbym taką opcję :lol:

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

#903 PostWysłany: 21 Maj 2024 01:28 

Witajcie Kochani, przepraszam jeśli napisałam nie w tym dziale w którym potrzeba. Otóż w połowie września tegoż roku planuję na kilka dni wyjazd do Norwegii. Linia jaką lecę to Wizzair, cel to lotnisko w Haugesund. Wylot będzie z Gdańska. Zamierzam zabrać tyko bagaż podręczny. Moje pytanie dotyczy leków jakie chcę zabrać z sobą. Zażywam na stałe lek na który mam już zaświadczenie od lekarza w języku polskim. Natomiast planuję zabrać ze sobą więcej leków które mogą mi się przydać w razie niespodziewanej choroby. Mam na myśli leki tylko bez recepty i tylko w małych ilościach typu 1 listek czy 2 listki. I moje pytanie jest takie: czy do każdego leku muszę mieć oryginalną ulotkę? (opakowań- pudełek po lekach nie będę brać bo zajmują za dużo miejsca). Pytam bo sporo leków mam już kupionych i leża w domu, niestety pudełka i ulotki powyrzucałam i nie wiem czy mam kupować nowe leki tylko dlatego żeby znowu pozyskać ulotkę. Ewentualnie do każdego leku mogę wydrukować tak zwaną charakterystykę produktu leczniczego. Dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 21 Maj 2024 06:55 

niebieski
Od wielu lat podróżuję z apteczką typu blister bez ulotki, i jeszcze na żadnym lotnisku mi tego nie kontrolowano.
 Profil Relacje PM off
crianca uważa post za pomocny.

#905 PostWysłany: 21 Maj 2024 10:34 

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Poczekam jeszcze na odpowiedzi innych osób.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 21 Maj 2024 10:54, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 21 Maj 2024 10:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Można mieć wszystkie leki nawet w torbie biedronki. Nie muszą być w opakowaniach
 Profil Relacje PM off
crianca lubi ten post.
crianca uważa post za pomocny.

#907 PostWysłany: 21 Maj 2024 11:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Linia lotnicza nie ma nic do przewożonych rzeczy.
Jedynym miejscem gdzie będzie to kontrolowane to kontrola bezpieczeństwa na lotnisku wylotowym.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 22 Maj 2024 10:32 

No właśnie mi chodzi o kontrolę na lotnisku czy nie będzie problemów z przewozem leków. Z tego co przeczytałam poprzednie odpowiedzi to nie powinno być kłopotów. Ewentualnie proszę o odpowiedzi innych doświadczonych podróżników.
 Profil Relacje PM off  

#909 PostWysłany: 22 Maj 2024 10:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tomo14 napisał(a):
Jedynym miejscem gdzie będzie to kontrolowane to kontrola bezpieczeństwa na lotnisku wylotowym.

No i na niektórych przylotowych. Jak słynne problemy z lekami z kodeiną (Apap/Paracetamol z kodeiną) do ZEA/Gruzji gdzie są zakażane
 Profil Relacje PM off
KL_user uważa post za pomocny.

#910 PostWysłany: 11 Cze 2024 23:11 

Kochani, potrzebuję pilnie waszej pomocy. Jutro wylatuję pierwszy raz linią Wizzair do Norwegii i mam kilka pytań dotyczących pakowania bagażu. Mam tylko i wyłacznie bagaż podręczny.
1. Jak jest z przewożeniem powebanku? Pojemnośc to 10400mAH, napięcie 5 V. Daje to w przeliczeniu 52 Wh
2. Jak to jest z przewożeniem płynów? Na stronie Wizzair pisze że płyny powinny być w pojemniku maksymalnie 100ml i to ok, nie mam żadnego większego pojemnika niż ta objętość. Natomiast jest napisane że płyny powinny być w jednym przeźroczystym woreczku o pojemności 1 L (wymiary 20 x 20 cm). Mam woreczek z IKEI o wymiarach 18 x 22 cm i pojemność 1 L. Czy takie wymiary mogą być ?
 Profil Relacje PM off  

#911 PostWysłany: 11 Cze 2024 23:13 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak - będzie ok

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#912 PostWysłany: 11 Cze 2024 23:34 

Ten woreczek z IKEI nie jest do końca przeźroczysty, na jednej stronie są takie lekkie niebieskie plamki. Druga strona torebki jest całkowicie przeźroczysta Czy to nie będzie przeszkadzać?
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#913 PostWysłany: 11 Cze 2024 23:52 

srebrny
Nie będzie

#914 PostWysłany: 14 Cze 2024 14:12 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
Czy można kupić bagaż dodatkowy podręczny (mała walizka) na lot powrotny? w jedną stronę chcę lecieć z plecakiem a w drugą stronę mieć większy podręczny...

#915 PostWysłany: 14 Cze 2024 14:14 

niebieski
Można. Zaznaczasz odpowiednią opcję czy to w aplikacji, czy to na stronie.
 Profil Relacje PM off  

#916 PostWysłany: 14 Cze 2024 15:27 

niebieski
-- 14 Cze 2024 14:24 --

Tomo14 napisał(a):
Aramise napisał(a):
Czy ktoś z Was ostatnio płacił za "Priority Pass" dopiero przy bramce? Ile teraz kosztuje dopłacenie do "kabinówki"/opłata "karna" za pojawienie się z walizką i plecakiem, mając tylko taryfę BASIC?

Podłączę się do pytania.

Na locie, który mnie interesuje dopłata to 251 PLN.
Jeżeli karniak jest tańszy (i dodatkowo jest szansa na niego nie wpaść) to wolałbym taką opcję :lol:

Ja miałem taką sytuację - co prawda nie-osobistą ale pasażerka przede mną.
Lotnisko w Katowicach (ale to bardzo specyficzne lotnisko jeśli chodzi o obsługę wizzaira) - lot to Abu Zabi. Tam bilety były po 310 zeta w jedną stronę a ceny bagażu poleciały w kosmos.
Koszą tam na czym tylko się da. 40 minut przed wylotem obsługa kazała ustawić się w kolejce (a raczej w dwóch Priority - jakieś 10% i biedacy - pozostali) - i przyczepiali się do wszystkiego.
Ja stałem z resztą "biedaków". I wyglądało to tak: osoby z małą kabinówką, która nie mieściła się do sizera - natychmiastowa dopłata kartą (upgrade do Priority) i naklejka na bagaż. Ale przede mną stała babka, która miała małą kabinówkę (rozmiar ok) i dużą jak z Priority (czyli 2 sztuki bagażu razem). Ją wzięli na bok i obsługa kazała jej zapłacić jak za bagaż rejestrowany, bo niby limit bagażu kabinowego dużego na pokładzie został już wyczerpany - więc nie do końca jej się to opłaciło (dość głośno się awanturowała, więc znam szczegóły).

Ale jak pisałem lotnisko w KTW to dość specyficzne miejsce - w mojej kolejce biedaków - kazali wszystkim zdjąć z szyi poduszki podróżne i wkładać do bagaży lub wypuszczać powietrze!. Sprawdzali w reklamówkach z bezcłówki czy ktoś tam nie przemyca czegoś dodatkowego. Miałem doczepiony do plecaka termos na karabińczyk i mimo że mieścił się w sizerze razem z plecakiem, kazali mi go włożyć do plecaka bo traktowali to jako kolejną sztukę bagażu. Podobnie z książką, którą żona miała w ręce. Ogólnie to chodziła taka wkurzona ekipa z Wizzaira pośród kolejki i każdego pasażera skanowała - do czego tu się można przyczepić.

-- 14 Cze 2024 14:27 --

heide_berg napisał(a):
Czy można kupić bagaż dodatkowy podręczny (mała walizka) na lot powrotny? w jedną stronę chcę lecieć z plecakiem a w drugą stronę mieć większy podręczny...

Można bez problemu.
Wiele osób tak robi. Nawet wizzair ci maila wyśle w międzyczasie czy nie potrzebujesz większego bagażu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
jackrabbit uważa post za pomocny.

#917 PostWysłany: 14 Cze 2024 18:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ile może kosztować Wizz Priority po zakupie biletu przez OTA na popularnej trasie do Skandynawii jeżeli na stronie, przy symulacji zakupu biletu, kosztuje 72 PLN?
 Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 17 Cze 2024 14:48 

Hej.
Czy istnieje możliwość wyboru różnych taryf ( wizz go/smart/plus) w ramach tej samej rezerwacji dla 2 osób?
Albo jestem ślepa, albo system z automatu dodaje tą samą taryfę, dla każdego pasażera.
Dzwoniłam na infolinię i Pan zarzekał się, że jest taka możliwość a ja siedzę i siedzę i nic...
 Profil Relacje PM off  

#919 PostWysłany: 17 Cze 2024 17:54 

srebrny
Nie da się, wszyscy pasażerowie na rezerwacji mają tą samą taryfę.

#920 PostWysłany: 18 Cze 2024 09:44 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Garmond napisał(a):
Ile może kosztować Wizz Priority po zakupie biletu przez OTA na popularnej trasie do Skandynawii jeżeli na stronie, przy symulacji zakupu biletu, kosztuje 72 PLN?

Na lot GDN-SVG w lipcu tyle samo (109)
Garmond lubi ten post.
Garmond uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 947 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: worminfested oraz 4 gości