Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 75 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Kwi 2013 13:21 

niebieski
Od 27 maja zmienia się przelicznik mil w Aegean i za lot TK w J otrzymamy już tylko 100% mil, czyli 12 zamiast 18k. w przypadku WAW-KUL. To może pokrzyżować plany zdobycia statusu Gold tym, którzy chcieli wykorzystać do tego te loty.
 Profil Relacje PM off  

Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰 Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰
Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊 Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊
#22 PostWysłany: 18 Kwi 2013 08:36 

Blasto,

Ja wybieram się z rodziną i znajomymi do Kuala z tej promocji. Lecimy MH w sierpniu. Docelowo Borneo :). Jak masz jeszcze jakieś zdjęcia lub infirmacje to ślij na gwajchir@poczta.onet.pl

Pozdrawiam

Seba
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 14 Lip 2013 23:01 

niebieski
Odświeżam temat. Czy ktoś leciał ostatnio do Kuala Lumpur Turkishem? czy wszystko było ok? podzielcie się wrażeniami. pzdr:)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Lip 2013 11:05 

platynowy
romiso napisał(a):
Odświeżam temat. Czy ktoś leciał ostatnio do Kuala Lumpur Turkishem? czy wszystko było ok? podzielcie się wrażeniami. pzdr:)

Ja tylko pluję sobie w brodę że nie kupiłem wtedy biletu. Naliczając mile do A3 mamy Golda *A w cenie 2400zł, nie licząc oczywiście lotu w biznesie TK...

#25 PostWysłany: 15 Lip 2013 11:15 

niebieski
mucha napisał(a):
romiso napisał(a):

Ja tylko pluję sobie w brodę że nie kupiłem wtedy biletu. Naliczając mile do A3 mamy Golda *A w cenie 2400zł, nie licząc oczywiście lotu w biznesie TK...

Nie mamy Golda, bo teraz za ten lot dostaniemy teraz około 12k. mil statusowych w A3. Na szczęscie ja mam już inne loty *A w tym roku za sobą, więc i tak się na Golda załapię :)

Z lotami TK wszystko OK z tego co wiem. A340 to stary produkt biznesowy TK (recliner), chociaż matrix pokazuje, że loty w czwartki są już na A330 z w pełni rozkładanymi fotelami.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 15 Lip 2013 11:19 

platynowy
blasto napisał(a):
Nie mamy Golda, bo teraz za ten lot dostaniemy teraz około 12k. mil statusowych w A3. Na szczęscie ja mam już inne loty *A w tym roku za sobą, więc i tak się na Golda załapię :)

A czy to się niedawno zmieniło czy w momencie zakupu biletu było już wiadomo że tylko 12k mil będzie?

#27 PostWysłany: 15 Lip 2013 11:22 

niebieski
mucha napisał(a):
blasto napisał(a):

A czy to się niedawno zmieniło czy w momencie zakupu biletu było już wiadomo że tylko 12k mil będzie?

Pisałem już wcześniej o tym, w momencie zakupu biletów mieliśmy lepszy przelicznik.

blasto napisał(a):
Od 27 maja zmienia się przelicznik mil w Aegean i za lot TK w J otrzymamy już tylko 100% mil, czyli 12 zamiast 18k. w przypadku WAW-KUL. To może pokrzyżować plany zdobycia statusu Gold tym, którzy chcieli wykorzystać do tego te loty.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Lip 2013 17:07 

niebieski
mucha napisał(a):
romiso napisał(a):

...Naliczając mile do A3 mamy Golda *A .....

Rozumiem, że chodzi o jakiś program lojalnościowy? Czy możecie mi wyłuszczyć o co chodzi dokładnie?
Mam też pytanie w sprawie mil w MM - otóż wylatuję w grudniu a wracam w styczniu i czy mile statusowe naliczą mi się w roku 2014 czy pól na pół?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Lip 2013 17:24 

niebieski
romiso napisał(a):
mucha napisał(a):
romiso napisał(a):

...Naliczając mile do A3 mamy Golda *A .....

Rozumiem, że chodzi o jakiś program lojalnościowy? Czy możecie mi wyłuszczyć o co chodzi dokładnie?
Mam też pytanie w sprawie mil w MM - otóż wylatuję w grudniu a wracam w styczniu i czy mile statusowe naliczą mi się w roku 2014 czy pól na pół?

Chodzi o program lojalnościowy Aegean Airlines, w którym za 20k mil statusowych otrzymujemy status Gold, dający nam szereg benefitów m.in. wstęp do saloników *A na całym świecie jeśli tylko podróżujemy linią *A, niezależnie od klasy. Pełną listę benefitów znajdziesz tu: http://www.staralliance.com/en/benefits ... ver-status
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 15 Lip 2013 21:15 
Awatar użytkownika

romiso napisał(a):

ja lecę dopiero za miesiąc ale już byli tacy którzy przetestowali

http://www.flyertalk.com/forum/20730490-post268.html
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 15 Lip 2013 21:19 

niebieski
Paw_Lew napisał(a):
romiso napisał(a):

ja lecę dopiero za miesiąc ale już byli tacy którzy przetestowali

http://www.flyertalk.com/forum/20730490-post268.html

No, ale akurat wkleiłeś link do posta w którym tylko jeden lot był na maszynie TK.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Lip 2013 19:58 
Awatar użytkownika

no to co ? myślę że chodziło bardziej o odbycie rejsu w ramach tej "promocji" niż konkretnie metal TK. Zresztą nie ma żadnego lepszego TR na tej trasie w tym wątku na FT. Ja tam wolę lecieć MH niż TK gdyż akurat na tej trasie TK ogarnia to najgorszym ze swoich samolotów, dodatkowo MH słynie z bardzo dobrego serwisu pokładowego.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Lip 2013 20:15 

niebieski
Paw_Lew napisał(a):
no to co ? myślę że chodziło bardziej o odbycie rejsu w ramach tej "promocji" niż konkretnie metal TK. Zresztą nie ma żadnego lepszego TR na tej trasie w tym wątku na FT. Ja tam wolę lecieć MH niż TK gdyż akurat na tej trasie TK ogarnia to najgorszym ze swoich samolotów, dodatkowo MH słynie z bardzo dobrego serwisu pokładowego.

Zasadniczo nic, ale pytanie było o loty Turkishem, stąd moja odpowiedź była taka, a nie inna. Ja osobiście cieszę się, że lecę TK ze względu na mile. Z rozkładu lotów wynika, że loty czwartkowe TK wykonuje na A330, oferującym nowy produkt biznesowy.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 16 Lip 2013 22:44 
Awatar użytkownika

Sprawdziłem kilka dat zarówno w sieprniu jak i wrześniu i pazdzierniku w czwartki wszędzie jest A343. NIe oszukujmy się, czymkolwiek w C jest lepiej niż czymkolwiek w Y :D

Ja lecę w przyszłym miesiącu TK na trasie WAW-IST oraz MH na trasie IST-KUL .Z tego co czytałem odnośnie opinii to MH jest top class jeśli chodzi o serwis na pokładzie. Co do mil to przy tej cenie i klasie te kilkanaście tysięcy mil nie gra dla mie roli. Poza tym mile będą tylko nie w M&M. Dla mnie to był i tak fart bo muszę być w SIN akurat w tym konkretnym terminie więc leciałbym pewnie jakąś Lufą gdyby nie te super promo :D Jak już polecę to skrobnę jakiś skromny trip report.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 17 Lip 2013 00:06 

niebieski
Paw_Lew napisał(a):
Sprawdziłem kilka dat zarówno w sieprniu jak i wrześniu i pazdzierniku w czwartki wszędzie jest A343. NIe oszukujmy się, czymkolwiek w C jest lepiej niż czymkolwiek w Y :D

Ja lecę w przyszłym miesiącu TK na trasie WAW-IST oraz MH na trasie IST-KUL .Z tego co czytałem odnośnie opinii to MH jest top class jeśli chodzi o serwis na pokładzie. Co do mil to przy tej cenie i klasie te kilkanaście tysięcy mil nie gra dla mie roli. Poza tym mile będą tylko nie w M&M. Dla mnie to był i tak fart bo muszę być w SIN akurat w tym konkretnym terminie więc leciałbym pewnie jakąś Lufą gdyby nie te super promo :D Jak już polecę to skrobnę jakiś skromny trip report.

Hmm, rzeczywiście - przedwczoraj czytałem o tym na FT i sprawdzałem w matriksie i był A330 w czwartki, a teraz znowu A340. Dla mnie ten lot to 'status run' po *G, więc mile są kluczowe.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 12 Sie 2013 11:35 

Bardzo interesująca ta możliwość zdobycia Golda z Aegean - czy ktoś wie czy można tam przystąpić mając juz jedną karte M&M?

I jeszcze jedno pytanko: mam rezerwację na listopad i nie wiem czy dam radę wtedy polecieć - czy jest w ogóle szansa w TK na przebukowanie na inną osobę?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 17 Sie 2013 23:21 

niebieski
drozd napisał(a):
Bardzo interesująca ta możliwość zdobycia Golda z Aegean - czy ktoś wie czy można tam przystąpić mając juz jedną karte M&M?

I jeszcze jedno pytanko: mam rezerwację na listopad i nie wiem czy dam radę wtedy polecieć - czy jest w ogóle szansa w TK na przebukowanie na inną osobę?

To są zupełnie inne programy - bez problemu możesz założyć kartę w programie Aegean. Na inną osobę tego nie przebukujesz, ale możesz anulować bilet za 50 EUR lub zmienić termin po przeleceniu pierwszego odcinka (chociaż z tym różnie bywa). Teraz dostaniesz tylko 12k. mil w Miles & Bonus (program Aegean), czyli sam ten lot nie da Ci golda.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 31 Sie 2013 12:55 

Lecę 3.09 do KUL przez IST.Mam kilkanaście godzina przesiadki w IST.Czy ktoś się orienyuje jak jest z bagażami nadanymi w WAW.Czy mogę,muszę je odebrać w IST czy dopiero w KUL?
Pozdrowienia dla wszystkich :)))
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 31 Sie 2013 13:01 

Loty: 512
Kilometry: 1 115 352
srebrny
piotrekck napisał(a):
Lecę 3.09 do KUL przez IST.Mam kilkanaście godzina przesiadki w IST.Czy ktoś się orienyuje jak jest z bagażami nadanymi w WAW.Czy mogę,muszę je odebrać w IST czy dopiero w KUL?
Pozdrowienia dla wszystkich :)))

jeny.... poszukaj na forum - chyba co drugie pytanie tych co znają tylko Ryana i Wizza to właśnie to....
nadajesz do KUL i spokój

#40 PostWysłany: 31 Sie 2013 13:24 

Spokojnie,nie denerwuj się :)))
Po prostu nigdy nie miałem tak długiego oczekiwania na drugi lot,zawsze cyrklowałem,żeby krótko czekać na następny.Chciałem się tylko upewnić bo będę w IST 1 dzień w hotelu i muszę w takim razie w miarę dobrze zapakować podręczny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 75 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości