Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 142 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lis 2011 22:04 
Awatar użytkownika

Witam,

w najbliższym czasie będę musiała takową walizkę zakupić. Wiem jedynie tyle, ze ma być duża i pojemna, na 25-30 kg, a przede wszystkim wytrzymała; niekoniecznie ma być elementem wizualnej autokreacji, wolałabym, żeby wytrzymywała średnio dwie podróże do Azji i z powrotem w roku. Pewniej jest inwestować w walizki poliwęglanowe, czy te "inne" (nawet nie wiem, jak je nazwać) też są warte uwagi? Istnieje jakaś pewna, stuprocentowa marka?
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 05 Lis 2011 22:49 
Moderator forum

marka Samsonite ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lis 2011 00:05 

Mam sztywną walizkę Witchena, ktora przeżyła kilkadziesiat podróży nie tylko samolotowych w ciagu 7 lat. W ubiegłym roku musiałam zmienić kółka (witchen na szczęście ma serwis i nie trzeba kupować nowej walizki). Walizka ta jest dobra, wygodna, ale waży...Dlatego w ubiegłym roku kupiłam podobno najlżejszą walizkę świata Samsonite http://www.sklepsamsonite.pl/index.php?id=2&t=75&type=2 i już była ze mną kilka razy w podróży w tym zaliczyła podróż przez Meksyk i kilkanaście lotów samolotem. Jest bardzo dobra bo lekka, łatwo się zapina i jest wytrzymała. Niestety jest absurdalnie droga.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2011 00:56 

Warto dodać, że Samsonite to międzynarodowa firma. Więc jak się nawet rozjedzie w czasie podróży to w ramach gwarancji (raczej) naprawią. Przynajmniej tak mi napisali na ulotce jak kupowałem swoją :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lis 2011 01:38 

Na 100% w UE naprawiają co do innych nie wiem.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lis 2011 01:52 

To prawda, moja walizka Cosmolite ma 10 letnią, międzynarodową gwarancję, która jednak nie obejmuje zniszczemnia przez linie lotnicze..
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lut 2012 11:47 
Awatar użytkownika

Temat nie pierwszej młodości ale myślę, że nie tylko dla mnie bardzo aktualny. Polecicie jeszcze coś ciekawego? Niekoniecznie musi wystarczyć do końca życia więc Samsonite raczej odpada ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lut 2012 14:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Również jestem na etapie poszukiwania walizki/torby na bagaż podręczny. Kiedyś miałem walizkę ORMI, jednak po raz drugi nie odważę się jej zabrać se sobą w podróż - boję się że się rozleci;-)

Zastanawiam się też nad zakupem torby podróżnej na kółkach. Czy ktoś używa takiej torby i może polecić czy lepiej zakupić walizkę?

#9 PostWysłany: 21 Lut 2012 14:44 
Awatar użytkownika

Ja jestem zdecydowany na walizkę (na dłuższe podróże) i w chwili obecnej myślę nad PUCCINI PP001 http://www.puccini-sklep.pl/product-pol ... zolta.html . Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z tą firmą?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lut 2012 23:06 

niebieski
Decydując się na sztywny plastik w walice przeznaczonej na bagaż rejestrowany licz się z ryzykiem jej pęknięcia - przypadek koleżanki.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Lut 2012 23:16 
Awatar użytkownika

szarik napisał(a):
Decydując się na sztywny plastik w walice przeznaczonej na bagaż rejestrowany licz się z ryzykiem jej pęknięcia - przypadek koleżanki.

Czy była to walizka tej firmy?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Lut 2012 11:24 

niebieski
tego nie wiem, pamiętam tylko wspomnienie o 'lepszej firmie', nie wiem też czy gwarancję na nie miała, za to odpuściła sobie dopominanie się o odszkodowanie za zniszczony bagaż od linii lotniczych, nie występowała o nie w ogóle.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Lut 2012 01:58 
Awatar użytkownika

No i zobaczymy. Zamówiona PUCCINI PP001 właśnie do mnie dotarła a we wtorek chrzest bojowy-kierunek Barcelona.
Na pierwszy rzut oka walizka wygląda naprawdę bardzo solidnie, kółka świetnie pracują i jak na swoją wielkość jest stosunkowo lekka (5kg).
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Kwi 2012 21:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,

Jestem na etapie poszukiwania walizki/torby na bagaż podręczny. Kiedyś miałem walizkę ORMI, jednak po raz drugi nie odważę się jej zabrać se sobą w podróż - boję się że się rozleci;-)

Zastanawiam się też nad zakupem torby podróżnej na kółkach. Czy ktoś używa takiej torby i może polecić czy lepiej zakupić walizkę?
Chciałbym przeznaczyć max 150zł na zakup torby/walizki...

#15 PostWysłany: 24 Kwi 2012 20:08 

ja właśnie chcę zamówić torbę na kółkach airtex, na nic droższego mnie nie stać, a w domu mam zwykła miękka torbę adidas, która przetrwała 1 lot i nic się nie stało, ale i tak zabieranie takiej torby to pomyłka.
muszę się zmieścić w 15 kg, zabieram tylko ciuchy, kosmetyki, letnie buty, jakiś garnek, leki itp.
Zastanawiam się na Airtex 130 l i 149 litrów
http://allegro.pl/super-okazja-torba-po ... 17747.html

http://allegro.pl/promocja-torba-airtex ... 22580.html

Czy na 15 kg 149 l to byłaby przesada?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Cze 2012 06:37 

A czy bagaż rejestrowany ma jakieś ograniczenia wymiarowe w ryanair?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Cze 2012 22:45 

niebieski
z regulaminu tegoż:
"W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pasażerów linie lotnicze Ryanair nie przyjmują do przewozu sztuk bagażu o wadze powyżej 32 kg lub o wymiarach przekraczających łącznie 81 cm wysokości, 119 cm szerokości i 119 cm głębokości. To ograniczenie wagi nie dotyczy sprzętu ułatwiającego poruszanie się."
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 01 Lip 2012 17:15 

W carrefourze jest teraz dużo walizek w tym spełniające wymagania walizki do bagażu podręcznego - za 99 zł kupiłem przyzwoitą walizeczkę, która idealnie mieści się w koszyk wizzairowy i ma 2-letnią gwarancję.

Może komuś przyda się ta informacja :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 01 Lip 2012 23:39 

Widziałem, bardzo fajna, jest w kilku wersjach kolorystycznych. Wymiary 52x37x20, ideał bo ostatnio nie mogłem znaleźć pasującej. Wada to waga 3kg (z naklejki). Przez chwilę była w kolorze srebrnym, ale jak wróciłem to zostały tylko fioletowe i na razie zrezygnowałem.

Temat postu: Walizka 23 kg
#20 PostWysłany: 29 Maj 2014 00:01 

Cześć, nie znalazłem podobnego tematu, więc założyłem nowy. Otóż muszę nabyć walizkę, w której będę mógł przewieźć do 23 bagażu. Czy ktoś mógłby polecić jakąś w miarę niedrogą, a zarazem taką, która nie rozwali się po pierwszej dalszej podróży? Jaką pojemność powinna mieć? Czy do walizki o wymiarach 74x47x28 cm spokojnie można zmieścić się w 23 kg? Tak, wiem, że to zależy od tego, co będę przewoził, ale chodzi mi o Wasze doświadczenia w tym temacie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 142 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości