Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Maj 2011 16:32 
Moderator forum

Cytuj:
co to jest ta karta Ryanaira BPH, ktora reklamuja na oficjalnej stronie przewoznika?
jw osiek + viewtopic.php?f=23&t=880
viewtopic.php?f=11&t=1972&p=11921#p11921
Cytuj:
Bilet za uzbierane punkty i po dokonaniu obowiązkowych opłat okazał się droższy niż na stronie przewożnika!

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#22 PostWysłany: 25 Maj 2011 13:35 

Witam, znowu problem z karta i znowu licze na wasza pomoc. W lipcu wybieram sie do Monachium i chcialem zarezerwowac nocleg w hostelu, wybralem na hostelworld.com hostel nocleg etc. chce zaplacic za wszystki i wyskakuje blad karty (Declined. Sorry this transaction has been declined by your card issuer. No further information was passed to WorldPay as part of your confidentiality agreement with your card issuer. You may wish to try another card. ) karty ktore probowalem uzyc to zwykla bankomatowa mbanku oraz visaelectron prepaid i przy obu taka sama sytuacja, spotkaliscie sie moze z czyms takim albo wiecie w czym moze byc problem? Dodam tylko ze rok temu mialem podobny problem (tylko wtedy nie mialem karty prepaid), wtedy jednak byla opcja zaplaceniaa przec paypal, teraz niestety w gre wchodzi tylko karta :/
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Maj 2011 15:02 

na hostelworld akceptuja jedynie vise i mastercarda (electrony i maestro odpadaja)

#24 PostWysłany: 25 Maj 2011 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
gwzd napisał(a):
na hostelworld akceptuja jedynie vise i mastercarda (electrony i maestro odpadaja)

dziwne, ja miałem rezerwację kartą VE inteligo i wszystko było OK

#25 PostWysłany: 25 Maj 2011 15:33 

mi w styczniu nie dzialalo

#26 PostWysłany: 25 Maj 2011 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
gwzd napisał(a):
mi w styczniu nie dzialalo

ja robiłem w styczniu dwie rezerwacje i działało, Karta debetowa Visa Electron z Sercem:

WP-HOSTELWORLD.COM ONLINE GB
Data wykonania: 2011-01-17

WP-HOSTELWORLD.COM ONLINE GB
Data wykonania: 2011-01-24

#27 PostWysłany: 27 Lip 2011 21:49 

Hej
mam pytanie z innej beczki co do tej karty (konkretniej visa electron prepaid walutowa): to jest karta, ktorej moge spokojnie uzywac jako zwyklej karty do placenia i wyplacania pieniedzy za granica, prawda? Wydaje mi sie to oczywiste czytajac info na stronie bzwbk, ale niech mi to ktos potwierdzi prosze czarno na bialym zebym miala pewnosc 100% zanim kupie kolejna prepaidowa bzwkb
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Lip 2011 16:47 
OFICJALNY PROFIL

Potwierdzamy: kartą można płacić i wypłacać gotówkę za granicą.
pozdrawiamy,
Zespół Banku Zachodniego WBK
Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na: http://indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obe ... orach.html
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Sty 2016 11:41 

niebieski
W tym mieciacu konczy mi sie prepaid z BZWBK, kupiony za 7 zł na Allegro. Sprawdzal sie czesto przy transakcjach, ktore wydawaly mi sie ryzykowne. Ponoc bank sie z tej uslugi juz wycofal, czy jest cos podobnego na rynku?

#30 PostWysłany: 04 Sty 2016 11:45 

srebrny
01ERES napisał(a):
W tym mieciacu konczy mi sie prepaid z BZWBK, kupiony za 7 zł na Allegro. Sprawdzal sie czesto przy transakcjach, ktore wydawaly mi sie ryzykowne. Ponoc bank sie z tej uslugi juz wycofal, czy jest cos podobnego na rynku?

https://prepaid.bzwbk.pl/
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 04 Sty 2016 11:58 

niebieski
Dzieki za checi, choc to nie jest to bo BZWBK wycofal sie z prepaidow (prowadzi jeszcze te bedace w okresie waznosci ale nie oferuje nowych).

#32 PostWysłany: 04 Sty 2016 12:07 

01ERES napisał(a):

Jak wybierzesz się w przyszłości na mecz reprezentacji w piłce nożnej to za darmo, jak nie to za 25 zł masz w ofercie kartę prepaid Mastercard Debit Alior Banku:
https://www.aliorbank.pl/klienci-indywi ... ibica.html

sam np. na booking podałem i wykorzystuję zakupioną na allegro wirtualna kartę BZ WBK, z wystarczającym zapasowym saldem w pełni się sprawdza
 PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 29 Mar 2016 17:46 

Ostatnio dowiedziałem się (po blokadzie karty przez BZWBK) o punkcie w regulaminie używania karty prepaid BZWBK, że nie można jej używać w krajach wspierających terroryzm.

Kupiłem 2 butelki wody w automacie na lotnisku w Stambule za całe 1,6EUR i BACH!!! blokada karty.

A najlepsza jest odpowiedź z banku:

Cytuj:
"W odpowiedzi na wiadomość dotyczącej blokady karty, uprzejmie informuję, że karta została zablokowana ze względu na użycie karty niezgodne z regulaminem.

W celu odblokowania karty, uprzejmie prosimy o pisemne wyjaśnienie charakteru transakcji i źródeł pochodzenia środków, którymi zasilany jest rachunek karty prepaid. Proszę również dołączyć dane osobowe (imię, nazwisko, nr dokumentu stwierdzającego tożsamość, obywatelstwo) oraz kserokopię dokumentu tożsamości, potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez notariusza lub podmiot świadczący usługi finansowe (np. Bank mający siedzibę na terytorium Unii Europejskiej)?."

No szkoda, że jeszcze nie badanie krwi i moczu.
 Profil Relacje PM off
kasiat lubi ten post.

#34 PostWysłany: 01 Kwi 2016 01:49 

Anonymous napisał(a):
Jak wybierzesz się w przyszłości na mecz reprezentacji w piłce nożnej to za darmo, jak nie to za 25 zł masz w ofercie kartę prepaid Mastercard Debit Alior Banku:
https://www.aliorbank.pl/klienci-indywi ... ibica.html

Ciekawa alternatywa, ktoś już korzysta? Jakie są różnice w stosunku do prepaida z BZWBK?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 01 Kwi 2016 06:12 

Jak dla mnie ŻADNA. Możliwość zakupów bezgotówkowych w sklepach oraz online, kursy przewalutowań za zakupy zagranicą podobne
 PM off  

#36 PostWysłany: 01 Kwi 2016 08:46 

Debit oznacza debetówkę?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 01 Kwi 2016 08:50 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
"Debit" to karta debetowa

#38 PostWysłany: 01 Kwi 2016 10:12 

Nie zawsze, w/w karta kibica Alior Mastercard Prepaid to Mastercard Debit
 PM off  

#39 PostWysłany: 01 Kwi 2016 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Jest jedna różnica - żeby założyć tą aliorowską musisz mieć konto w innym banku i z niego wykonać przelew weryfikacyjny.
W BZWBK tego nie było.

W funkcjonalności żadnych różnic nie ma.

#40 PostWysłany: 01 Kwi 2016 11:19 

Jak długo czekaliście na odbiór karty?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości