Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 02 Mar 2016 16:05 

Dzięki za wyczerpujące info. Obserwuję ceny i widzę że w sierpniu ceny sa o jakieś 20% wyższe niż we wrześniu, zastanawiam się czy ewentualnie spadną.National wydaje się być droższy od economycarrentals, ale po Twoich postach przyjrzę się ich ofercie dokładniej.
 Profil Relacje PM off  

🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
#42 PostWysłany: 02 Mar 2016 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 259 331
niebieski
economycarrentals znam i też ja śledziłam, ale biorac pod uwage kategorie auta (suv) i termin, w ktorym szukałam rentalcars wypadało korzystniej
2015 - Zachodnie Wybrzeże USA
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 02 Mar 2016 19:56 

Tak, zdecydowanie mają lepsze ceny. Oprócz Monument Valley, czy były miejsca gdzie jeep był niezbędny?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 02 Mar 2016 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Podróżowaliśmy w czwórkę i w planach mieliśmy do przejechania trasę ponad 5tys km - nie chcieliśmy żeby pasażerowie siedzący z tyłu narzekali na komfort jazdy :P wybierając SUVa kierowaliśmy się głównie wygodą i miejscem w bagażniku. Jeśli chodzi o same atrakcje to wszystkie miejsca jakie odwiedziliśmy dostępne były również dla aut osobowych (włącznie z Monument Valley).
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off
spokoluzik uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 02 Mar 2016 20:44 

niebieski
My mamy w planie Monument Valley i jedziemy kabrioletem (mam nadzieje, że Mustang :)). Po filmikach i relacjach osób, które wcześniej też były kabrioletami, nie powinno być z tym problemu :)
 Profil Relacje PM off

#46 PostWysłany: 03 Mar 2016 02:27 

Właśnie głowię się nad zrobieniem wstępnej rezerwacji auta - może mądre głowy poradzą coś z doświadczenia (i Autorzy tego wątku, i komentujący). Na rentalcars w cenie X mam generalnie możliwość wynajęcia do full-size (Nissan Altima), podczas gdy na economycarrentals w tej samej cenie X mam możliwość Jeep Liberty. Zdaję sobie sprawę, że jest to co najmniej zastanawiające, choć z drugiej strony koszt dzienny tego Jeepa wychodzi identycznie jak u Autorów tego wątku. Co o tym sądzicie?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Mar 2016 11:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwróć uwagę na wypożyczalnie, z której odbierzesz auto np. Thriffty, Dollar, Budget mają dużo gorsze opinie (oczywiście nie znaczy to, że napewno dostaniesz jakiegoś trupka, ale poczytaj trochę i sam zauważysz, że to raczej niższa półka). Ja celowałabym w National, Avis, Alamo. Ceny zazwyczaj są odrobinę wyższe, ale i wypożyczalnia bardziej godna zaufania. rentalcars ma jeszcze jedną wyższośc nad economycarrentals - w momencie rezerwacji wiesz z ktorej sieci wypozyczasz auto. Z tego co pamietam w economycarrentals ta informacja jest ukryta. Dowiadujesz sie dopieropo wplaceniu pieniedzy. (chyba ze cos zdazylo sie zmienic)
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off
spokoluzik lubi ten post.

#48 PostWysłany: 03 Mar 2016 12:49 

@Maxima0909 dzięki, to cenna rada. Spróbuję zarezerwować tego Jeepa i zobaczę, czy po wpłaceniu zadatku pokażą z której wypożyczalni będzie. Jeśli nie, to być może faktycznie lepiej postawić na sprawdzone wypożyczalnie z wyższej półki.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Mar 2016 14:25 

niebieski
Ja właśnie wypożyczyłem kabriolet w ECR. Porównując do RentalCars wychodziło dużo taniej. Dla przykładu - najniższa cena na rentalcars dla moich dat i tych samych punktów zwrotu to 615$ (Dollar) ewentualnie 634$ (Alamo). Na ECR udało mi się znaleźć za 546$. Po wpłacie bodajże 30 Euro zaliczki dostałem voucher i moją wypożyczalnią będzie Alamo. Zawsze jak dostaniesz voucher z nazwą wypożyczalni to możesz zrezygnować z wynajmu do 48 godzin przed wypożyczeniem (zwracają Ci całą zaliczkę). Jest też opcja zabezpieczenia, gdzie masz możliwość anulować rezerwację poniżej 48h, ale to już jest płatne (parę dolarów). Ja zapłaciłem w sumie 560$ bo wziąłem to zabezpieczenie. Czyli ponad 70$ mniej za tą samą wypożyczalnię.
 Profil Relacje PM off

#50 PostWysłany: 03 Mar 2016 14:53 
Site Admin

Super relacja i zdjęcia, bardzo fajnie się czytało :) Przyda się przed własną planowaną w najbliższym czasie :)
Maxima0909 lubi ten post.

#51 PostWysłany: 03 Mar 2016 16:15 

@Ruben$ dzięki.Jedyne pytanie pozostaje o ubezpieczenia na ECR.Na stronie wszystko to fajnie wygląda, ciekawe jak w praktyce, czy coś trzeba lub warto jeszcze dopłacić, ile i gdzie. Masz może jakieś bliższe info w tym zakresie?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 03 Mar 2016 22:25 

Jeśli chodzi o ECR to polecam ich profil na fb bo wrzucają tam kody zniżkowe. Teraz w niedziele wrzucą kolejne wiec można skorzystać - sam mam taki zamiar
 Profil Relacje PM off
spokoluzik lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 03 Mar 2016 22:43 

@tomcravt dzięki za kolejny pomysł!
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 03 Mar 2016 22:47 

Korzystał ktoś może z Sixt w USA , zrobiłem rezerwacje na 3 tygodnie w sierpniu na SUV i wyszło niecałe 1000 USD
Pożyczam w Vegas
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 04 Mar 2016 11:39 

@Maxima0909 a możesz polecić jakiś internet na kartę który w miarę łapie zasięg żeby noclegi w trasie szukać? Może ktoś też ma jakieś doświadczenia? Zastanawiam się nad Lycamobile ale nie wiem jak to wychodzi w praktyce
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 04 Mar 2016 11:45 
Awatar użytkownika

niebieski
@tomcravt niestety nie potrafię Ci pomóc, bo korzystaliśmy tylko z wifi - albo prosiliśmy o hasło w restauracjach w których jedliśmy, albo w hotelu w którym spaliśmy szukaliśmy czegoś na przyszłą noc. Najczęsciej rezerwowaliśmy noclegi z jednodniowym wyprzedzeniem.
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 04 Mar 2016 12:57 

Ok, a z perspektywy czasu uważasz, że oddanie samochodu w SF było dobrą decyzją? Można atrakcje zrobić na piechotę? Na lotnisko wracaliście kolejką BART?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 04 Mar 2016 14:31 

Loty: 148
Kilometry: 294 460
niebieski
tomcravt napisał(a):
@Maxima0909 a możesz polecić jakiś internet na kartę który w miarę łapie zasięg żeby noclegi w trasie szukać? Może ktoś też ma jakieś doświadczenia? Zastanawiam się nad Lycamobile ale nie wiem jak to wychodzi w praktyce

Na wyjazd do USA kupowałem Lycamobile - pakiet za 29 USD z darmowymi połączeniami na Lycamobile do Polski a na pozostałe za bodaj 2 gr. za minutę i 500 MB internetu.
Kupowałem na ebayu, z wysyłką do Polski coś koło 15 USD bodaj...

#59 PostWysłany: 04 Mar 2016 14:57 

@greg0 właśnie mam na myśli ten konkretny pakiet. Dobrze się sprawował w parkach wokół LV? Przy okazji - można też zamówić kartę sim USA z bezpłatną przesyłką przez polskie biuro Lyc.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 04 Mar 2016 15:11 
Awatar użytkownika

niebieski
tomcravt napisał(a):
Ok, a z perspektywy czasu uważasz, że oddanie samochodu w SF było dobrą decyzją? Można atrakcje zrobić na piechotę? Na lotnisko wracaliście kolejką BART?

Zależy co kto lubi. Ja nadal uważam, że poruszanie się po SF to strata pieniędzy i czasu. Darmowych parkingów raczej nie uświadczysz, a jeśli chcesz poruszać się autem od atrakcji do atrakcji to decyzja ta niestety wiąże się z co najmniej kilkukrotną opłatą za postój w rożnych lokalizacjach.
Żałuję jedynie, że nie udało nam się dotrzeć do SF wcześniej. Plan był taki, że zdążymy przejechać samochodem przez Golden Gate i dojechać do punktu widokowego na wzgórzu. Potem w drodze powrotnej do wypożyczalni chcieliśmy zahaczyć o Lombard Street. To w zasadzie są jedyne atrakcje, przy zwiedzaniu których auto to dodatkowy atut. Jeśli udałoby wam się zrobić te dwa punkty autem i dopiero potem oddać go do wypożyczalni to myślę, że to najlepsze rozwiązanie.

W kontekście innych wydaje mi się, że samochód wręcz przeszkadza. Jak to w dużym mieście – duży ruch na drogach, więcej stania jak jeżdżenia. Poza tym San Francisco aż się prosi, żeby przespacerować się jego uliczkami. Są naprawdę piękne.

Big Bus to też całkiem fajne rozwiązanie. Przemieszczasz się z punktu do punktu, ale nie martwisz się już znalezieniem parkingu. :D

Co do dojazdu na lotnisko – z tego co słyszałam to BART jest polecaną opcją. Nam nie chciało się tarabanić z bagażami, które podczas podróży trochę nam się rozrosły, dlatego poprosiliśmy w hostelu o zamówienie busika. Kierowca oprócz naszej czwórki zabrał jeszcze chyba dwie pary spod innych hoteli i dowiózł nas wszystkich na miejsce. Nie pamiętam ile za to zapłaciliśmy, ale nie była to jakaś zaporowa cena, a na pewno wygodniej i pod sam terminal.
2014 - Maroko
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości