Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 25 Lis 2024 23:34 

niebieski
Mam pytanie, bo stałem się szczęśliwym posiadaczem tej karty. Czy często się zdarza, że karta nie jest widoczna w apce Santandera? Po zalogowaniu, mam tylko "brak zakontraktowanych produktów spełniających zaznaczone kryteria". Karty jest aktywna i użyta już parę razy.
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#1042 PostWysłany: 26 Lis 2024 00:07 
Awatar użytkownika

srebrny
@marek1984 nie wiem czy dzisiaj nie miało być prac serwisowych w apce, u mnie też karty kredytowe zniknęły. Reszta produktów widoczna normalnie.
marek1984 lubi ten post.
marek1984 uważa post za pomocny.

#1043 PostWysłany: 02 Gru 2024 11:30 

niebieski
Santander jakoś blokuje doładowanie ZENa? Bo chciałem testowo sobie doładować konto, i nie przechodzi ani przez GPaya, ani bezpośrednio. A karta działa.
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 02 Gru 2024 11:31 

niebieski
Tak, blokują. Trzeba było odklikać w systemie internetowym, żeby nie blokował.
marek1984 lubi ten post.

#1045 PostWysłany: 03 Gru 2024 16:22 

niebieski
A zdradzisz co mam odkładać? Bo nie mam pomysłu, po przejrzeniu całego serwisu i opcji, a na czacie nie bardzo mi pomogli :/
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 03 Gru 2024 16:31 

niebieski
Mi w serwisie transakcyjnym wyskoczyło powiadomienie bo jakichś 30 minutach od transakcji, czy potwierdzam te transakcje.
marek1984 lubi ten post.

#1047 PostWysłany: 03 Gru 2024 17:01 

Jak duże są opóźnienia w aktualizacji liczby wejść w systemie Santandera? Wykorzystałem wszystkie 8 promocyjnych wejść, pierwsze jakoś 2 miesiące temu i dziś z ciekawości napisałem na czacie i otrzymałem informację, ze w ich systemie nadal mam 8 dostępnych.
 Profil Relacje PM off  

#1048 PostWysłany: 03 Gru 2024 17:37 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
wg moich doświadczeń to nawet 3-4 miesiące ;)
kamcsk lubi ten post.

#1049 PostWysłany: 03 Gru 2024 22:16 

niebieski
witekkowal napisał(a):
Mi w serwisie transakcyjnym wyskoczyło powiadomienie bo jakichś 30 minutach od transakcji, czy potwierdzam te transakcje.

Dodałem jeszcze raz kartę bezpośrednio do aplikacji ZENa i działa, da się doładować. Za to przez Google Paya, jak się nie dało, tak się nie da, bo odrzuca. I to chyba Gpay jest problemem a nie karta, bo zapłacić zbliżeniowo przez niego też nie mogę. Trudno, będę używał innej karty do płatności.
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 07 Gru 2024 22:49 

Aktualizacja liczby wejść zależy także od tego jak salonik przekazuję tą informację, czasami potrafią się zdarzyć spore poślizgi- jeśli wykorzystałeś limit nie liczyłbym, że za kolejne wejścia nie naliczą opłaty
 Profil Relacje PM off  

#1051 PostWysłany: 28 Sty 2025 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Przyznam, że do tej pory byłem zwolennikiem karty fizycznej, o wiele łatwiej mi było wyciągać z portfela kartę plastikową (mam w jednej przegródce moją kartę PKO, PP PKO z końcówka numeru jak karta PKO oraz PP Santander z jakąś losową końcówką a jednocześnie w drugiej przegródce mam tak samo z kartami żony tj. jej kredytowa PKO, PP PKO z jej nr oraz PP Santandera). (Tak, podałem bardzo istotne dane, teraz złodziej wie, że noszę w portfelu karty kredytowe).
Kładłem na blacie boarding pass mój i/lub żony, potem w zależności od liczby osób do zeskanowania pokazywałem odpowiednio kartę(-y) PKO/Santander i wchodziliśmy. Teraz jak PKO wprowadziło wejście na QR lub Visę, oczywiście mogę pokazać kartę kredytową, ale jakoś mam opory przed tym i będę musiał pokazywać boarding pass oraz osobno plastikową kartę PP Santandera i kod QR dla PKO.
Przechodząc do meritum :lol: jak wspomniałem wygodniej mi było pokazywać karty fizyczne, natomiast po incydencie z Santanderem cieszę się, że jednak PKO ma kartę w postaci QR i wszystko uaktualnia się w aplikacji w ciągu jednego dnia.
W styczniu 2024 byliśmy z żoną w Sofii, wchodziliśmy do saloniku Aspire i korzystaliśmy z karty PP Santander żony. Pani z obsługi nie ogarniała, przeciągała kartę, klikała coś, walczyła, aż się poddała i zawołała jakiegoś Pana. Jak spoglądałem na jej poczynania, to zgłupiałem w którymś momencie, bo skanowała i boarding pass żony i syna. Pan też się trochę męczył, ale ostatecznie weszliśmy. Nie byłem przekonany ile ostatecznie wejść naliczyli - były 2 dorosłe osoby i syn 3,5 roku. Dzieci do 5 lat według ich zasad wchodzą za darmo. Żona zadała pytanie poprzez bankowość internetową w styczniu "ile wejść pozostało, bo nie wiem czy w Sofii prawidłowo postępowali ze skanowaniem karty". Odpowiedź w styczniu "nie wiemy, dowiemy się jak salonik prześle nam informacje". W marcu ponownie "wiecie już coś?" i odpowiedź "w styczniu zostało naliczone jedno użycie karty". Podczas wizyty w Luton w listopadzie 2024, starałem się wyzerować roczny limit wejść. U siebie w Santanderze użyłem 4 z 4, a u żony bazując na odpowiedzi banku z marca wykorzystałem 3 z 4 :mrgreen: Parę dni temu żona w aplikacji banku zobaczyła pobranie 125 zł za salonik. Na pytanie o co chodzi usłyszała, że było 5 wejść - 2 w styczniu i 3 w listopadzie. Oczywiście wiedzieliśmy, że w styczniu wchodziły 2 osoby dorosłe, ale było zamieszanie i bank potwierdził jedno użycie karty, więc uznaliśmy, że wciąż można 3x skorzystać. Nie chciałem naciągać banku na nic, po prostu czasami ktoś się pomyli na moją niekorzyść, a czasami na moją korzyść, w przypadku Sofii sądziliśmy, że salonik ostatecznie pobrał 1 wejście, chociaż wchodziły 2 osoby dorosłe. Jakbym miał wiedzę, że pozostały 2 wejścia, to użyłbym tylko 2 wejściówek oraz bym skorzystał z karty PKO (która w tym czasie miała nielimitowane wejścia).
Na reklamację bank odpowiedział pozytywnie, ale niesmak pozostał, bo nie odnieśli się w żaden sposób do zarzucanej im rozbieżności między tym co pisali w marcu, a tym, co piszą obecnie.
Łaskawie oddadzą 125 zł, żeby pozostać w dobrych relacjach bank-klient :mrgreen:
PKO obciął mi nielimitowane wejścia, mam tam tylko 10, więc trzymam tę nieszczęsną kartę Santandera, która daje tylko i aż 4, bo lepsze to niż nic. Jednak warto ich pytać o liczbę użyć karty raz na parę miesięcy, żeby nie było niespodzianki, a najlepiej. chyba prosić w saloniku o wydruk potwierdzenia.
zbyhu uważa post za pomocny.

#1052 PostWysłany: 28 Sty 2025 19:13 

złoty
Użycie PP to nie to samo co zapytanie o liczbę odnotowanych osobo wejść i o to precyzyjnie na przyszłość pytaj :)
Twój obszerny wywód ma taki sens, że przynajmniej wiadomo, iż reklamowanie ilości wejść ma sens.
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#1053 PostWysłany: 28 Sty 2025 20:55 
Awatar użytkownika

srebrny
@dg72 pytałem o liczbę wejść (z konta żony, stąd Pani Katarzyna). A reklamować zawsze jest sens, nawet jak się wie, że się popełniło błąd, jak się nie spróbuje, to nie ma co liczyć na anulowanie opłaty za jakąkolwiek usługę 8-)

Załącznik:
pp_santander.jpg
pp_santander.jpg [ 222.22 KiB | Obejrzany 3236 razy ]

#1054 PostWysłany: 28 Sty 2025 21:14 

złoty
Należało kontynuować reklamację, gdyż "nie o to pytałam"
Liczba wejść nie jest jednoznaczna z liczbą użyć karty PP. Tłumaczy ich fakt, iż PP nie jest typowym produktem bankowym.
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 29 Sty 2025 20:55 

Zbanowany
niebieski
Kri$ napisał(a):
Jakbym miał wiedzę, że pozostały 2 wejścia, to użyłbym tylko 2 wejściówek oraz bym skorzystał z karty PKO (która w tym czasie miała nielimitowane wejścia).

Kol. @Kri$
Wybacz za uszczypliwosc, ale dlaczego tak nie zrobiles skoro i tak miales nielimitowane wejscia na innej karcie..? Nawet jakby zostalo Ci to jedno wejscie na Santanderze, to co by sie za tragedia stala? Jak na drugiej i tak mogles wchodzic w tym samym czasie za darmo?
Czy chodzilo o czysta zlosliwosc, zeby tylko bank do konca wykorzystac, na to ostatnie darmowe wejscie, pomimo, ze wcale tego nie potrzebowales majac inna karte...?
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#1056 PostWysłany: 29 Sty 2025 21:11 
Awatar użytkownika

srebrny
@flus już tłumaczę :) W Luton korzystałem nie z saloniku, ale z knajp/barów tzn. że 1 osobowejście na Priority Pass to równowartość 18 £ do wydania w danym lokalu. Na moją kartę Santander zjedliśmy w barze za ok. 70 £ czyli wykorzystałem 4 osobowejścia, a następnie w kawiarni wybrałem kilka różnych rzeczy z półki tzn.soki, ciastka, piwko itp. i wyszło ok. 54 £ czyli równowartość 3 osobowejść, które według wiedzy od Santandera żona miała do wykorzystania na swojej karcie PP. Nie chciało mi się bawić w drobnicę i nie korzystałem w ogóle z dobierania czegokolwiek na karty PKO jako pojedyncze 18 £. Gdybym od razu wiedział, że w Santanderze zostały 2 wizyty, to bym pewnie wziął 2x Santander, 1x PKO moje i 1x PKO żony, ale musiałbym siedzieć i pierwiastkować, aby jak najoptymalniej rozłożyć ceny "zakupów".
Wejdź w mój link wizyty w Luton, to zrozumiesz dokładniej, o czym mówię.

#1057 PostWysłany: 18 Lut 2025 15:51 

-- 18 Lut 2025 14:50 --

Do 3 maja 2025 roku promka w Santanderze - dla osob, które od 1 stycznia 2024 nie miały Visy Platinum, przy założeniu karty dostaje się PriorityPass ze standardowymi 4 wejsciami + 6 wejść do wykorzystania do końca 2025 roku.

Skorzystałem, polecam.

Przy okazji pytanie - otrzymałem już przesyłkę z kartą PriorityPass, zarejestrowalem sie w systemie przy uzyciu numeru karty. Konto jest, ale nie widze w nim nigdzie ani numeru karty ani tego ile wejść do saloników mi pozostało.
zainstalowałem apke na telefonie, zalgowało sie poprawnie, ale tam też numeru karty nie ma. Próbowałem ponownie zarejestrować/aktywować konto przy uzyciu tej karty, ale pojawila sie informacja, że numer juz jest przypisany do konta, więc wygląda na to, że gdzieś jest juz zapisany.

Jak to wygląda u Was? Jak uzyskujecie informacje o pozostajacej ilości wejsc? (infoilnia PriorityPass albo Santander? taka zwykła czy jest cos dedykowanego takim programom?)

Pozdrawiam

-- 18 Lut 2025 14:51 --

Promka do 30 maja 2025, zeżarło mi "0" ;-)
 Profil Relacje PM off
shagrat uważa post za pomocny.

#1058 PostWysłany: 18 Lut 2025 17:54 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Ale m. in. pod warunkiem, że jeszcze do tego założysz konto Select albo już jesteś jego posiadaczem ...
Liczba promocyjnych wejść w tej edycji wzrosła z 4 do 6, ale dodali wymóg posiadania konta, które jest za "0" zł pod warunkiem:
Kod:
"Jeśli zapewnisz wpływ co najmniej 10 000 zł w miesiącu, lub zapewnisz średnie saldo aktywów, co najmniej 150 000 zł opłata za prowadzenie konta wyniesie 0 zł. W przeciwnym razie opłata za prowadzenie Konta Select wyniesie 45 zł miesięcznie."
 Profil Relacje PM off  

#1059 PostWysłany: 19 Lut 2025 01:21 
Awatar użytkownika

srebrny
@Maskarados karta Priority Pass od Santandera jest tylko w wersji plastikowej, nie dodasz jej do aplikacji. Liczbę wykorzystanych wejść musisz sam liczyć, albo pisać do Santandera poprzez formularz kontaktowy po zalogowaniu do banku. Oczywiście oni mają informację od saloniku w ciągu X miesięcy od wizyty. Wejście ze stycznia 2024 mieli w systemie w marcu 2024. Wejście żony z 30 listopada skutkowało naliczeniem opłaty pod koniec stycznia więc znowu ok.2 miesiące. Zawsze w saloniku możesz poprosić o wydruk z terminala.
shagrat uważa post za pomocny.

#1060 PostWysłany: 20 Lut 2025 13:33 

Moim zdaniem na ten moment ta karta jest zwyczajnie słaba, nawet w porównaniu do darmowej konkurencji. Porównajmy z Visą Platinum w BNP Paribas:

saloniki:

Paribas - 4 wejścia w ramach DP (być może to inne saloniki niż na PP ?)
Santander - 4 wejścia w ramach PP, teraz chwilowo jeszcze 6 - jak ktoś wykorzysta to ok, jak nie to wychodzi na to samo

przewalutowanie:

Paribas - po kursie Visa
Santander - po bandyckim kursie banku

ubezpieczenie:

Paribas - KL beznadziejne, ale za to 350 000 euro na wypadek śmierci, utraty wzroku lub kończyn
Santander - do przemilczenia

Nie mówiąc już o MC Platinum w PKO BP.

Ogólnie jako kilkunastoletni klient Santandera zastanawiam się, co mnie w sumie trzyma w tym banku. Kredyty zawsze praktycznie najdroższe, nawet jeśli jest się Select. Karty kredytowe ze słabszymi udogodnieniami od innych banków. Konto maklerskie - słaby interfejs, prowizja też gdzie indziej można znaleźć niższe, do tego brak przewalutowania po mid-Reuters i trzeba się męczyć z przelewami z kont walutowych.
 Profil Relacje PM off
n3lly uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 3 gości