Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: DORTMUND- DUSSELDORF
#1 PostWysłany: 13 Paź 2012 12:57 

Wybieram się na koncert. Chciałbym się dowiedzieć jak najtaniej dostać się z lotniska w Dortmundzie do Dusseldorfu? Z góry dzięki!!
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 13 Paź 2012 13:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 384
Kilometry: 547 133
Więc busów do Dusseldorfu pod lotniskiem w Dortmundzie nie widziałem. Przypuszczam że trzeba będzie tak:

Do stacji Holzwikede autobusem miejskim (1,7 bodajże) lub na pieszo (20 minut prostą drogą). Ze stacji Holzwickede do Düsseldorf Hbf pociągiem. Czas podróży to 1h około. Regio są najtańsze. Bilety kolejowe w Niemczech tanie nie są :/ Najtaniej (w sensie osoboprzejazdów) wychodzi podróżowanie po Niemczech w grupie na grupowych biletach. Sam jedziesz czy więcej was? Najlepiej jakby była was piątka :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Paź 2012 13:29 

Lecimy w 3. Ile kosztuje +/- bilet kolejowy w Niemczech?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Paź 2012 13:59 

Bilety są drogie, tak jak kolega wcześniej napisał, więc opłaca Wam się kupić bilety grupowy (max do pięciu osób), który kosztuje 40 euro na cały dzień (bodajże do 3 w nocy) i obejmuje cały kraj. W waszym wypadku to 40/3, czyli leciutko ponad 13 euro. Bilet ten również obejmuje komunikację miejską (U-Bahn, S-Bahn). Optymalna opcja :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Paź 2012 14:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 384
Kilometry: 547 133
Do Dortmundu kolejką podmiejską 4,5. Nie wiem ile do Dusseldorfu. DO Kolonii, która jest dalej od Duseldorfu, bardziej się nam opłaciło kupic grupowy dla 3 osób. Jest grupowy na dni powszednie, grupowy na weekendy (te dwa na cały kraj) i grupowy na landy. W przypadku rejonu Dortmundu ten landowy chyba z 37 euro kosztuje. Do 5 osób.

http://www.bahn.com/i/view/POL/pl/price ... icht.shtml

Landowy i na cały kraj można kupić w automatach na stacji.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lip 2013 23:17 

Witam
Czy ktoś ma info nt. taniego parkingu w okolicy lotniska w Dusseldorfie. Na str. lotniska najtańszy wychodzi mi P0 ale za 103 EUR za 2 tygodnie :evil:
Jest tam P 11 ale na str. nie mogę go zarezerwować , a gdzieś w goglach znalazłem info , iż jest on otwierany okazyjnie, lecz co do ceny nic , a nic . Nie chcę zostawiać auta na jakimś osiedlu tak ot , więc zapłacę ale najchętniej mniej . Mogę dojechać pociągiem np. z samego Dusseldorfu lecz raczej nie dalej jeśli miałby ktoś namiary na niedrogi i w miarę bezpieczny parking.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lip 2013 02:51 

http://www.gratisparken.de/nordrhein_we ... esseldorf/ tu masz informację co do bezpłatnych parkingów na terenie i w okolocy Düsseldorfu...

a co do samych cen parkingu to...
http://www.parkdiscounter.de/parken-flu ... ldorf.html przez park discounter znalazlem parking za 94 euro :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Mar 2014 20:20 

Loty: 274
Kilometry: 806 939
Mamy obecnie tanie linie do Dortmundu, a z Dusseldorfu wylatuje wiele linii praktycznie wszędzie. Ja potrzebowałem dostać się do DUS więc napiszę Wam jak to zrobić wg mnie najtaniej i najlepiej.
1. Po wyjściu z lotniska skręcamy w prawo, mijamy przystanek shuttle bus i dojść do przystanku linii 440. Wsiadamy, kupujemy u kierowcy bilet D (obecnie to 13.10 Euro), na tym bilecie dojedziemy do celu. Ważny przez 4 godziny od momentu kupna. Jedziemy do przystanku Aplerback (13 min.), tam wysiadamy.
2. Już z przystanku zobaczymy przystanek metra linii U47 (wygląda jak tramwaj, dopiero potem wjeżdża pod ziemię), wsiadamy, jedziemy do stacji Dortmund hbf czyli na dworzec główny, tam wysiadka.
3. Z metra kierujemy się do stacji kolejowej DB lub S, są strzałki, blisko na jednej stacji podziemnej z metrem. Najlepiej już z przejściu podziemnym zobaczyć na rozkład jazdy pociągów i szukać połączenia z Dusseldorfem. W jedną stronę jechałem RER1, w drugą RER3 (jedzie trochę dłużej, ale był wcześniej). Jedzie się koło 50-75 min. Wysiadamy na przystanku Dusseldorf flughafen.
4. Idziemy przez dworzec do skytrain czyli kolejki łączącej z terminalami lotniska, wysiadamy na odpowiednim terminalu (jeśli wysiądziemy na złym z łatwością przejdziemy do drugiego pieszo w ciągu 3 min.).
W drodze powrotnej kupujemy bilet D w automacie na stacji Dusseldorf flughafen.
W sumie podróż trwa ok. 2 godziny.
Filek lubi ten post.

#9 PostWysłany: 16 Kwi 2014 12:17 

niebieski
@imovane

mozesz przyblizyc, na czym polega ten bilet D? Gdzie moge znalezc opis rodzajow biletow w jakims ludzkim jezyku?;)
Musze dostac sie do Dortmund Airport do Dusseldorfu, moze byc dworzec kolejowy.
dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Paź 2017 18:16 
Awatar użytkownika

złoty
Witam, planuje dostac sie z DUS do DTM.

Wydaje mi sie poprawna trasa: DUS - Dusseldorf Hbf, przesiadka, Dusseldorf Hbf - Holzwickede, przesiadka, bus na DTM.

Pytanie: Jaki wybrac najkorzystniej bilet na VRR dla 2 osob i ile bedzie kosztowal? Czy jest bilet jednorazowy miedzystrefowy czy np. bilet czasowy (np 90 minut)?

Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Paź 2017 20:36 

srebrny
Chyba po prostu bilet jednorazowy D, o ile dobrze pamiętam obecny podział na strefy. Natomiast nie trzeba jeździć do dworca głównego w Düsseldorfie, jest wszak stacja przy lotnisku. Ale to oczywiście jeszcze kwestia, którą linią potem do Dortmund. Można poszperać w wyszukiwarce na stronie VRR.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości