Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Wrz 2015 17:31 

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN Zimowe wczasy na Malcie 🌞🏝️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 1531 PLN
Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 27 Lis 2016 23:29 
Awatar użytkownika

srebrny
W GOLDCAR aktualnie jest PROMO: wypożyczenie 1 EUR na tydzien (w wybranych rejonach), ale wydaje mi się niestety zgodnie z polityką paliwową http://www.goldcar.es/pl/SDR/ liczą np. "koszt usługi tankowania" ok 15-40EUR, "location costs" itd. (pomijając już cenę samej benzyny). Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Opinie o GOLDCAR wiadomo ze są "różne"...

Przy okazji mam pytanie trącające o limit kilometrów w GOLDCAR. Zamierzam trochę pojeździć i limit kilometrów w goldcarze mi nie wystarczy. Jako ze bedę wracał dokładnie tą samą trasą to wpadłem na pomysł np. wypożyczenia:
- jednego auta w Barcelonie
- jednego w Walencji
- jednego w Alicante.
Biore auto w Barcelonie i jade na poludnie. Gdy limit km sie konczy to dojeżdzam do Walencji, porzucam auto na bezplatnym parkingu i biore kolejne. Jade do Alicante i znow to samo.
Na powrocie wracam do porzuconych aut i co do zasady gra gitara :)

Czy ktos próbował takiego myku? Czy to się w ogole oplaca czy lepiej doplacic za zniesienie limitu km?
Konieczności ponoszenia wielokrotnego depozytu oczywiście jestem świadom.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 27 Lis 2016 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 735 334
niebieski
Ja dosyć często u nich wypożyczam (zawsze przez ich stronę bo najtaniej), zawsze biorę FULL-FULL bo najkorzystniej. Ta opcja tańsza jest tylko z nazwy, jak doliczą opłatę "za tankowanie", w CC jest to 40 euro, plus cenę za litr benzyny - to tanio już nie jest. A nie na każdym lotnisku najtańsza opcja jest z rekompensatą za wykorzystane paliwo, są też FULL-EMPTY.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lis 2016 23:52 

srebrny
@ofer Nie rozumiem, czemu piszesz 'pomijając już cenę samej benzyny'? Przecież jej cena w Goldcarze jest podobna jak na okolicznych stacjach. Nawet podają na stronach dokładne przedziały ile kosztuje benzyna dla danej klasy samochodu, więc można sobie porównać.
Dopłacasz tylko za usługę nalania benzyny, ale sam litr paliwa wcale nie jest droższy niż na stacji.
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#25 PostWysłany: 28 Lis 2016 00:14 
Awatar użytkownika

srebrny
@sranda: dzieki za wyjasnienie (cena benzyny w GOLDCAR podobnie jak na stacji).

Inna sprawa: w powyższym PROMO jest opcja FLEX FUEL co oznacza (o ile dobrze sie orientuje i dobrze sie wczytałem) ze zwracają za pozostawione paliwo, czyli jak oddasz FULL to dostajesz całą kasę za paliwo z powrotem, ale... ...ale oczywiście kasują za "koszt usługi" i "location costs" (bezzwrotne opłaty). Przy klasie AA jest to rzędu 20 EUR.

...czyli wypożyczasz auto za 1EUR na tydzien, ale płacisz do tego jednorazowo ok 20 EUR, nazwijmy to tytułem "opłat stałych" :)

A wracając do mojego pytania: ktoś robił taki myk z pozostawianiem aut przy osiągnięciu limitu kilometrów?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 28 Lis 2016 00:34 

HON fly4free
W zasadzie ja już się na forum nie udzielam, ale w przypadku Goldcar nie mogę nie napisać.
Ludzie, przejrzyjcie na oczy, to 1 euro to jest wabik na wszystkich naiwnych. Są ich setki i tysiące.
Proszę tylko, przeczytajcie sobie opinie ludzi - one nie są z niczego i nie są bez powodu:

https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... t_22307237

Zobaczcie sobie na profil ocen:

http://www.reviewcentre.com/reviews236975.html

To NIE jest błąd statystyczny, na 2198 opinii, fatalych ocen jest 1982 (90% !!!) Firmy z tak zszarganą reputacją nigdy nie widziałem, ale Goldcar na to zasłużył sobie. Ta firma powinna się nazywać "Przekręt".
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 28 Lis 2016 00:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Słusznie a ja to w ogóle jak widzę "gold" w nazwie to latarka-szperacz mi się włącza - było trochę tych "złotych" firm, wszystkie wyglądały na kopalnie kruszcu a potem był często płacz i zgrzytanie zębów :D
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#28 PostWysłany: 28 Lis 2016 23:27 

ofer napisał(a):
W GOLDCAR aktualnie jest PROMO

Z rozpędu zarezerwowałem sobie auto w tej promocji. Oferta idealnie wpasowała się w moje poszukiwania auta w Bergamo, które nie należy do tanich miejscówek. Z racji przezorności wybrałem dobrowolnie ich "SuperRelaxCover" i oczywiście uznałem bez weryfikacji, że ten pakiet obejmuje także zniesienie dodatkowych opłat za tankowanie.
Teraz czytam dokładnie i widzę, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Prawdę mówiąc po lekturze opinii nt. tej firmy przeszła mi ochota na wynajem.
Niby rezerwacja z promocji jest niezwracalna i niezmienialna....ale podczas rezerwacji nie chcieli ode mnie nic poza nazwiskiem i adresem e-mail. Na maila przyszło potwierdzenie, na stronie je widać.

Pytanie: Jeśli porzucę te rezerwacje, to co poza zbanowaniem na przyszłość mogą mi zrobić? Wyśledzą po IP?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość