Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Problem z expedia.de
#1 PostWysłany: 21 Sty 2013 19:57 

Loty: 248
Kilometry: 373 049
niebieski
Forumowicze! Próbowałem dziś zabókować bilet na expedii i nie zaakceptowali mi karty debetowej, odrzucili rezerwację. Natomiast pobrali sobie jakieś pieniądze z konta i nie wiem o co chodzi. Ktoś może poradzić, czy oddadzą mi te pieniądze, czy trzeba pisać jakieś odwołanie?

Załączniki:
blokada.png
blokada.png [ 16.58 KiB | Obejrzany 738 razy ]
 Profil Relacje PM off  

🚨Bergamo bez brania urlopu 🚨🇮🇹 City break na weekend za 447 PLN 😱 ✨ 🚨Bergamo bez brania urlopu 🚨🇮🇹 City break na weekend za 447 PLN 😱 ✨
Słoneczne first minute tylko dla dorosłych🤫 🌴 Tydzień na Majorce w 4* hotelu z wyżywieniem za 2779 PLN 🌊😎 Słoneczne first minute tylko dla dorosłych🤫 🌴 Tydzień na Majorce w 4* hotelu z wyżywieniem za 2779 PLN 🌊😎
#2 PostWysłany: 21 Sty 2013 20:06 

niebieski
Oddadzą Ci co do grosza w ciągu tygodnia, a prawdopodobnie jeszcze kilka groszy zarobisz.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Sty 2013 21:08 

platynowy
Ale to są tylko blokady. Znikną same po 14 dniach.

#4 PostWysłany: 15 Mar 2013 19:56 

Chciałem kupić bilety lotnicze na expedia.com, ale w płatnościach nie mogę przejść dalej, bo nie akceptuje mi polskich znaków (a takie muszę wprowadzić, bo tak mam na karcie). Macie jakiś pomysł, jak to obejść, albo coś?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Mar 2013 19:58 

niebieski
spróbuj wpisać bez polskich znaków diakrytycznych...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Mar 2013 20:00 

platynowy
Obowiązkowo bez polskich znaków!

#7 PostWysłany: 15 Mar 2013 20:14 

wpisuję bez polskich znaków, ale nie przechodzi..:/ chyba, że to dlatego, że to jest debetowa? Czy to bez różnicy jaki rodzaj karty?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Mar 2013 20:15 

platynowy
gawlas napisał(a):
wpisuję bez polskich znaków, ale nie przechodzi..:/ chyba, że to dlatego, że to jest debetowa? Czy to bez różnicy jaki rodzaj karty?

Jeśli umożliwia płatności internetowe to powinna przejsć. Ale czasem Expedia rzeczywiście nie łyka "płaskich" kart.

#9 PostWysłany: 06 Kwi 2013 13:07 

Loty: 92
Kilometry: 243 125
Witam,

Mam duzy problem, wczoraj podczas kupowania biletu podczas finalizowania transakcji doszlo do bledu. Standardowo, karta nie zostala uznana, wywalilo zeby poprawic. Zdarzalo sie wczesniej i nie bylo problemow. Tylko teraz, zostala zalozona blokada na karcie na kwote biletu. 757 USD. Dzwonilem do USA do expedii, oni nie widza zadnej dyspozycji, zadnego biletu, nie obciazyli mi karty. Co powinienem zrobic ? Czy kupic bilet jeszcze raz na innym portalu inna karta, czy czekac na wyjasnienie sprawy ? Jesli bede czekal te bilety moga mi przepasc to jest bardzo dobra oferta na multicity w TAM. Swoja droga TAM tez odrzuca platnosci kartami kredytbanku.

Czy ta blokada zniknie ? Jesli tak to kiedy ? Co jesli jednak obciazy mi konto na dobre ? Kupowac bilet jeszcze raz ? Prosze o pomoc, moze ktos tak juz mial.

dzieki

Ostatnio edytowany przez Abcn, 28 Sie 2017 23:09, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Kwi 2013 15:09 

Witam.
Miałem identyczną sytuację z Emirates w lutym.Musiałem kupić nowe bilety .Kasa za te pierwsze bilety była zablokowana przez 8 dni.Polecam kontakt z centrum obsługi kart-ewentualnie reklamacja.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Kwi 2013 22:34 

niebieski
Blokada zniknie. Żeby dowiedzieć się kiedy, przeczytaj odpowiedni regulamin swojego banku. W moim przypadku tego typu blokada z expedii zeszła po 7 dniach (Alior - te 7 dni były podane w regulaminie).

#12 PostWysłany: 06 Kwi 2013 22:38 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
drx
Zadzwoń do swojego banku
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Kwi 2013 17:08 
OFICJALNY PROFIL

@drx, prosimy o niezwłoczny kontakt z bankiem pod nr: 1 9999. Doradca udzieli Panu wszystkich informacji.

Pozdrawiamy,
Zespół Banku Zachodniego WBK S.A.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 28 Sie 2017 23:12, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości