Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Sie 2014 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 15 292
[MOD]
Post wydzielony. Cytując autorkę tematu
Cytuj:
Nie jestem typem, który nie akceptuje rzeczywistości jeżeli rzeczywistość odbiega od moich wyobrażeń. Jednakże są sytuacje w podróży, kiedy naczytasz się „must see” i pędzisz tam na złamanie karku, za wszelką cenę. Po czym rozczarowujesz się i jesteś zły, że niepotrzebnie straciłeś tyle czasu/pieniędzy/energii żeby zobaczyć coś co tak naprawdę nie warte było zachodu. Na forum wpisujemy co warto zobaczyć na ogół uzasadniając dlaczego. Może podzielimy się swoją wiedzą czego nie warto.
Oczywiście wiem, że odbiór danego miejsca zależy od wielu składowych ale może właśnie dlatego powinniśmy podzielić się swoimi opiniami jednocześnie je argumentując.

W tym temacie proszę o wypisywanie miejsc naszym zdaniem niewartych swego rozgłosu wraz z dokładną argumentacją.

W zasadzie też nigdy nie idę z nastawieniem, że coś będzie WOW ...

Nie mniej jednak uważam, że pchanie się do Muzeum Watykańskiego w środku sezonu (3-4h kolejka) nie jest tego warte jeżeli ktoś nie jest fanem muzeów (rzeźby, obrazy). Uważam jednak, że wejść warto - po prostu nie takim kosztem czasu. W końcu to chyba jedyny sposób na zobaczenie kaplicy Sykstyńskiej (a nie wiadomo czy kiedyś nie zamkną dla zwiedzających z powodu degradacji malowideł).
 Profil Relacje PM off  

Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊 Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊
Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 26 Sie 2014 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
fontanny di trevi w dzień, najlepiej w nocy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Sie 2014 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
La Scala w Mediolanie - teatry w powiatowych miastach w Polsce są ciekawsze architektonicznie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Sie 2014 10:32 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Prawda - musiałem się cofnąć bo minąłem bez zwrócenia uwagi. Ale wejdź do środka i tam zobacz :)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Sie 2014 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 841 839
niebieski
łowca napisał(a):
La Scala w Mediolanie - teatry w powiatowych miastach w Polsce są ciekawsze architektonicznie.
http://fast.swide.com/wp-content/uploads/dolce-gabbana-fw-2013-baroque-collection-inspiration-la-scala-theatre.jpg
Poproszę o kontrprzykład z miasta powiatowego w Polsce :shock:

#6 PostWysłany: 29 Sie 2014 10:45 

niebieski
Poza tym to bardziej chodzi w La Scali o opere (w sensie muzycznym) niz fasade!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Sie 2014 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 46 215
niebieski
zbyhu napisał(a):
Prawda - musiałem się cofnąć bo minąłem bez zwrócenia uwagi. Ale wejdź do środka i tam zobacz :)

Mi o 'zewnętrze' właśnie chodzi, nie o koncerty wewnątrz.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Wrz 2014 12:59 

niebieski
futro napisał(a):
fontanny di trevi w dzień, najlepiej w nocy.i Hollywood boulevard, na żywo rozczarowuje.spokojnie można użyć Street view a zaoszczędzony czas wykorzystać na plażach .

Myślę, że masz na myśli widok z tegorocznych wakacji, gdy fontanna di trevi była w remoncie

Załączniki:
P7090298.JPG
P7090298.JPG [ 203.01 KiB | Obejrzany 1528 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Wrz 2014 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Kontynuując na Sycylii odradzam Favignanę. Przegrywa w rankingu z Rezerwatem Cygana. Favignana to kilka zatoczek na ogół zatłoczonych (byłam we wrześniu). Owszem, ładnych ale nie ładniejszych niż te, które są w rezerwacie. Do tego wędrówka do tych zatoczek w naprawdę świetnym krajobrazie. Wiec jeżeli masz wybrać Favignana lub Riserva Naturale Dello Zingaro to wybierz tą druga opcję.
pifko uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości