Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lis 2014 01:35 

srebrny
BrunoJ napisał(a):
A co do wyważenia to kiedyś leciałem w naście osób cygarem (e145) i wszyscy siedzieli z przodu. Stewardesa zaczęła molestować po kolei ludzi czy nie chcieliby sie przesiąść do tylu. I nikt nie chciał i wtedy wyszedł pilot i powiedział ze nie polecimy. O dopiero sie ludzie ruszyli. Hehe.

Ludzie mają dziwne postrzeganie, dodatkowo potęgowane tym, że miejsca dla pasażerów specjalnej troski są z przodu. Ostatnio mi znajomi opowiadali, że "chcieli ich posadzić na ogonie, ale znajoma w bramce była i zamieniła". A ja zawsze wybieram miejsce w przedostatnim rzędzie.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 15 Lis 2014 01:40 

obibok napisał(a):
A ja zawsze wybieram miejsce w przedostatnim rzędzie.

Bardzo dobry wybór, właśnie dlatego, że ludzie mają tendencje do siadania z przodu największa szansa na dodatkowy fotel ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lis 2014 01:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Hmm. Powodów zeby siedzieć z przodu jest jednak kilka. Zaczynając od mozliwosci szybszego wyjścia z samolotu (przesiadka, kolejki do kontroli dokumentów) kończąc na szybszym otrzymaniu jedzenia (a z tylu sie zdarza ze "kanapki z mięsem juz sie skończyły")
Ale pewnie cos w tym rowniez jest że z przodu to jakby prawie biznes...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

#4 PostWysłany: 15 Lis 2014 01:50 

srebrny
BrunoJ napisał(a):
Hmm. Powodów zeby siedzieć z przodu jest jednak kilka. Zaczynając od mozliwosci szybszego wyjścia z samolotu (przesiadka, kolejki do kontroli dokumentów) kończąc na szybszym otrzymaniu jedzenia (a z tylu sie zdarza ze "kanapki z mięsem juz sie skończyły")

Ja wolę widzieć cały samolot i skrzydła, a z tyłu jest relatywnie pusto i więcej miejsca na bagaże. No i gdy nie ma rękawa, to z tyłu też jest blisko do wyjścia. Z tą przesiadką faktycznie różnie bywa. Ostatnio leciałem LH na trasie WAW-MUC-HEL (na jednym bilecie, słynna LOT-owska promocja na zlikwidowanym połączeniu) i te skurczybyki przy 45-minutowym spóźnieniu nie czekały na przesiadających. Biegłem przez lotnisko MUC jak ostatni straceniec i choć świeciło się "boarding", a nie "last call", pani była bardzo zdziwiona, że ktoś jeszcze przybiegł i w swojej łaskawości ponownie otworzyła drzwi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lis 2014 02:18 

BrunoJ napisał(a):
(a z tylu sie zdarza ze "kanapki z mięsem juz sie skończyły")

Mięsa nie jem, a na długich dystansach zamawiam zawsze posiłek specjalny więc i tak jestem jednym z pierwszych ;)
Z przodu samolotu latam tylko w JetBlue, bo Even More Space daje też Even More Speed, czyli brak kolejek do TSA ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lis 2014 11:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy locie do US miałem kiedyś sytuacje ze rozdali jedzenie pierwszym kilku rzędom w tym mi a potem zapalili pasy i przerwali na dwie godziny bo trąbulencje. Fakt, piwem sie obalałem ale obiadek zjadłem a z tylu samolotu było słuchach zbiorowe burzenie w brzuchach ;)
A tak troche bardziej na serio, to nie lubię siedzieć z tylu bo za blisko toalety i czasem rożne dodatkowe atrakcje z tym związane.

#7 PostWysłany: 15 Lis 2014 12:35 

srebrny
usurper napisał(a):
Z przodu samolotu latam tylko w JetBlue, bo Even More Space daje też Even More Speed, czyli brak kolejek do TSA ;)

To ja z kolei jak lecę Wizzairem, to przy rękawie siadam z przodu, a bez rękawa w środku. Obowiązuje stara zasada - jak najdalej od wyjścia, bo lemingi tłumnie zajmują pierwsze lepsze miejsca. To jak wsiadanie do pociągu w Gdyni Głównej Osobowej - przy wyjściu z przejścia podziemnego dzieją się dantejskie schody, a idziesz sobie spokojnie do ostatnich wagonów, które są totalnie puste.

BrunoJ napisał(a):
Przy locie do US miałem kiedyś sytuacje ze rozdali jedzenie pierwszym kilku rzędom w tym mi a potem zapalili pasy i przerwali na dwie godziny bo trąbulencje. Fakt, piwem sie obalałem ale obiadek zjadłem a z tylu samolotu było słuchach zbiorowe burzenie w brzuchach ;)

To ja tak miałem w Aegeanie. Ale kilka razy zdarzyło mi się (bodajże w KLM), że jedzenie podawali równolegle - od przodu i od tyłu. Zresztą od czasu wprowadzonej "nowej jakości" LOT-u coraz rzadziej latam samolotem z poczęstunkami.

Cytuj:
A tak troche bardziej na serio, to nie lubię siedzieć z tylu bo za blisko toalety i czasem rożne dodatkowe atrakcje z tym związane.

No tak, też mi się ostatnio trafił pan z problemem. Ale to raz na kilkaset podróży.
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Lis 2014 12:57 

Zbanowany
"trochę" rozmyliście temat.

#9 PostWysłany: 15 Lis 2014 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
BrunoJ napisał(a):

Ostatnio tak mi sie zdarzylo z jedzeniem w tym pustym samolocie Air Canada. Niewiele osob na pokladzie, dochodza do mnie w przedostatnim rzedzie i mowia, ze maja tylko wegetarianskie jedzenie, no ...

#10 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:02 

srebrny
Aga_podrozniczka napisał(a):
Ostatnio tak mi sie zdarzylo z jedzeniem w tym pustym samolocie Air Canada. Niewiele osob na pokladzie, dochodza do mnie w przedostatnim rzedzie i mowia, ze maja tylko wegetarianskie jedzenie, no ...

W sumie to bym się ucieszył.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Lis 2014 15:49 

Lubie siedziec w ostatnim rzedzie i w zwiazku z tym lecac z Rio do Brasilii wybralem rzad 26 wg planu.Przy wsiadaniu okazalo sie ze samolot ma tylko 24 rzedy. W drodze powrotnej to samo.Najciekawsze ze zaloga byla ta sama i steward ktory nam szukal zastepczego miejsca po wstapnym usmiechu zmienil mine bo znow to samo....Lecielismy w trojke.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
niebieski
Ja mam przeważnie miejscówkę z widokiem na skrzydło :D

#13 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:32 

srebrny
Ja wybieram to, gdzie jest caly rzad wolny do spania. Biznes sie wtedy chowa ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Lis 2014 16:42 

srebrny
wasmir napisał(a):
Lubie siedziec w ostatnim rzedzie i w zwiazku z tym lecac z Rio do Brasilii wybralem rzad 26 wg planu.Przy wsiadaniu okazalo sie ze samolot ma tylko 24 rzedy. W drodze powrotnej to samo.Najciekawsze ze zaloga byla ta sama i steward ktory nam szukal zastepczego miejsca po wstapnym usmiechu zmienil mine bo znow to samo....Lecielismy w trojke.

A to typowe w PLL LOT. Zmieniają samolot i potem rozrzucają nas osobno, a pani przy odprawie bezczelnie twierdzi, że sam tak wybrałem. Ostatnio było tak, że leciałem większą grupą i przy odprawie okazało się, że samolot uległ skróceniu i rozrzucili nas po całym. Jednak na lotnisku w Tallinnie coś mnie tknęło i choć pan z obsługi usilnie próbował mnie przepędzić od automatu z internetem, że niby odprawa jest przy okienku, to wszedłem i znalazłem, że ostatnie rzędy znów się pojawiły.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:21 

Loty: 51
Kilometry: 152 915
Ja jeśli to możliwe zawsze siadam w tylnych rzędach i mam możliwośc szybkiej wysiadki co jest ważne przy szbkich przesiadkach :D
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:24 

srebrny
korrado123 napisał(a):
Ja jeśli to możliwe zawsze siadam w tylnych rzędach i mam możliwośc szybkiej wysiadki co jest ważne przy szbkich przesiadkach :D

Gdy podjedzie do rekawa, to tez sie sprawdza twoja taktyka? ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Lis 2014 17:40 

Loty: 51
Kilometry: 152 915
Jak narazie się sprawdza bo na większości lotów miałem "schodki" :D , tylko w USA "rękawki" były :D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 15 Lis 2014 18:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba niezupełnie. Często sa dwa autobusy i ciagle warto byc w pierwszej części samolotu zeby załapać sie na pierwszy. W niektórych samolotach podstawiają schodki tyłu ale w większości jednak wchodzi sie przodem.

Chociaz tak naprawdę najważniejsze zeby nie siedzieć obok grubasa :)

#19 PostWysłany: 15 Lis 2014 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 96 376
niebieski
Z tym pierwszym to też różnie bywa. Ostatnio wracając z Londynu na Ławicy podstawili dwa autobusy, a jako, że wszystkim śpieszy się na odprawę to ludziska wpychali się do pierwszego z nich.
mni nie chciało się gnieść, więc wsiadłem do drugiego i ku zaskoczeniu mój autobus odjechał pierwszy :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Lis 2014 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Mam "ulubione numery" rzędów ;)
Najczęściej 23/24 lub 11/12

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości