Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kreta - pogoda
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2013 13:23 

Cześć !
Prośba o rozwianie wątpliwości, gdyż nie wiem co robić, znalazłem fajną ofertę, gdzie mam hotel przy samej plaży w miejscowosci Ag.Marina jednak termin jest od 2 października ! I teraz pytanie czy w tym terminie skorzystam z pięknych plaż i wody która tak świetnie wygląda na zdjęciach. tzn czy będę mógł spokojnie się poopalać w kostiumie, wchodzić co chwile do wody, ogólnie korzystać z bycia na plaży?

Jest też opcja, troche słabsza, ale nadal ok żeby jechać chwilę wcześniej czyli koło 22 września także na 7 dni, tylko że dalej od plaży, wyjazd nie z mojego miasta.

wyjazd jeden w roku, ja do zwiędzania myślę pogodę będe miał dobrą czytając wypowiedzi, jednak moja partnerka liczy na kąpiel i opalanie i pytanie czy z tego będzie mogła spokojnie skorzystać ?

EDIT:

Znalazłem archiwa pogody z poprzednich lat październik (załącznik) POPRAWIŁEM

Tylko to z miejscowości położonej po środku wyspy i teraz jak to się ma do rzeczywistości i plażowania, bo glównie po to jade tam.

Załączniki:
Pogoda Kreta październik.jpg
Pogoda Kreta październik.jpg [ 183.87 KiB | Obejrzany 7628 razy ]

Ostatnio edytowany przez mregal, 12 Wrz 2013 13:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kos 💙 5* Blue Lagoon Resort z all inclusive i aquaparkiem za 2619 PLN Relaks na Kos 💙 5* Blue Lagoon Resort z all inclusive i aquaparkiem za 2619 PLN
Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️ Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️
 Temat postu: Kreta w październiku
#2 PostWysłany: 12 Sie 2014 12:06 

Witam i pozdrawiam wszystkich szanownych forumowiczów.

Wybieram się z rodzną na Kretę w październiku (6-20.10) i żona panikuje że zimno ciemno itd :P

Napiszcie coś żeby ją uspokoić. Cokolwiek.:mrgreen:

Amoże ktoś wybiera się w tym terminie do Kissamos?

Lecimy Ryanem z modlina.

Udało mi się także zarezerwować samochód na 14 dnii w chyba niezłej cenie 280E (segment E)

Mam także pytanko czy ma ktoś doświadczenie w wypożyczaniu łódki na Krecie?
Zamierzam aktywnie powędkować i chodzi mi o niedużą łódeczkę z silnikiem.

Będę wdzięczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Sie 2014 12:20 

srebrny
punias007 napisał(a):
W
Wybieram się z rodzną na Kretę w październiku (6-20.10) i żona panikuje że zimno ciemno itd :P

Napiszcie coś żeby ją uspokoić. Cokolwiek.:mrgreen:

Potwierdzam - będzie ciemno. Ale tylko w nocy. Co do temperatury, Kreta to prawie jak Cypr. Na Cyprze mocno się zesmażyłem na słońcu w grudniu, a gdy byłem (też na Cyprze) w październiku, to były genialne warunki do pływania w morzu, bo już nie największy upał, a woda wciąż gorąca. Kretę znam tylko z czerwca - żar.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sie 2014 17:09 

Dzięki to powinno ją uspokoić.

Ponawiam też pytanie o wypożyczenie łódki może ma jednak ktoś jakieś doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Lut 2015 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 300 988
niebieski
Hej, a ktoś z was był na Krecie początkiem maja? Wybieram się z 2-letnim synem i chciałbym żeby smyk pokąpał się w basenie lub morzu.

#6 PostWysłany: 12 Cze 2015 23:32 

Moze ktoś jeszcze był ?:)

chce się wybrać 1wszy tydzien października.
jednak opinie w internecie są totalnie rozbieżne..

ze niby duzo pada, chmury i zimno :>?

mi 24 stopnie nawet styknie bo chce duzo zwiedzać, troche tylko plazingu :) ale zeby nie lało
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Wrz 2015 08:12 

Loty: 15
Kilometry: 40 275
witam czy ktoś być w tym miesiącu lub ma jakieś info jak wygląda sprawa uchodzców ? nie chciał bym podobnej sytuacji jak zaistniała już na Kos .
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Wrz 2015 08:51 

Loty: 1
Kilometry: 1 063
Witam.
Lecę z rodziną na objazdówkę po Krecie Zach. w terminie 09 - 16.10.
W Kissamos planujemy być 14 - 16. Co do temperatury wody i ew, kapieli w morzu , to w porównaniu z Bałtykiem w lecie , tam o tej porze będzie prawie jak jakuzi :D . A pogoda - no cóż 50% , że bedzie cały czas słonecznie i sucho ,ale prawdopodobieństwo chłodu i deszczu pewnie mniejsze.
Pozdrawiam .
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Wrz 2015 11:38 

srebrny
Objechałem tydzień temu całą Kretę i uchodźców nie widziałem. No chociaż... Polacy potrafią wziąć za uchodźców Maltańczyków, a Grecy wyglądają podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Wrz 2015 12:15 

Loty: 15
Kilometry: 40 275
ja lece tylko poleniuchować a do wyboru jest tylko wybór Kreta Cypr i Fuenta gdzie wg was bedzie najpewniejsza pogoda ? Wakacje letnie spędzam na Costa Blanka od 8 lat wiec Bałtyk do mnie nie przemawia :)
Kreta jest najtańsza w sensie do 9-10 tys można mieć ładniejsze hotele .
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Wrz 2015 14:57 

Jestem teraz na Krecie, uchodźców brak, tędy mają ciężko się dostać do Europy. Pogoda jest super, aczkolwiek podobno w październiku to już szału nie ma. Polecam poszukać w Google historie pogody z poprzednich lat. A co do wody, racja, gorąca ;-)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#12 PostWysłany: 20 Wrz 2015 15:10 

Cześć,

Byłem w podobnym terminie na Krecie.

Podczas 5 dni wczasów pogoda była idealana do opalania i kąpieli w morzu. Woda już nie najcieplejsza ale do kąpieli spokojnie się nadawała.

Udanych wczasów;)

#13 PostWysłany: 20 Wrz 2015 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Byłem na Krecie od 22-28.10.2013r. pogoda była bardzo przyjemna, na południu woda w morzu cieplutka :)

http://huntfortravel.blogspot.com/2014/ ... 2013r.html
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Wrz 2015 07:24 

tez lece w pazdzierniku poki co pogoda na koniec wrzesnia i początek pazdziernika nie zachęca..
http://www.accuweather.com/pl/gr/maleme ... her/182685 wrzesien
http://www.accuweather.com/pl/gr/maleme ... 10/01/2015 pazdziernik

tam naprawde o tej porze roku tyle pada? mam nadzieje ze prognozy się nie sprawdzą :o
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Wrz 2015 07:55 
Awatar użytkownika

niebieski
także sprawdzałem ostatnio i coś będziemy mieć pecha (ci co jadą na przełomie września/października) - rekordowe temperatury wcześniej a tu takie coś
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Wrz 2015 16:10 

Też się wybieramy na Kretę 27 września i bardzo martwią mnie te prognozy, oby się nie sprawdziły, my w okolice Chanii jedziemy
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 13 Paź 2015 16:59 

to ja sie wypowiem bo wróciłam kilka dni temu.

pogoda IDEAŁ, upały patelnia, byłam na krecie zachodniej. woda 26stopni, w nocy 22
w dzien w cieniu 30, jeden dzien tylko kiepski ale ciepło, na wieczór sweterek
mysle ze pierwsze 2 tyg października to najlepszy termin. Kazdy z nas opalił się na murzyna :D cały czas kąpiele w morzu. myślałam, że będzie zimno ( ah ten internet ) więc się bardzo zdziwili,smy, że jest tak gorąco. w ostatni dzien każdy miał już dosyć słońca.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#18 PostWysłany: 13 Paź 2015 17:19 

srebrny
Jedno mnie nurtuje: po co ten sweterek?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Paź 2015 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
inna877 napisał(a):
to ja sie wypowiem bo wróciłam kilka dni temu.

pogoda IDEAŁ, upały patelnia, byłam na krecie zachodniej. woda 26stopni, w nocy 22
w dzien w cieniu 30, jeden dzien tylko kiepski ale ciepło, na wieczór sweterek
mysle ze pierwsze 2 tyg października to najlepszy termin. Kazdy z nas opalił się na murzyna :D cały czas kąpiele w morzu. myślałam, że będzie zimno ( ah ten internet ) więc się bardzo zdziwili,smy, że jest tak gorąco. w ostatni dzien każdy miał już dosyć słońca.

Juz tak nie koloryzuj, bo sam bylem ostatnio na Krecie i przegladalem oficjalne temp w cieniu i w pazdzierniku bylo to gora 24-25st
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:53 

no widzisz. nam się trafiły upały i koloryzować nie muszę. :) pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość