Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sty 2019 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 791 294
platynowy
Za niecałą stówkę możemy wyskoczyć do Kijowa na jednodniówkę (powiedzmy półdniówkę).

Co można robić w Kijowie jest opisane w wielu wątkach więc na tym nie będę się skupiał.

Bilety kosztują niecałą stówkę, ale jeżeli kupimy (i opylimy) karton fajek (albo 2-3) na mieście i do tego 1-2 litry Nemiroffa na lotnisku to wycieczka się nam zwróci.

Załączniki:
wizz.JPG
wizz.JPG [ 48.44 KiB | Obejrzany 1900 razy ]
ryan.JPG
ryan.JPG [ 38.27 KiB | Obejrzany 1900 razy ]

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
#2 PostWysłany: 23 Sty 2019 00:51 

srebrny
Dopuszczalne limity fajek to chyba dwa wagony a alkoholu mocnego chyba litr na głowę
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Sty 2019 01:20 

Loty: 23
Kilometry: 54 104
Dwie paczki i litr. Lepiej pojechać na trzydniówkę od piątku do niedzieli i uprawiać clubing. Szkoda trochę czasu na pół dnia chyba ze się nudzisz.

Wysłane za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Sty 2019 01:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja piernicze...

Drogą lądową można mieć papierosy – 40 sztuk albo cygaretki − 20 sztuk albo cygara – 10 sztuk albo tytoń – 50 g
Samolotem - papierosy – 200 sztuk albo cygaretki − 100 sztuk albo cygara – 50 sztuk albo tytoń – 250 g

Napoje alkoholowe
Można przywieźć:

4 litry wina niemusującego i
16 litrów piwa.
Dodatkowo można przywieźć:

łącznie 1 litr wyrobów spirytusowych o obj. alkoholu powyżej 22 proc. lub 1 litr alkoholu etylowego nieskażonego o obj. alkoholu wynoszącej 80 proc. (lub więcej) lub 2 litry wina alkoholizowanego lub wina musującego.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
aeonflux uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 23 Sty 2019 16:06 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
@Zeus nie wolno przewozic samolotem alkoholu powyzej 70% gdyz to substancja skrajnie latwopalna
Zeus lubi ten post.
gruby_inversia uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 23 Sty 2019 16:18 
Awatar użytkownika

platynowy
@Korek_fly

A mało to durnolotów się uprawia ? :D

Tutaj można wyskoczyć pospacerować po Majdanie, zjeść obiad i jeszcze pokombinować (nieobowiązkowo) żeby się wylot zwrócił.

Ja np. w ciepłej porze roku montuję ekipę na wylot do Muzeum Lotnictwa - taka półdniówka idealnie pasuje - prosto z lotniska do muzeum, 3 godziny zwiedzania, obiad w centrum i pociągiem na KBP na powrót.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 23 Sty 2019 16:25 

srebrny
Zeus napisał(a):
Ja piernicze...

Drogą lądową można mieć papierosy – 40 sztuk albo cygaretki − 20 sztuk albo cygara – 10 sztuk albo tytoń – 50 g
Samolotem - papierosy – 200 sztuk albo cygaretki − 100 sztuk albo cygara – 50 sztuk albo tytoń – 250 g

Napoje alkoholowe
Można przywieźć:

4 litry wina niemusującego i
16 litrów piwa.
Dodatkowo można przywieźć:

łącznie 1 litr wyrobów spirytusowych o obj. alkoholu powyżej 22 proc. lub 1 litr alkoholu etylowego nieskażonego o obj. alkoholu wynoszącej 80 proc. (lub więcej) lub 2 litry wina alkoholizowanego lub wina musującego.

Czyli mój post był prawidłowy ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Sty 2019 16:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

O ile się nie mylę, to wagon ma 10 paczek, czyli 200 sztuk
 Profil Relacje PM off
girlie lubi ten post.

#9 PostWysłany: 23 Sty 2019 16:34 

Zbanowany
No właśnie, wszystko fajnie, ale powrót jest widzę z Boryspola, ile ten nowy pociąg tam jedzie z centrum?

Image
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Sty 2019 16:35 

Jeden wagon można. Czyli @Zeus ma rację, a nie @mateusz323.

Autor tematu powinien jeszcze doradzić, gdzie te fajki z ukraińską akcyzą sprzedać z zyskiem. Żeby się zwróciło. Bo za to grozi gruba kara. Lepiej tak nie doradzać. Dla siebie można .
 PM off  

#11 PostWysłany: 23 Sty 2019 17:11 

srebrny
A to sorki, ja nie palący :D
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Sty 2019 18:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Korek_fly napisał(a):
Dwie paczki i litr. Lepiej pojechać na trzydniówkę od piątku do niedzieli i uprawiać clubing. Szkoda trochę czasu na pół dnia chyba ze się nudzisz.

Jednodniówki mają to do siebie, że albo je się kocha albo uważa za stratę czasu. Wczoraj kupiłem półdniówkę z GDN do VIE, od przylotu do powrotu 7h, po odjęciu transportu lotnisko-miasto-lotnisko i odpowiedniego zapasu przed lotem nie wychodzi z tego nawet ćwierćdniówka. A jednak kupiłem. Czemu? Mieszkam w mieście gdzie nie nie ma kina. Dojazd do niego samochodem w obie strony to 30zł, bilet 20, coś do zjedzenia po filmie 20 (powiedzmy, że odpuszczam restauracje i wystarczy mi KFC lub McD). Wychodzi 70. Bilet GDN - VIE - GDN kosztował mnie 78zł + 8.40e za pociąg do miasta i z powrotem. Wychodzi 114zł. Reasumując, mam 2 godzinny film za 70zł lub za 44zł więcej 2-3h spacer po Wiedniu. Osobiście, zdecydowanie biorę to drugie.

Oczywiście jeśli ktoś nie lubi jednodniówek, w żadnym wypadku nie krytykuję. Każdy podróżuje jak lubi.
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 23 Sty 2019 19:13 

Loty: 23
Kilometry: 54 104
Zgodzę się z tobą w 100%. W mojej wypowiedzi chciałem jedynie podkreślić ze Ukraina jest krainą wódką, fajami i pięknymi dziewczynami „płynącą”. Taka Tajlandia w Europie. Szkoda być na takiej imprezowni tylko parę godzin.

Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Sty 2019 20:12 
Awatar użytkownika

platynowy
@jacakatowice

Miałem na myśli raczej opylenie/sprezentowanie znajomym.
Ja kiedyś przywoziłem znajomym fajki z Ukrainy, ale uważają że jednak trochę inaczej smakują (te same marki).
Ale już z alkoholem tego problemu nie ma - wódka to wódka, co istotne na lotnisku w airside tańsza niż na mieście (4 EUR/1 litr Nemiroffa).

@neverstopexploring

Z tego co pisano na forum pociąg z KBP jedzie 38 minut (do dworca głównego a tam metro) więc nawet szybciej niż autobusem z IEV bo ten ciągnie się w korkach.

@Korek_fly

Taka półdniówka to raczej polecana jest dla kogoś kto już był w Kijowie i ma swoje ulubione miejsca gdzie chciałby się ponownie wybrać - Kijów to zbyt duże i ciekawe miasto, żeby tylko je tak liznąć i potem już nie wracać.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Sty 2019 22:43 

Oj tam, narzekacie. Ja to wolę polecieć na krótki spacer i obiad z dobrym piwkiem zamiast spać do południa :)

Załączniki:
20190123_214132.jpg
20190123_214132.jpg [ 67.55 KiB | Obejrzany 1040 razy ]
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#16 PostWysłany: 24 Sty 2019 01:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Korek_fly napisał(a):
Zgodzę się z tobą w 100%. W mojej wypowiedzi chciałem jedynie podkreślić ze Ukraina jest krainą wódką, fajami i pięknymi dziewczynami „płynącą”. Taka Tajlandia w Europie. Szkoda być na takiej imprezowni tylko parę godzin.

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 9 gości