Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 405 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 15 Lis 2022 23:52 

Ostrożnie z kupowaniem tarjety na OLX - miałem problem z tego powodu, że na jednej tarjecie była pieczątka tylko na jednej części (muszą być dwie pieczątki!) - akurat ta byla z AirCanada (druga tarjeta miała dwie pieczątki z niemieckiego biura podróży, było ok). Na lotnisku (wylot z Madrytu) musiałem kupić nową tarjetę.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#402 PostWysłany: 16 Lis 2022 19:44 

niebieski
Wydaje mi się, że to nie był problem samej wizy/pieczątki tylko widzimisię pracownika lotniska.
Ogólnie to jest dziwna sprawa, bo jak leciałem na Kubę, to w KRK bez problemu przyjęto ode mnie informację, że "Air Canada rozdaje na ostatnim locie" i normalnie polecieliśmy. Ale inni pisali, że z WAW nie chcieli wpuścić bez tego dokumentu do samolotu (również bilet i loty kolejne z Air Canada).
Mimo wszystko, jak ktoś nie jest pewien, to najlepiej mieć ze sobą - a po powrocie te dodatkowe z samolotu można sprzedać... na Olx. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 01 Gru 2022 02:17 

Jestem teraz w Kostaryce i chcę polecieć z Panamy do Havany. Czy e-mailowo (pdf) można okazać na lotnisku? Zaakceptują?
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 06 Mar 2025 20:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Zbiorę tutaj informacje o wizie.

Wizę wyrabia się teraz online pod adresem: https://evisacuba.cu/es/inicio

Ważne - przed przystąpieniem do wniosku trzeba wcześniej zapłacić za wizę i potwierdzenie w formie elektronicznej należy dodać do wniosku. Dane do przelewu podane są na stronie, gdzie składa się wizę. Nie można płacić kartą online ani zrobić przelewu online.

Wiza obecnie kosztuje 22 EUR/za 1 osobę + 2 EUR za cały wniosek opłaty manipulacyjnej. Można składać wniosek do 10 osób na jednym formularzu i wtedy jest tylko jedna opłata 2 EUR za wniosek. Płatności dokonuję się samodzielnie i odrębnie we własnym zakresie (z własnego konta w EUR lub fizyczna wpłata w EUR w Banku - najlepiej wtedy w Banku Santander, bo tam ambasada ma konto).

Na wizę czeka się do 3 dni roboczych od wpłynięcia pieniędzy na konto ambasady (należy uwzględnić dodatkowy czas na przelew).

Wiza jest ważna 1 rok od przyznania.

Po przyznaniu wizy należy wypełnić formularz online na dedykowanej stronie (link przyjdzie w mailu o przyznaniu wizy). Ogólny link: https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio
Formularz trzeba wypełnić przed podróżą od 1 do 10 dni. Po wypełnieniu wysyłany jest PDF na maila.
 Profil Relacje PM off
kubap1 lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#405 PostWysłany: 07 Mar 2025 13:20 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
Odniosę się do ostatniego punktu i poprawię, formularz online otrzymany na maila można wypełnić 1 do 7 dni przed podróżą, szybciej nie da rady. Sprawdzone, bo kilka dni temu robiłem i szybciej się nie dało.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 405 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość