Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Paź 2013 16:14 

Witam, zamierzam kupic walizke na bagaż podreczny.
Co sadzicie o tej walizce : http://allegro.pl/nowosc-mala-walizka-david-jones-ryanair-4xkolor-i3578225212.html ?
[wymiary:wys 52 cm, szer 36 cm, gł 20 cm, waga 2,5 kg]

W wizz'erze nie bede mogl jej uzyc, prawda?

Czy waga samej walizki 2,5 kg to duzo? (zostaje 7,5 kg na zawartośc)

Czy znacie może jakąś inną firmę produkującą solidne walizki nadajace sie na bagaz podreczny?

Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍
Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷 Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷
#2 PostWysłany: 05 Paź 2013 16:28 

viewtopic.php?f=22&t=6140&p=144829&hilit=DAVID+JONES#p144829

istotne jest, by rozmiar np. z kółkami mieścił się w granicy 55 cm itd

W wizz będziesz mógł jej używać, ale po wykupieniu dużego bagażu podręcznego za 55 zł/lot

Osobiście odradzam, bo sztywny wymiar (plastik) + stosunkowo duża waga
 PM off  

#3 PostWysłany: 05 Paź 2013 16:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wczoraj zakupem z factory annopol w Warszawie 2 walizki puccini abs01c z 4 kołami skrętnymi 360 stopni, waga 2,6 kg, wymiar dokładnie jak w Ryanair 55x40x20, zamek szyfrowy tsa w cenie 134,50 zł/szt.
Poprzednie zakupione na allegro nie przetrwały kilkudziesięciu lotów z tego roku.
Dodatkowo kupiłem walizkę na bagaż rejestrowany puccini pc005a za 224,50 zł. Też koła skrętne 360 stopni, pojemność 97l, waga 4,8 kg, zamek szyfrowy tsa. Wszystkie walizki są z policarbonat. Do wyboru miałem też z abs czy innego materiału w podobnych cenach. Za ok. 250 zł była też walizka 130l ale dla mnie za duża :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sty 2016 22:25 
Awatar użytkownika

Witam,

czy ktoś używa takiej walizki?
http://allegro.pl/walizka-travelite-mad ... 77839.html
42 litry to dość sporo, zastanawia mnie jedynie na ile można ufać podanym wymiarom - czy nie okaże się, że gdzieś jest o kilka cm za dużo (szczególnie te 20 cm grubości)...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Sty 2016 22:34 

Jak pasuje Ci cenowo, to się nie zastanawiaj w ogóle WARTO! (pasuje idealnie, ale w Wizzair jako duży bagaż podręczny)

john_doe napisał(a):
...odnośnie walizek kabinowych, to chyba mogę tu wpisać to, że polecam gorąco walizkę Travelite Madeira 2.0 - rozmiar kabinowy, nr katalogowy: 82367 (to istotne, żeby sprawdzić, bo to numer "nowego" modelu, który jest bardziej pojemny, niektóre sklepy mogą jeszcze mieć na stanie stary model).

Do znalezienia w wielu polskich sklepach internetowych. Cena pewnie nie najniższa w/s do dyskutowanych tutaj niektórych modeli, ja zapłaciłem ~ 240zł.

Sama walizka *bardzo* pojemna i te deklarowane 42l robią wrażenie i je konkretnie widać. Póki co jeszcze nie miałem okazji nigdzie z nią lecieć- jedynie jechać samochodem kilka razy- ale sprawuje się bez zarzutu, a obmierzona starannie trzyma podane wymiary co do centymetra: 54 x 39 x 20. Nie przewiduję z nią zatem lotniczych problemów. Odczucie jakościowe- doskonałe, przynajmniej w/s do no-nameów z Allegro czy marketów.
Ciekawe rozwiązanie osadzenia kółek całkiem na krawędzi walizki, przez to jest więcej miejsca w środku. Jest zamek szyfrowy TSA- pewnie montowany w kabinówce "z rozpędu", bo cała ta seria Madeira 2.0 go ma, no ale od przybytku głowa nie boli.

Zresztą zbyt wiele o walizkach napisać nie można- ta konkretna naprawdę cechuje się ogromną ilością miejsca, bo zazwyczaj kabinówki oscylują wokół 30-35l. A tu jest 42. Polecam!

bagaz-podreczny-fr-w6-i-u2,245,6140&p=503697&hilit=TRAVELITE#p503697

search.php?keywords=TRAVELITE&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
 PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lut 2016 14:41 
Awatar użytkownika

Trochę mnie powstrzymuje to:
Cytuj:
Ja z travelite już sporo jeździłem, więc eksploatacyjnie mogę dodać, że jeśli się ją za bardzo napakuje, to mogą nas spotkać dwie niemiłe niespodzianki: rozjeżdżający się zamek i wygięta = złamana wyciągana rączka.

Znalazłem jeszcze takie coś: American Tourister Lighway - niby 1.5 kg waga tylko...
http://allegro.pl/at-by-samsonite-waliz ... 69657.html
Tyle jeszcze jestem w stanie wydać. Są jacyś użytkownicy, zadowoleni bądź nie? :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Lut 2016 14:49 

Równie praktyczna i wymiarowo ok jak poprzednia
Jak nie zależy Ci na lansie (a widzę, że tak) dużo tańsza i też pasuje idealnie np:
http://pl.sportsdirect.com/dunlop-troll ... e=70804291

mam i sobie chwalę ze względu na dobre wykonanie (a ile tańsza, choć nie tak kolorowa jak twoje ;) )
 PM off  

#8 PostWysłany: 01 Lut 2016 16:37 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Jak nie zależy Ci na lansie (a widzę, że tak) dużo tańsza i też pasuje idealnie np:
http://pl.sportsdirect.com/dunlop-troll ... e=70804291
mam i sobie chwalę ze względu na dobre wykonanie (a ile tańsza, choć nie tak kolorowa jak twoje ;) )

Na lansie mi nie zależy, zależy jedynie na jakości i trwałości oraz bezproblemowości - szczególnie przy ewentualnej kontroli wymiarów.
Dzięki za hinta.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości