Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#5181 PostWysłany: 29 Lip 2017 09:30 
Awatar użytkownika
Karta kredytowa] - Wizz RaiffeisenPolbank" />

niebieski
Mam limit na karcie wizz 4000zł a wypożyczalnia samochodów wymaga zablokowania na czas wynajmu 1000 eu czyli ok 4300zł, pomyślałem że nadpłacę kk i zwiększę odpowiednio limity dzienne transakcji i sprawa załatwiona.
Dzwoniłem jednak na infolinię rajfa i jeden konsultant powiedział że można nie ma problemu, kilka dni później dzwonię, kobitka mówi mi że zgodnie z regulaminem mogą (nie muszą) taką transakcję odrzucić, dla pewności powinienem podnieść sobie limit kredytowy.
Dlatego pytam czy ktoś już to przerabiał?
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍 Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍
#5182 PostWysłany: 29 Lip 2017 09:41 

ZERO PROBLEMÓW z nadpłatą, ale tą kartą kredytową odradzam, bo mogą Ci to zaksięgować i przy tej kwocie sporo będziesz stratny (oczywiście z nadwyźką nadpłatą pamiętając o zawyżonym kursie euro)
Nie wiem co to za wypożyczalnia, zapewne u makaraniorzy oni przesadzają z blokadami
 PM off
czarny38 uważa post za pomocny.

#5183 PostWysłany: 29 Lip 2017 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Zbójeckie kursy walut biorę pod uwagę, nie mam niestety innej kredytowej. Ale podobno blokada to nie transakcja i po zwolnieniu wraca ta sama kwota, tak przynajmniej twierdzą na infolinii.

tapnięte
 Profil Relacje PM off  

#5184 PostWysłany: 29 Lip 2017 10:22 

srebrny
I mają rację,po zwolnieniu blokady wraca całość środków.
 Profil Relacje PM off
czarny38 uważa post za pomocny.

#5185 PostWysłany: 29 Lip 2017 11:11 

Pisano tu ze potrafią zaksięgować, tyle czy az tyle ileś tam w plecy
Warto poczytać również właściwy temat o wypożyczalni tam gdzie chcesz sporo będziesz mądrzejszy o wcześniejsze doświadczenia innych
 PM off  

#5186 PostWysłany: 05 Sie 2017 17:39 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
zorro36 napisał(a):
Pragnę podzielić się z wami pewną informacją dla przestrogi, by kartą kredytową MasterCard Wizz nie płacić na Poczcie Polskiej.
Dokonałem transakcji bezgotówkowej płacąc wyżej wymienioną kartą w jednej z placówek za czynsz i na własnej skórze przekonałem się iż bank Raiffeisen pobiera od każdej tego typu płatności 4% wartości transakcji, nie mniej niż 10 PLN...Cóż człowiek uczy się całe życie.... ;)

pablo79 napisał(a):
Wydaje mi się, że to nie wina karty Raiff, takie płatności na poczcie są traktowane jako wypłata z bankomatu - tak sobie to poczta wymyśliła

jack.strong napisał(a):
Jak byli tacy co zrobili na poczcie oscylator to sami się o to prosili. Chcieli być sprytniejsi a bank znalazł na nich sposób

Po interwencji Rzecznika Finansowego Raiffeisen Bank oddał mi pobraną prowizję za transakcje bezgotówkowe w urzędzie pocztowym.

Być może była już taka informacja - nie czytam regularnie tego wątku.

#5187 PostWysłany: 05 Sie 2017 20:40 

Loty: 273
Kilometry: 407 491
niebieski
czarny38 napisał(a):
Mam limit na karcie wizz 4000zł a wypożyczalnia samochodów wymaga zablokowania na czas wynajmu 1000 eu czyli ok 4300zł, pomyślałem że nadpłacę kk i zwiększę odpowiednio limity dzienne transakcji i sprawa załatwiona.
Dzwoniłem jednak na infolinię rajfa i jeden konsultant powiedział że można nie ma problemu, kilka dni później dzwonię, kobitka mówi mi że zgodnie z regulaminem mogą (nie muszą) taką transakcję odrzucić, dla pewności powinienem podnieść sobie limit kredytowy.
Dlatego pytam czy ktoś już to przerabiał?

Dodatkowo nie zapomnij w limitach transakcyjnych karty zwiększyć kwotę transakcyjną karty, bo domyślnie masz pewnie 4000 zl. Inaczej transakcja powyzej 4000 zl nie przejdzie mimo nadplaty srodkow.

#5188 PostWysłany: 06 Sie 2017 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 11 280
Witam
Dostałem na konto 20.11.2016 ‎193 ​PLN​ (oczywiście w następnych miesiącach do dziś inne kwoty). Moje pytanie jest takie, do kiedy muszę wydać te 193 zł żeby nie przepadły ? Czy jak mija rok to odejmują te 193 zł od kwoty którą mam ?
 Profil Relacje PM off  

#5189 PostWysłany: 06 Sie 2017 12:36 
Awatar użytkownika

srebrny
ZFR napisał(a):
zorro36 napisał(a):
Pragnę podzielić się z wami pewną informacją dla przestrogi, by kartą kredytową MasterCard Wizz nie płacić na Poczcie Polskiej.
Dokonałem transakcji bezgotówkowej płacąc wyżej wymienioną kartą w jednej z placówek za czynsz i na własnej skórze przekonałem się iż bank Raiffeisen pobiera od każdej tego typu płatności 4% wartości transakcji, nie mniej niż 10 PLN...Cóż człowiek uczy się całe życie.... ;)

pablo79 napisał(a):
Wydaje mi się, że to nie wina karty Raiff, takie płatności na poczcie są traktowane jako wypłata z bankomatu - tak sobie to poczta wymyśliła

jack.strong napisał(a):
Jak byli tacy co zrobili na poczcie oscylator to sami się o to prosili. Chcieli być sprytniejsi a bank znalazł na nich sposób

Po interwencji Rzecznika Finansowego Raiffeisen Bank oddał mi pobraną prowizję za transakcje bezgotówkowe w urzędzie pocztowym.

Być może była już taka informacja - nie czytam regularnie tego wątku.

dzwoniłem przed chwila na infolinie i usłyszałem ze płatność na poczcie traktują jako przelew wiec pobierają 4% nie mniej niż 10 pln

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#5190 PostWysłany: 06 Sie 2017 12:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Soldat Stefan napisał(a):
Witam
Dostałem na konto 20.11.2016 ‎193 ​PLN​ (oczywiście w następnych miesiącach do dziś inne kwoty). Moje pytanie jest takie, do kiedy muszę wydać te 193 zł żeby nie przepadły ? Czy jak mija rok to odejmują te 193 zł od kwoty którą mam ?

Masz na to 12 miesięcy od dnia przypisania punktów.

#5191 PostWysłany: 06 Sie 2017 13:18 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
becek napisał(a):
dzwoniłem przed chwila na infolinie i usłyszałem ze płatność na poczcie traktują jako przelew wiec pobierają 4% nie mniej niż 10 pln

Tak, obecnie regulamin został już chyba uaktualniony. Gdy ja płaciłem była mowa tylko o płatnościach gotówkowych.

Na tę chwilę widzę tylko zwrot na koncie. Czekam na pisemko z banku.
Bank negatywnie rozpatrzył dwie moje pierwsze reklamacje. Tak jak pisałem, zwrot nastąpił po odwołaniu się do Rzecznika Finansowego. Jest to dowód na to, że bank nie miał racji.

#5192 PostWysłany: 06 Sie 2017 13:23 

Bank popełnił błędy przez które na tamtą chwilę by przegrał, a które już naprawił
Taka subtelna różnica
 PM off  

#5193 PostWysłany: 07 Sie 2017 22:31 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
niebieski
Soldat Stefan napisał(a):
Witam

Na stronie Wizzair masz napisane dokładnie kiedy miałeś przesłane punkty, masz na to 12 miesięcy.

#5194 PostWysłany: 08 Sie 2017 10:49 

niebieski
Szybkie pytanie, czy z punktówe zgromadzonych na koncie wizz mozna kupic bilet komuś czy tylko sobie + ktoś?
Punktów jeszcze nie mam, nie wymieniałem w Raiff (mam od paru miesiecy), i nie chce wymieniać, jesli kupienie biletu komuś (beze mnie) jest niemożliwe.
 Profil Relacje PM off  

#5195 PostWysłany: 08 Sie 2017 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 215
Kilometry: 398 654
niebieski
niestety, na rezerwacji Ty musisz też kupić bilet dla siebie.
 Profil Relacje PM off
ExGliwice lubi ten post.
ExGliwice uważa post za pomocny.

#5196 PostWysłany: 08 Sie 2017 11:05 

ExGliwice napisał(a):
Szybkie pytanie, czy z punktówe zgromadzonych na koncie wizz mozna kupic bilet komuś czy tylko sobie + ktoś?
Punktów jeszcze nie mam, nie wymieniałem w Raiff (mam od paru miesiecy), i nie chce wymieniać, jesli kupienie biletu komuś (beze mnie) jest niemożliwe.

No to masz problem: musisz być na rezerwacji by dla siebie i maksymalnie 4 innych osób kupić bilety za pkt wizz po ich wcześniejszym przekazaniu na konto myWizz
Nie prześlesz ich w ciągu roku od zaksięgowania to zaczną przepadać czyli "na złość babci odmrozisz sobie uszy"
 PM off
ExGliwice lubi ten post.
ExGliwice uważa post za pomocny.

#5197 PostWysłany: 08 Sie 2017 15:14 

Jaka opcja jest obecnie najlepsza? Barać kartę od raifaisen banku czy bezpośrednio kupować WDC u wizza?
 Profil Relacje PM off  

#5198 PostWysłany: 08 Sie 2017 15:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@kushin oczywiście że Raiffeisen. Chyba, że musisz już kupić bilety, bo na nadanie członkostwa w WDC chwilkę się czeka.
wersus79 lubi ten post.

#5199 PostWysłany: 08 Sie 2017 15:21 

złoty
@kushin
No i trzeba zrobić konkretny obrót aby kupić te bilety.
Np 10k zł (poza Wizzair) to 200zł na bilety w Wizzair
 Profil Relacje PM off  

#5200 PostWysłany: 08 Sie 2017 15:46 

niebieski
@gorny77

Drobna poprawka - grupowe WDC przypisane do karty Raiffa to uczestnik+5 osób

Załączniki:
wizz.jpg
wizz.jpg [ 22.98 KiB | Obejrzany 1081 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości