Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Kwi 2012 17:36 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
cena od 149OW! teoretycznie juz w systemie ale nie mozna jeszcze bookowac. uwazam to za super okazje bo dotychczas dostac sie z Polski na Islandie wiazalo sie z duzo wyzszym kosztem. informuje tutaj bo jak puszcza to juz do bookingu to domyslam sie ze na taka wycieczke (min 298RT) bedzie wielu chetnych. jezeli nie pasuje to do dzialu to prosze o usuniecie!

Edit
własnie sprawdzilem dokladnie i loty GDN - KEF beda sie odbywaly w piatki a powroty w soboty
 Profil Relacje PM off  

Egipski raj nad Morzem Czerwonym 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1997 PLN Egipski raj nad Morzem Czerwonym 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1997 PLN
Malta od piątku do niedzieli za 579 PLN 😍 Top godziny lotów 💪 i ⭐⭐⭐⭐ hotel Malta od piątku do niedzieli za 579 PLN 😍 Top godziny lotów 💪 i ⭐⭐⭐⭐ hotel
#2 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupując bilet warto też zwrócić uwagę na politykę linii. Wg mnie jej przyszłość nie jest pewna w ciągu najbliższych 6msc.

Ale, ktoś pisał w komentarzach, że jeżeli zapłaciło się kartą kredytową a nie debetową itd. to w przypadku bankructwa można odzyskać pieniądze. Ile w tym prawdy, nie wiem.

Ale warto też popatrzeć krytycznie, bo cena wygląda zachęcająco, sam osobiście zdecydowanie odmówię. Jakbym kupował to co najwyżej na wakacje, na loty krajowe.

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:52 

Nie popadajmy w paranoję. Chociaż faktem jest ,że polityka firmy jest trochę dziwna, bo nawet Easyjet z Londynu nie pozwala sobie na tak niskie ceny na Islandię (chyba że jakaś mega promocja)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:57 

ja z niecierpliwoscia czekam az to odblokuja i kupie ten lot. moim marzeniem jest sie tam wybrac. oczywiscie zabezpiecze sie i poslucham rady by uzyc karty kredytowej nie innej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Kwi 2012 19:32 

Zbanowany
powiem tak: im więcej dociera do mnie informacji o planach OLT tym bardziej życzę im powodzenia, ale też tym mniej wierzę w ich sukces
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Kwi 2012 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Nie popadajmy w paranoję. Chociaż faktem jest ,że polityka firmy jest trochę dziwna, bo nawet Easyjet z Londynu nie pozwala sobie na tak niskie ceny na Islandię (chyba że jakaś mega promocja)

No wiesz już nie chodzi o tę Islandię, ale np. o ilość nowych kierunków w tak krótkim czasie. A większość z nich chyba w ogóle nie przemyślana.

#7 PostWysłany: 24 Kwi 2012 19:35 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Mi juz odwolali lot, Krakow-Wroclaw-Krakow w czerwcu.

Powod zamykaja te trase....
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Kwi 2012 20:06 

mozna juz kupic: pierwsza data to 2.11 i powrót 10.11 (ewentualnie 3.11 w nocy jak ktos chce sie tylko przeleciec:P) za 298RT lub 2x80zł wiecej za taryfe elastyczna, lub 598zl za biznes
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Kwi 2012 20:30 

HON fly4free
Nie chce nikomu odradzać czy doradzać, ale zalecam daleko idącą ostrożność i pamietajcie, że ochorna chargeback działa generalnie w okresie 6 m-c od daty zakupu (dokonania transakcji) KK.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Kwi 2012 20:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
marek2011 napisał(a):
Nie chce nikomu odradzać czy doradzać, ale zalecam daleko idącą ostrożność i pamietajcie, że ochorna chargeback działa generalnie w okresie 6 m-c od daty zakupu (dokonania transakcji) KK.

Bzdura... Chociaż faktycznie w którymś kościele dzwonili. W tym przypadku termin na zgłoszenie liczy się od ostatecznej daty wyświadczenia usługi. W niektórych przypadkach ochrona działa nawet prawie 580 dni.

Co do ściągalności, w pierwszej kolejności obciążany jest podmiot procesujący transakcje a dopiero on, po całej procedurze, obciąża akceptanta (linie lotnicze). Niestety nie wiadomo jakie są ustalenia umowne między OLT a firmą udostępniającą infrastrukturę do obsługi kart.

Ale jak słusznie zauważacie, ostrożność wskazana.

#11 PostWysłany: 24 Kwi 2012 21:24 

niebieski
To oczywiste, że jak będzie nikłe zainteresowanie to przynoszącą duże straty trasę zamkną. Radzę więc kupować bilety, ale na wszelki wypadek nie robić jakiś drogich rezerwacji hotelowych kilka miesięcy przed lotem, lepiej robić rezerwację z bezpłatnym anulowaniem, albo poczekać do np. miesiąca przed lotem.

Co do odwołań i ubezpieczenia, chyba są jakieś pakiety "podróżne", które to pokrywają, nawet z kartą Wizz próbowali mi coś takiego wcisnąć za dychę miesięcznie chyba.
wntl napisał(a):
Może myślą, że jak ludzie będą mieli więcej czasu na zakup biletów, to więcej miejsc zostanie wykupionych :D
A jak mało, to trasa do zamknięcia :D

Swoją drogą, można się gdzieś ubezpieczyć na wypadek gdyby lot miał sie nie odbyć ?

ADD, chyba już mozna robić rezerwacje, bo mnie przekierowało na strone płatności ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Kwi 2012 00:51 

niebieski
Odnośnie opłacalności tej trasy nie wolno zapominać o wielce prawdopodobnych dopłatach samorządów lokalnych czy w tym wypadku rządu islandzkiego. Działa to podobnie jak trasy do Skandynawii za 4 zł. Państwo płaci linii pieniądze za latanie do nich, to wpływa bardzo pozytywnie na rozwój turystyki i automatycznie rosną wpływy miejscowych przedsiębiorców i w efekcie całej gospodarki. A patrząc na ceny na Islandii oraz fakt, że musimy zostać na tydzień (bo sytuacje lotu na pół godziny to raczej dla hardcorowców) taka dopłata do tych lotów może naprawdę być wysoka.

#13 PostWysłany: 25 Kwi 2012 01:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Akurat Olt, z tego co się orientuje, nie dostaje żadnych dopłat , więc wywód cały do kosza

wysłane z tapToka z telefonu bratek
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 25 Kwi 2012 10:07 

kupił juz ktoś coś:)? zastanawiam sia nad ta Islandia, tyle, że dopiero w listopadzie można, bardzo chłodno i nieprzyjemnie? Ktoś był tam w listopadzie? Ceny też niezbyt ekonomiczne. No i co do ryzyka, co mamy do stracenia? Nawet gdybym nie płacił kredytówka, to obowiązuje ich zwrot pieniędzy? Inna rzecz, ze ta strona coś im nie za bardzo działa, nie da się zaznaczyć konkretnej daty i przejść dalej, komuś się udało? Gdyby było to w lato to bym sie nie zastanawial, ale zima moze byc troche ciemno:)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Kwi 2012 10:12 

Ktos juz kupił bo widze że na 9 listopada bilety sa juz po 199 zł.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 25 Kwi 2012 11:43 

srebrny
@flighter
bylem w listopadzie 2011, bardzo sympatycznie, pogoda, wiejskie krajobrazy
i ceny podobne do irlandii :)) temperatura ok 12 stopni, w miare slonecznie,
bardzo mi sie podobalo. jak masz jakies pytania to smialo :))
pozdrawiam
michcioj
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Kwi 2012 11:55 

A może mógłbyś doradzić jakąś wypożyczalnię samochodów? No i jak z noclegami?
michcioj napisał(a):
@flighter
bylem w listopadzie 2011, bardzo sympatycznie, pogoda, wiejskie krajobrazy
i ceny podobne do irlandii :)) temperatura ok 12 stopni, w miare slonecznie,
bardzo mi sie podobalo. jak masz jakies pytania to smialo :))
pozdrawiam
michcioj
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Kwi 2012 12:10 

srebrny
spalem w hostelu w centrum reykiavika, kupilem przez
www.hostels.com cena to ok 18 euro za noc, plus jakas smieszna
czlonkowska karta za kolejne 10. wiem ze jest schronisko bodajze
15 minut na piechote dalej za noc za 12 euro, tyle ze wolalem byc
w centrum. ceny podobne do irlandzkich, moze zywnosc drozsza,
np. lunch z baraniny ok 10 euro, piwo w centrum reykiavika ok 4.5 - 5.5 e
lokalny basen z wodami termalnymi pod golym niebem - 3 euro.
co do wypozyczalni samochodu kurde niestety nie wiem, nie wypozyczalem,
osobiscie probowalbym najpierw przez www.carhire3000.com/
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 25 Kwi 2012 12:15 

Dzięki. Ja lecę w lipcu na 9 dni. Jeśli masz jakieś uwagi, np. co warto, a czego nie to chętnie poczytam :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 25 Kwi 2012 12:53 

srebrny
warto duzo :)) osobiscie bylem tylko w reykiaviku na chwile, bodajze 4 dni
polecam golden circle, swietne widoki :) na blue lagunie w koncu nie
bylem i nie zaluje, chyba nie warto whale watching - widzialem wieloroba
gdzies tam z daleko (co podobno jest rzadkoscia), ale niewyraznie,
zimno jak cholera i nie warte to 50 euro. nie polecam probowac
sfermentowanego rekina, nie dobrze mi po tym bylo. polecam zakupu alkoholowo
piwne na bezclowce,piwo islandzkie do kupienia zaraz po wyladowaniu.
szkoda ze jestes w lecie, nie bedzie zorzy polarnej, chociaz mnie ze wzgledu
na chmury rowniez ominela.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości