Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Paź 2023 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 96
Kilometry: 272 264
niebieski
BusinessClass napisał(a):
Jedynym minusem jest, że przez Firsta nie przechodzą pasażerowie klas niższych w drodze do swoich miejsc, więc omija mnie moja ulubiona rozrywka z biznesu – jak to mawia Pam Ann – poverty parade ;)

Źle się zestarzało - 5:55
https://uwaga.tvn.pl/reportaze/zbiorki- ... -st7400925

Zachód USA mocno rozszerzony i skondensowany jednocześnie
Transsybirem do Chin
Indie z podręcznym
Autostopem po Jordanii
 Profil Relacje PM off
24 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 23 Paź 2023 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
No to już wiadomo skąd kasa na te podróże...oby w końcu odpowiednia kara go za to spotkała. Brak słów.
8 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 23 Paź 2023 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
Bartosz Jan Saniewski

Na fb Bartosz Smith

Internet jest pełen jego aktywności i złodziejskie twórczości.

Ostatnio edytowany przez tunczaj, 23 Paź 2023 16:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Paź 2023 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Zakładając, że znalazłem właściwą osobę to wygląda na to, że kilka lat temu próbował dość mocno wejść w świat polityki, ale chyba nie pykło.
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 23 Paź 2023 16:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Widze ze polityczne plakaty pelne doswiadczen podrózniczych:
Image
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Paź 2023 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Skoro taki był mega aktywny w tematach szczepionek (na anty) to chyba nie wątpisz jakie ma poglądy.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 23 Paź 2023 16:53 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Image
Wesoły typ
19 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 23 Paź 2023 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Czytałam wątek od początku w kompletnej nieświadomości, i nawet się uśmiechałam pod nosem, a tu na koniec taka rzecz.
Gość pozował na błyskotliwego chama a okazał się zwykłym skur&8%$#!
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 25 Paź 2023 20:20 
Awatar użytkownika

srebrny
tzw. ludzka menda
swoją drogą - wielu z was było fanami tego niby ironicznego stylu naszego byłego 'kolegi'. Okazało się jednak, że to jednak nie była ironia, tylko on naprawdę ludźmi gardził. Pewnie zwłaszcza tymi ciężko pracującymi.

Tak mi kiedyś przeszło przez głowę że jak to możliwe by gość, który ponoć przez parę lat pracował jako steward w liniach lotniczych w UK (tak twierdził), czyli, strzelam, nie posiadał jakichś wysokich & specjalistycznych umiejętności w żadnej branży, woził się long-haul biznesem. Dzisiaj się dowiedziałem, i chyba jednak wolałbym żyć w niewiedzy.
 Profil Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 26 Paź 2023 01:06 

srebrny
Podejrzewam, że on nadal ma wielu fanów i to świadomych jego poczynań.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 26 Paź 2023 01:11 

HON fly4free
Po prostu masakra...
https://krs-pobierz.pl/fundacja-zdazyc- ... 0000447537
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#12 PostWysłany: 26 Paź 2023 05:53 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@rw30 ironiczny styl jest fajny, jeśli serio jest ironiczny. W tym przypadku fajny nie jest.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 26 Paź 2023 07:32 
Awatar użytkownika

niebieski
@man4business niestety, ale to są właśnie luki prawne i koleś może sobie zamykać jedną spółkę i zakładać kolejną...póki nie zostanie skazany wyrokiem niewiele można mu zrobić. Od dawien dawna zawsze uważałem, że fundacje to dobry sposób na biznes dla kogoś kto chce w niefajny sposób zarobić kasę. Oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka, ale no jak widać daje to szerokie pole do popisu dla takich kombinatorów. Dlatego z reguły unikam wrzucania kasy do puszek tego typu. Jakiś czas temu pod sklepem zagadałem młodą dziewczynę, która zbierała na pomoc dla Ukrainy w imieniu jakiejś fundacji, oczywiście nie była w stanie mi zbyt wiele powiedzieć co to za fundacja, gdzie te pieniądze będą szły. Po prostu była zatrudniona do zbierania ;)
Co do naszego kolegi widać, że to typ człowieka, który za cel postawił sobie żyć na poziomie niekoniecznie pracując jako osoba zatrudniona na etacie i pracująca na swoją karierę. Polityka, fundacje czyli zarabianie na naiwnych.
8 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 26 Paź 2023 08:26 

Zbanowany
niebieski
Kol. @Legion1
Mysle, ze chyba wiekszosc z nas nie ma zludzen, ze wszelkie fundacje, w tym ta najpopularniejsza orkiestra z czerwonym serduszkiem nie oddaja wszystkich zebranych pieniedzy dla potrzebujacych. To samo zreszta dotyczy sie wszelkiego rodzaju zbiorek, w tym internetowych. Kazdy chce zarobic cos dla siebie przy okazji.
Wiec jesli tak naprawde ktos chce pomoc, to warto postarac sie i dotrzec do potrzebujacej osoby/rodziny bezposrednio. Nie zawsze jest to mozliwe, ale czesto sie udaje. Oczywiscie powoduje to w teorii pewne konsekwencje podatkowe. W teorii, bo w praktyce mozna to tak zorganizowac, zeby ich nie bylo, zwlaszcza ze odchodzacy juz rzad i tak lupil zwlaszcza lepiej zarabiajacyh i zal byloby dawac mu dodatkowa danine od dobroczynnosci.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 26 Paź 2023 08:58 
Awatar użytkownika

srebrny
man4business napisał(a):

A tu Fundacja Dzieciom - Zdążyć z Pomocą ma inny KRS, NIP i inny zarząd ->
https://dzieciom.pl/o-fundacji/statut-krs-sprawozdania
Podszywa się ... .

#16 PostWysłany: 26 Paź 2023 09:29 

Pietrucha napisał(a):
BusinessClass napisał(a):
Jedynym minusem jest, że przez Firsta nie przechodzą pasażerowie klas niższych w drodze do swoich miejsc, więc omija mnie moja ulubiona rozrywka z biznesu – jak to mawia Pam Ann – poverty parade ;)

Źle się zestarzało - 5:55
https://uwaga.tvn.pl/reportaze/zbiorki- ... -st7400925

"ciekawe skąd wziął na to pieniążki... pewnie nakradł, złodziej jeden"

i akurat tutaj Januszu się nie pomyliłeś :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 26 Paź 2023 10:41 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
I do tego płaskoszczepionkowy szur i wyznawca "dziwnych" wojen ...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 26 Paź 2023 10:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Ogólnie to nie jest problem tylko fundacji, ale wszelakich organizacji pozarządowych. Jest nawet takie pojęcie jak grantoza, czyli przejadanie pomocy publicznej udzielonej dla NGOs. Na początku jakaś organizacja działa oddolnie, rozwiązuje problemy, a później tuczy się do rozmiarów, gdzie zasadniczym celem funkcjonowania jest utrzymanie struktury, a nie realizacja założeń statutowych (o ile od początku nie było to celem). Fundacje w pewnym momencie w oczywisty sposób nie mogę wydawać 100% zebranych środków na pomoc, bo żeby utrzymać sprawność funkcjonowania muszą płacić za usługi. I jeśli komuś wydaje się, że 80% wydatków na cele statutowe to mało (sam bym tak pomyślał), to jest to świetny wynik na tle innych. Do tego dochodzi jeszcze nowy problem w polskim społeczeństwie, który mógłbym nazwać zbiórkozą, która polega z jednej strony na tym, że zbiórki wyręczają państwo, a z drugiej, że wyręczają samych... potrzebujących, którzy nawet nie próbują angażować środków własnych, bo przecież są zbiórki. W jednym z głośniejszych medialnie przykładów kobieta zbierała w Internecie na leczenie nowotworu, jednocześnie będąc z mężem właścicielami kamienicy, kliniki dentystycznej i chwaląc się w Internecie przepychem w życiu i np. kupowaniem "samochodu dla psa". W innym przypadku przewlekle chora kobieta robiła zbiórki przez całe życie, z jednej strony żaląc się na trud egzystencji, z drugiej zaś kupując kolejne nieruchomości.

Nasz forumowy "kolega" natomiast poleciał na całego i w swojej niepohamowanej chciwości zagarniał niemal wszystko, w dodatku w jeden z bardziej obrzydliwych sposobów, bo być może niektórym łatwiej przełknąć defraudacje na zwierzątkach niż na chorych dzieciach. Przy okazji można przypomnieć, że mamy w parlamencie posła, który podjął się kiedyś identycznej profesji.

Nie zgodziłbym się tylko co do jego stylu na forum, że nie był celowo ironiczny, tylko prawdziwy i chamski. Znam jego relacje z Antarktydy i z tego wątku. Nie widzę tu żadnego szczególnego chamstwa, a relacja nie jest prowadzona w napuszonym tonie "na co to mnie nie stać", tylko właśnie raczej w stylu Janusza, który pierwszy raz korzysta z luksusów. Jeśli już to jest to autoironia. Fragment z poverty parade też jest moim zdaniem naciągany i po prostu fajnie medialnie wygląda. Nie on jednak wymyślił taki termin i zjawisko, a nie tak dawno na głównej F4F czytałem relację z biznesu, w którym redaktora opisywała, że aż kusi żeby przejść się po klasie ekonomicznej i popatrzeć jak ludzie się męczą. Styl pisania miał oryginalny i ciekawy, wielu osobom podobał się nie bez przyczyny. Najwyraźniej można być złym człowiekiem i pisać ze swadą. Zresztą, źli ludzie mają z reguły talent do zaskarbiania sobie sympatii innych i robienia dobrego wrażenia.

Dzisiaj, mając nową wiedzę, czyta się to trochę dziwnie. Natomiast przestają dziwić ilości i częstość spożywania alkoholu. Pewnie trzeba było zagłuszyć wyrzuty sumienia dotyczące sposobu za(g)rabiania pieniędzy.
 Profil Relacje PM off
28 ludzi lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 26 Paź 2023 11:01 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
A czego się spodziewałeś skoro politykował pod szyldem Konfederacji.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 26 Paź 2023 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
A to ci kopytko :/ a właściwie kopyto ehh.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości