Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Gru 2016 11:01 

Anonymous napisał(a):
I jak ten biedny LOT ma się utrzymać, a nawet zarabiać ,jak ma takich klientów ?

Moim zdaniem wystarczy, że będzie latał na czas, a nie szukał okazji by wykiwać własnych klientów.99 % potulnie jedzie tymi autobusami i bierze koszty opóźnień na siebie. To oni mają gdzieś klientów i ich prawa. Co za czasy nastały, że Ryanair jest pod względem punktualności pewniejszy niż LOT. ;)
 PM off  

Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗ Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗
💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍 💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍
#22 PostWysłany: 04 Gru 2016 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Anonymous napisał(a):
Co za czasy nastały, że Ryanair jest pod względem punktualności pewniejszy niż LOT. ;)
Zawsze tak bylo 8-)

#23 PostWysłany: 04 Gru 2016 11:08 

niebieski
Latał na czas? Także jak jest mgła?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Gru 2016 11:21 

Tu chodzi o podejście do tematu. LOt kasuje nawet jak nie ma mgły lub wystarczy trochę odczekać. Inni czekają te 30 min i lecą LOT natychmiast kasuje i funduje Ci czekanie w długiej kolejce i przebukowanie na kolejny lot za 4-6 godzin. Ryanair stara się zrealizować lot. TO jest ta różnica.
 PM off  

#25 PostWysłany: 04 Gru 2016 11:46 

srebrny
Tylko że LOT oferuje po kilka lotów dziennie w danym kierunku i nie robi problemów z przebookowaniem na innego przewoźnika gdy nie ma własnych lotów. W przypadku Ryanair następne połączenie może być za kilka dni, a bez wyłożenia własnych pieniędzy i sprawy w sądzie nie ma co liczyć na przelot innym liniami .
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 04 Gru 2016 12:42 

Nawet skrócenie czasu na odprawienie się w FR, do 3 dni , to czyste oczekiwanie na frajerów, którzy nie zdążą i można ich będzie skasować grubo na lotnisku. Nawet Wizz czy Easyjet dają klientowi 30 dni. A te dziady najpierw zrobili 7 dni, a teraz ledwo 3. Dlaczego ? Była to dla nich jakaś różnica ? Nie. Tylko możliwość dorwania kogoś , kto nie miał możliwości się odprawić.
Tak że wychwalanie FR jest mocno przesadzone.
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 04 Gru 2016 13:07 

srebrny
To łapanie frajerów, ale frajerów prawdziwych, bo nie wierze, ze ktos jest poza cywilizacja na 4 dni przed lotem.
Nawet jak nie mam dostępu do drukarki, to odprawić sie mogę, choćby w jakimś hotelu w drodze na lotnisko. można tez w recepcji poprosić o wydrukowanie (poza Izraelem, to nikt mi pomocy nie odmówił).
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Gru 2016 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Zawsze można odprawić się online - prawie w każdej restauracji jest wifi - a ile jest lotnisk gdzie nie przyjmują mobilnej karty pokładowej?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Gru 2016 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Chodzi pewnie o zwiększenie sprzedaży miejsc (zwłaszcza na lotach powrotnych). Leci taki ludek na tydzień, to w jedna stronę odprawi się za darmo, a na powrót (jeśli np po tygodniu) kupi sobie miejsce i od razu się odprawi. Pewnie ktoś policzył, że przy różnicach między lotami większych niż 7 dni, taka prawidłowość występuje.
pawelos lubi ten post.

#30 PostWysłany: 04 Gru 2016 15:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Co i tak sprowadza się zarówno w tym co ty powiedziałeś jak i @‌jacakatowice‌ do wyciągania pieniędzy od pasażera. Jest to sprytny sposób aby zwiększyć przychody. Wiadomo, że większość osób które lata nie jest podróżnikami i przemieszcza się z miejsca emigracji do miejsca pochodzenia. Więc ich biegłość w odprawianiu się w taksówce oraz częstotliwość podróżowania jest wprost proporcjonalna. Lecą kilka razy w roku, wolą zapłacić parę złotych więcej za odprawę i mieć święty spokój.

#31 PostWysłany: 04 Gru 2016 15:34 

srebrny
Oczywista oczywistość.
Mimo wszystko lepiej oceniam FR, niż W6.
To, że cześć mojego biletu, opłaci polski emigrant mieszkający na wyspach, nie przysparza mi bólu głowy, a to, że mam zapłacić za bagaż większy od chlebaczka- juz tak.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości