Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 31 Gru 2012 12:15 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
dos70 napisał(a):
Mam pytanie do kogoś kto kupowal bilet na kolej z lotniska Luton do Londynu (korzystajac z voucherow). Czy taki bilet wazny jest jednoczesnie na komunikację miejską w Londynie, tego samego dnia? i mogę na nim dojechac do kazdego miejsca w obrebie 6 stref. Czy ja dobrze rozumiem? Dziwne jest to, ze po wyborze relacji system nie pokazuje dodatkowej opcji zakupu Travel Card.

Czy ktoś z Was kupował taki bilet?

Nikt nie odpowiedzial na to pytanie, wiec pozwolilem sobie zadzwonic na angielska infolinię i dowiedzialem sie, ze po dojechaniu pociagiem z lotniska Luton (mozna kupic bilet lacznie z dojazdem z lotniska do stacji kolejowej Luton i potem do stacji kolejowej London St Pancras) moge kontynuowac podroz metrem do konkretnego miejsca w Londynie. Bilet ma w w swojej nazwie (3 strefy w Londynie) - Journey: 1 Luton Airport to Zone U123* London
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#122 PostWysłany: 31 Gru 2012 15:32 

niebieski
marian30 napisał(a):
proszę o potwierdzenie, czy komuś udało się dzisiaj wklepać voucher na konto?

tak ale ważne do 31 marca

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 31 Gru 2012 18:27 

niebieski
Maris83 napisał(a):
I tak wygasają za kilka godzin one... Dzięki! :)

może handel masz opanowany ale na lekcjach polskiego to chyba spałeś :o

bez urazy ;)

Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 31 Gru 2012 18:36 

Zbanowany
okocim23 napisał(a):
I tak wygasają za kilka godzin one... Dzięki! może handel masz opanowany ale na lekcjach polskiego to chyba spałeś

Haha! O ile w ogóle na nich był. ;)

ZOSTAŁO 26 MINUT, BY ODDAĆ KODY MARISOWI!
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:03 

niebieski
Maris83 napisał(a):
I tak wygasają za kilka godzin one...

Szyk zdania, stylistyka

DO SIEGO ROKU

Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:21 

witam jesli mialby ktos jeszcze jakies vouchery do dzisiaj chetnie przyjme w zamian przeleje cos na piwko na nowy rok
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:28 

Ja chętnie jeszcze odkupie kody. 10pln za kod, jestem w domu do 20.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:48 
Awatar użytkownika

I ja się dołączam do prośby, jeśli ktos ma niepotrzebny voucher,to przyjmę z otwartymi rekami:-) .
Oczywiście na piwko też przeleje ;-)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 01 Sty 2013 09:33 

Zbanowany
czy ktoś kupował travelcard dla dorosłych i dziecka poniżej 11 lat przy pomocy voucherów ?
dziecko może podróżować bezpłatnie w towarzystwie osoby dorosłej posiadającej travelcard,
jak to jest gdy travelcard kupujemy za pomocą voucherów, czyli kupując bilet kolejowy ? czy dla dziecka też trzeba kupić bilet kolejowy czy bilety kupujemy tylko dla dorosłych ?
jak wygląda w praktyce podróżowanie z dzieckiem na travelcard ? przechodzimy przez bramkę w metrze, a następnie dziecku podajemy swoją travelcard ?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 01 Sty 2013 12:11 

niebieski
Dzieci do 10 lat podróżują z dorosłym bezpłatnie. Nie potrzeba dodatkowego biletu dla dziecka. Przechodzi się przez szeroką bramkę - oznaczoną jako dla inwalidów, osób z dużym bagażem lub osób z dziećmi. Bilet przykłada (wkłada) się tylko raz.
Dzieci w wieku 11-15 muszą posiadać bilet. Ceny biletów i dodatkowe info tutaj http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 01 Sty 2013 13:28 

Zbanowany
dzięki,
a dzieci w wieku 10 lat i kilka miesięcy ? należą do przedziału 5-10 ?
na stronie tfl jest podział 5-10 i 11-15
jest informacja dotycząca co prawda Oyster photocard, ale wiek jest doprecyzowany "You can get an 11-15 Zip Oyster photocard for your child if they are: Over 10 years and 11 months ..."
wg strony pluslondontravel.com : "Dzieci do lat 11 podróżują bezpłatnie w towarzystwie osoby dorosłej posiadającej ważny bilet."
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 01 Sty 2013 14:05 

niebieski
Po przeczytaniu warunków dla biletów i kart Oyster wydaje mi się, że górny przedział wieku 5-10 lat to jest 10 lat 11 miesięcy. Zauważ , że nigdzie nie jest napisane ,że dziecko podróżujące z dorosłym bez biletu musi mieć przy sobie dokument potwierdzający wiek. Wydaje mi się, że granica wieku 10-11 lat jest umowna (niedokładnie sprecyzowana) i opiera się na zaufaniu do ludzi :)
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 01 Sty 2013 17:25 

a ja mam takie pytanko. Czy jak kupie bilet na pociąg z luton do londynu (anytime day single ticket) to on jest ważny potem na komunikację miejską w Londynie? Czy trzeba dokupić travelke żeby poruszać się po mieście?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 01 Sty 2013 17:43 

niebieski
paulaespana napisał(a):
a ja mam takie pytanko. Czy jak kupie bilet na pociąg z luton do londynu (anytime day single ticket) to on jest ważny potem na komunikację miejską w Londynie? Czy trzeba dokupić travelke żeby poruszać się po mieście?

Naprawdę uważasz się za pępek tego świata?
Tu masz odp: viewtopic.php?f=19&t=22950
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 02 Sty 2013 16:14 

niebieski
mam pytanie jeżeli chodzi o odbiór biletu - kupiłem bilet luton - londyn z busem z lotniska na dworzec kolejowy

informacja z Redspottedhanky Booking
Ticket Collection
This email is not a valid ticket for travel.
You have chosen to collect your tickets from Luton Airport. Your Booking
Reference is AS4GX715
Please remember to collect all coupons including your tickets, receipt
and any seat reservations.

Załącznik:
obrazek 1234.jpg
obrazek 1234.jpg [ 171.22 KiB | Obejrzany 537 razy ]

czy ktoś wie czy na lotnisku jest maszyna z biletami???

Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:13 

niebieski
marian30 napisał(a):
Dostałem maila od redcoś-tam, że przepraszają za problemy.
Dodali mi 40 funtów do konta, za te vouchery, których nie użyłem

świetnie - solidna firma ;)

Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:26 

niebieski
okocim23 napisał(a):
...czy ktoś wie czy na lotnisku jest maszyna z biletami???

TAK.
Cytuj:
You will find the Self-Service Ticket machine(s) located in the in the baggage reclaim area, and by the bus link stop outside the terminal . 24 hr access.

wiecej info http://help.thetrainline.com/app/answers/detail/a_id/1437/~/which-stations-offer-self-service-ticket-collection%3F
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 03 Sty 2013 02:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Lepiej przyczaj ten numer rezerwacji, bo nieumyslnie sprezentujesz komus bilet :D
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 03 Sty 2013 08:48 

niebieski
wojtol napisał(a):
okocim23 napisał(a):
...czy ktoś wie czy na lotnisku jest maszyna z biletami???

TAK.
Cytuj:
You will find the Self-Service Ticket machine(s) located in the in the baggage reclaim area, and by the bus link stop outside the terminal . 24 hr access.

wiecej info http://help.thetrainline.com/app/answers/detail/a_id/1437/~/which-stations-offer-self-service-ticket-collection%3F

dzięki za info - szukałem na stronce kolei brytyjskich ale o tym automacie nie wspominali, nawet ostatnio siedziałem w luton przy jakimś automacie ale nie interesowały mnie bilety na kolej - ale teraz przy takiej promocji zamieniam easybusa na pociąg :P

m3lm4k napisał(a):
Lepiej przyczaj ten numer rezerwacji, bo nieumyslnie sprezentujesz komus bilet :D

spoko, kto mógłby chcieć przejąć bilety :?: :?

Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 03 Sty 2013 11:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Wie ktoś czy można zmienić miejsce odbioru zamówionych biletów?

Widzę, że było wielkie czyszczenie :)

Odpowiem sobie sam.
Można odebrać w innych miejscach.

Ostatnio edytowany przez kerad85, 08 Sty 2013 18:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 274 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości