Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 24 Lis 2012 16:49 

niebieski
marian30 napisał(a):
czyli wyprałeś gościowi pieniądze i zamiast wziąć go za jaja, stchórzyłeś

Jakie wypranie i o jakie tchórzostwo ci chodzi?Możesz sprecyzować?
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN
🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨ 🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨
#102 PostWysłany: 25 Lis 2012 13:40 

Jako jeden z w spół zakładających ten temat wnoszę o jego zakończenie gdyż skala niczym nieuzasadnionych rozważań i oskarżeń przybiera niebezpieczne granice brakuje tylko my któryś z forumowiczów dodał, że zapewne jest to "talib" albo jakiś inny gorszy złoczyńca ( na tą chwilę oskarżeń niczym nieuzasadnionych - sprzedający vouchery wywiązuje się dostarczając nr voucherów, które Ryanair przy kupnie uznaje, dotąd wszyscy którzy mieli loty polecieć polecieli, ma zero negatywnych i neutralnych komentarzy same pozytywne) tym bardziej, iż zakończyła się ostatnia aukcja voucherów na allegro (29 osób kupiło 79 voucherów, póki co nikt nie został oszukany). Podsumowując kto chciał to kupił (niepokój do czasu wyloty zawsze pozostanie) póki nie będzie nowych wiążących informacji wnioskuję o zamknięcie tego tematu ( sam zakupiłem vouchery, mam już póki co zakupione za nie stosunkowo drogie bilety do Madrytu, obecnie wszystko jest ok bilety są jako potwierdzone w systemie rezerwacyjnym Ryana). Pozdrawiam
 PM off  

#103 PostWysłany: 25 Lis 2012 16:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak dla mnie to mimo wszystko jest to mało opłacalny interes:
Po pierwsze vouchery są z niewiadomego źródła
Po drugie płacimy za voucher 105 zł + opłata przy rezerwacji 6euro/funt = około 130 zł

także tak naprawdę bez żadnego vouchera można sobie kupić lot za 130 zł ( z użyciem MC prepaid)
natomiast z voucherem żeby było to opłacalne możemy kupić lot za 135 zł + 6/euro/funt = 160 zł

gra nie warta świeczki
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 25 Lis 2012 17:20 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Vouchery są zwolnione z opłaty 6 Euro wiec jest opłacalne :mrgreen:

#105 PostWysłany: 25 Lis 2012 17:28 

Zbanowany
niebieski
Łysolek napisał(a):

tylko w przypadku gdy wartosc vouchera w calosci pokrywa wartosc biletu. Jezeli bilet jest drozszy nawet o 1 cent, oplata w wysokosci 6 euro zostanie naliczona jezeli nie zaplacimy RCP
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 25 Lis 2012 17:35 
Awatar użytkownika

Nie uważam że zamykanie tematu byłoby czymś rozważnym. Nawet przerzucenie go do działu 'luźne gatki' nie jest najlepszym pomysłem. Ludzie, którzy kupują vouchery, mają prawo i powinni skonfrontować swoje obawy/opinie przed jego kupnem, a krytycyzm w przypadku niepewnych transakcji jest zawsze lepszy od optymizmu Gdyby temat został zamknięty, osobom zainteresowanym odbierze się tę możliwość.

Sam zakupiłem vouchery na allegro, przy czym muszę dodać, że krytyczne opinie forumowiczów pozwoliły mi spojrzeć na tę akcję chłodno i uświadomiły mi ryzyko jakiego się podejmuje, w przeciwieństwie do zaślepienia 'wielką okazją', jaką wcześniej się kierowałem. Ponad wszystko, dzięki temu tematowi, przygotowałem się też na szybką reakcje w razie ewentualnego oszustwa.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 25 Lis 2012 17:53 

HON fly4free
Komornik napisał(a):
Łysolek napisał(a):

tylko w przypadku gdy wartosc vouchera w calosci pokrywa wartosc biletu. Jezeli bilet jest drozszy nawet o 1 cent, oplata w wysokosci 6 euro zostanie naliczona jezeli nie zaplacimy RCP

ale tylko przy rezerwatach z krajów objętych RCP
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 25 Lis 2012 18:37 

niebieski
Halo, halo,

Nie czytałem wszystkich wpisów (sorry). Jednak tłumaczenie z kartami prepaidowymi wydaje mi się bezsensowne, przy stracie 40%!!!! WTF ? Skoro miałbym nawet 500 takich kart i chciał je spieniężyć wpłacił bym kasę na skycash.pl / mpay.pl / czy podobne. Skycash.pl pobiera prowizję 1.9% za wpłatę, to chyba duża różnica w porównaniu z 40% ? Prawda ?

Tak, więc ściema na resorach... Skąd ma te vouchery to nie wiem...Kradzione karty ? Być może.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 25 Lis 2012 20:54 
Awatar użytkownika

niebieski
boryzo napisał(a):
Halo, halo,

Nie czytałem wszystkich wpisów (sorry). Jednak tłumaczenie z kartami prepaidowymi wydaje mi się bezsensowne, przy stracie 40%!!!! WTF ? Skoro miałbym nawet 500 takich kart i chciał je spieniężyć wpłacił bym kasę na skycash.pl / mpay.pl / czy podobne. Skycash.pl pobiera prowizję 1.9% za wpłatę, to chyba duża różnica w porównaniu z 40% ? Prawda ?

Tak, więc ściema na resorach... Skąd ma te vouchery to nie wiem...Kradzione karty ? Być może.

Raz miałem taki problem i odpowiedź na infolinii to: "płatność kradzioną kartą", więc nie do końca to taka bzdura.

#110 PostWysłany: 26 Lis 2012 12:21 

niebieski
kerad85 napisał(a):

Raz miałem taki problem i odpowiedź na infolinii to: "płatność kradzioną kartą", więc nie do końca to taka bzdura.

Nie twierdze, ze bzdurą jest ze karta jest kradziona, twierdze ze bzdura jest, ze w ten sposob wydaje kase z kart prepaid (poniewaz jest to nie oplacalne)
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 26 Lis 2012 14:49 

niebieski
jacek69 napisał(a):
Roben napisał(a):
marian30 napisał(a):
czyli wyprałeś gościowi pieniądze i zamiast wziąć go za jaja, stchórzyłeś

Jakie wypranie i o jakie tchórzostwo ci chodzi?Możesz sprecyzować?

Marian mial chyba znowu ciezka noc,zdarza mu sie pare razy w tygodniu, cos sensacyjnego napisac ;)

Chyba masz rację...To nic innego jak tylko bełkot .I tak to traktuję.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 26 Lis 2012 17:39 

Anonymous napisał(a):
Jako jeden z w spół zakładających ten temat wnoszę o jego zakończenie gdyż skala niczym nieuzasadnionych rozważań i oskarżeń przybiera niebezpieczne granice brakuje tylko my któryś z forumowiczów dodał, że zapewne jest to "talib" albo jakiś inny gorszy złoczyńca ( na tą chwilę oskarżeń niczym nieuzasadnionych - sprzedający vouchery wywiązuje się dostarczając nr voucherów, które Ryanair przy kupnie uznaje, dotąd wszyscy którzy mieli loty polecieć polecieli, ma zero negatywnych i neutralnych komentarzy same pozytywne) tym bardziej, iż zakończyła się ostatnia aukcja voucherów na allegro (29 osób kupiło 79 voucherów, póki co nikt nie został oszukany). Podsumowując kto chciał to kupił (niepokój do czasu wyloty zawsze pozostanie) póki nie będzie nowych wiążących informacji wnioskuję o zamknięcie tego tematu ( sam zakupiłem vouchery, mam już póki co zakupione za nie stosunkowo drogie bilety do Madrytu, obecnie wszystko jest ok bilety są jako potwierdzone w systemie rezerwacyjnym Ryana). Pozdrawiam

A Ty co jestes adwokatem sprzedajecgo? kolega? a moze naganiaczem? ;)
Uwazem ,ze dobrze, iz taki temat tutaj egzystuje, po to jest wlasnie to forum.
W Anglii, chodzac na balety, czy tez nawet czasami po miecie czesto znajduje sie jakies pogubione karty debetowe/kredytowe lezace sobie frywolnie, stad nie ciezko wpasc w posiadanie czyjejs karty i jej wykorzystac... stad uwzam, ze forumowicze maja prawo sie zastanawiac skad takie "promocje" wcale nieoplacalne przeciez dla sprzedajacego....
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 26 Lis 2012 17:52 

romuald napisał(a):
Anonymous napisał(a):

A Ty co jestes adwokatem sprzedajecgo? kolega? a moze naganiaczem? ;)
Uwazem ,ze dobrze, iz taki temat tutaj egzystuje, po to jest wlasnie to forum.
W Anglii, chodzac na balety, czy tez nawet czasami po miecie czesto znajduje sie jakies pogubione karty debetowe/kredytowe lezace sobie frywolnie, stad nie ciezko wpasc w posiadanie czyjejs karty i jej wykorzystac... stad uwzam, ze forumowicze maja prawo sie zastanawiac skad takie "promocje" wcale nieoplacalne przeciez dla sprzedajacego....

Kolejna nic nie wnosząca i niczego nie wyjaśniająca wypowiedź których niestety tu wiele

Generalnie chodzi mi o to by temat kontynuować gdy będą znane jakieś konkrety ( kupiłem voucher poleciałem ok, kupiłem voucher własnie go anulowano gdyz zapłacono za niego kradzioną kartą itp) gdyż niepotrzebne nakręcanie spirali przypuszczeń uważam za niepotrzebne (ciekawe ilu jest takich którzy zakupili vouchery i kilka razy dziennie sprawdzają status zakupu na stronie ryana) - sam kupiłem vouchery, na tą chwilę nikogo póki co nie oszukano i myślę że tak pozostanie bo wtedy też będę poszkodowany Pozdrawiam
 PM off  

#114 PostWysłany: 26 Lis 2012 18:27 

Nie ma opinii bo z tego co przesledzilem caly ten temat to raczej nikt z tego bynajmniej forum na to sie nie odwazyl i nie zaryzykowal.
Jesli by to uczynil to na pewno szybko by tutaj sam nam o tym opowiedzial.
Stad na razie sobie gdybamy i przypuszczamy....
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 30 Lis 2012 02:43 

niebieski
No to już jednemu cofnęli rezerwację viewtopic.php?f=181&t=21588
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 30 Lis 2012 08:46 

niebieski
Roben napisał(a):
No to już jednemu cofnęli rezerwację viewtopic.php?f=181&t=21588

zapomniałeś Roben dodać , że sprzedający od razu to "naprawił..." ;)

#117 PostWysłany: 30 Lis 2012 09:06 

niebieski
Dałem linka aby każdy przeczytał i sam wyciągną wnioski.
A co miałem napisać?Że kupił mu na ten sam lot bilet za 100% drożej na wylot dnia następnego?Że bilety był zapłacony kartą jakiegoś Portugalczyka?
To że Wizz nawet nie poinformował o tym klienta a klient miał już odprawę online zrobioną którą mu anulowali?
Czy w tej sytuacji odważył by się zapłacić za nocleg z góry lecąc na te vouchery?
Ja jestem już na 100% pewny że karty kredytowe były w jakiś sposób skanowane.Może też internetowo wyłudzane.Dopiero pewnie jak przychodzi okres rozliczeniowy to wtedy nieświadomi właściciele je blokują.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 30 Lis 2012 09:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Łysolek napisał(a):
Roben napisał(a):
No to już jednemu cofnęli rezerwację http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic. ... 81&t=21588

zapomniałeś Roben dodać , że sprzedający od razu to "naprawił..." ;)

zapomniałeś Łysolek dodać, że naprawił to kartą jakiegoś Portugalczyka :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 30 Lis 2012 09:39 

niebieski
Cekace pocieszam się , bo tez mam taki voucher :D

#120 PostWysłany: 30 Lis 2012 22:41 

Ja proponuje, aby kazdy kto ma taki voucher i zarezerwowane na niego bilety upewnil sie, ze ta rezerwacja nadal isteniej w systemie ryanaira, no i dal znac jak sprawa wyglada na forum.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ancyna oraz 2 gości