Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Noto
#1 PostWysłany: 17 Maj 2025 18:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Urocze miasteczko, jedna z ważniejszych atrakcji Sycylii, krótki przegląd menu, aczkolwiek mało o treściwym jedzeniu, a raczej więcej antypoleceń.

Cafe Sicilia - legendarne miejsce, duże obłożenie, świetna granita z brioszką, fantastyczna granita blood orange (można brać też mix dwóch lub trzech smaków).

SECRET eat drink stay - fajny drink bar, gdzie część stolików jest ulokowana na kilkudziesięciostopniowych schodach, co zapewnia klimatyczny widok na kopułę barokowej katedry. Dobre ceny za drinki. Poza tym LGBT-friendly, co objawia się tęczową flagą i selekcją muzyki.

Modica di San Giovanni - Cantina con uso di Cucina - jedzenie przeciętne, ale najgorsza jest strasznie natrętna obsługa i jakiś deficyt siły roboczej. Na początku bardzo długo czekałem na kelnera, bo wziął sobie za cel napastować każdego na ulicy, a później długo czekałem na realizację zamówienia, bo jedyny kelner znowu napastował pieszych. Cenowo też średnio.

Kabir restuarant - fatalna knajpa na każdym poziomie, szczególnie słabe jedzenie i wystrój. W zasadzie dałem się im nabrać jak amator, bo spojrzałem na ocenę na Googlu i odległość, a nie spojrzałem na liczbę komentarzy. Jeszcze przy stoliku uświadomiłem sobie, że wszyskie komentarze wyglądają podejrzanie (długie, poprawne językowo, pełne personalia kont, które nigdy oceny żadnej nie wystawiły, a jedyne opinie wyglądające na autentyczne były bardzo krytyczne. No i faktycznie, było słabo. Ceny okej, ale nawet one tego nie kompensują.

Bar San Corrado Di Ali' Corrada - że też żaden Włoch tego przybytku skuterkiem nie rozjechał... Miałem tam śniadanie w ramach noclegu w apartamencie i zapamiętam lokal z najgorszego croissanta w życiu. Czekoladowe nadzienie okazało się być brązową masą pozbawioną jakiegokolwiek smaku. Już 7days z marketu byłby lepszy.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość