Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Paź 2016 00:19 

Loty: 53
Kilometry: 127 342
Witam,

Za dwa tygodnie zostaję szczęśliwą bezrobotną w związku z czym będę miała trochę czasu na podróżowanie.
W połowie listopada chciałabym wyjechać do Indonezji (Jawa, Flores, Komodo, Gili), Malezja (głównie Borneo), może Filipiny i Papua Nowa Gwinea.

Chcę trochę ponurkować, dużo zwiedzać. porobić fajne zdjęcia. Podróżować planuję do 2 stycznia.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany dołączeniem do mnie to zapraszam :)
 Profil Relacje PM off
ye2bnik lubi ten post.

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#2 PostWysłany: 13 Paź 2016 00:48 

złoty
Okres, który sobie wybrałaś, to nie jest najszczęśliwsza pora do podróżowania po Indonezji.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Paź 2016 06:43 
Awatar użytkownika

niebieski
nie wiem czy juz sprawdzalas, ale...

sam chcialem leciec na Papua Nowa Gwinea i jest to bardzo droga wycieczka zeby cokolwiek zobaczyc
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Paź 2016 20:26 

W zeszłym roku byłam w styczniu na Bali, też pora deszczowa i pogoda była idealna, w Malezji byłam w listopadzie w w grudniu i też było ok, czasami popadało i przestało.

A loty na Papua faktycznie są drogie, na razie tylko rzuciłam okiem i widzę że kosztują ok 2500-3000 zł z Filipin lub Indonezji, będę szukała tańszych :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Paź 2016 23:49 
Awatar użytkownika

niebieski
loty to jest maly pikus, tam zeby cokolwiek zwiedzic wartego zobaczenia a nie tylko lotnisko to musisz wynajmowac przez jakies biura, zeby zawsze miec asyste kogos a popatrz sobie w necie ile kosztuja takie wyprawy :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Paź 2016 12:54 

Dzięki za info, faktycznie jeszcze za wiele nie sprawdzałam, dopiero zaczynam myśleć o podróży, Papua jest opcjonalna, na razie się skupiam na zakupie biletów do Indonezji, Filipin, może Malezji, a jak rozłożę te półtora miesiąca tam to będę powoli myśleć. Najwyżej zamiast na Papuę polecę na Sulawesi :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Paź 2016 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Sulawesi jak najbardziej polecam. Bardzo przyjemnie, mili ludzie i koszty niewielkie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Paź 2016 10:56 

smieci napisał(a):
Sulawesi jak najbardziej polecam. Bardzo przyjemnie, mili ludzie i koszty niewielkie.

To super, mają bardzo ciekawe obrzędy, chciałam trafić na ceremonie, ale dowiedziałam się że składają zwierzęta w ofierze i jest to drastyczny widok, ja jestem wegetarianką mającą hopla na punkcie zwierząt i nie jestem w stanie patrzeć jak kotka brzuszek boli a co dopiero to ...
Widziałeś niemowlaki w drzewach? Moja znajoma która tam była opowiadała mi o tym.
Myślisz że jest tam wystarczająco bezpiecznie żebym sama podróżowała? szukam towarzystwa ale jak nikt się nie znajdzie to i tak chcę jechać.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Paź 2016 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
My byliśmy na północy Sulawesi w celach czysto wypoczynkowych a tam nie ma takich zwyczajów jak w Tona Toraja. Byliśmy we dwoje i czuliśmy się bardzo bezpiecznie. Samemu też powinno być bezpiecznie choć na pewno będziesz zwracać uwagę. Jak nocowaliśmy w Gorontalo to czuliśmy się jakbyśmy byli jedynymi turystami w całej okolicy. Każdy kto nas widział starał się zwrócić naszą uwagę najczęściej wołając za nami "hi mister".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość