Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 15 Wrz 2016 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
becek napisał(a):
na ale podobno lepiej jechać do Garwolina niż do Wloch
to ja juz sam nie wiem
a przecież Bielana pogonili?

Jak ktoś się jednak zdecyduje na wspomniane również Siedlce, to zapraszam, jestem na działce co drugi weekend cieplejszej połowy roku, napijemy się piwka, pokażę gdzie zjeść coś dobrego (nie pizzę).
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#142 PostWysłany: 15 Wrz 2016 20:05 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Ehhh i znowu to piwsko... Ja przyjadę z paletą jogurtów, OK? Tak, żeby co niektórzy nie byli znów zniesmaczeni. ;)

#143 PostWysłany: 15 Wrz 2016 22:46 
Awatar użytkownika

niebieski
krasnal napisał(a):
becek napisał(a):
to ja juz sam nie wiem

Jak ktoś się jednak zdecyduje na wspomniane również Siedlce, to zapraszam, jestem na działce co drugi weekend cieplejszej połowy roku, napijemy się piwka, pokażę gdzie zjeść coś dobrego (nie pizzę).

To może dać sie zrobić. Znam miasto dośc dobrze, mam tam troche rodziny i od czasu do czasu bywam z wizyta, chociaż rzadziej niż kiedyś za młodu.
Jako pół-żart mogę powiedzieć, że po sąsiedzku była lokalna... wytwórnia lodów (produkcja, sklep był na mieście), szło sie do sąsiada z kanką, i wracało z 15 litrami lodów za dziękuję, albo za jakąś symboliczną opłatą :) Może dlatego tak lubię Włochy? ;-)
Natomiast gdzie zjeść to nie wiem zupełnie, rodzina by sie na śmierć obraziła gdybym śmiał zjeść na mieście... Co jak co, ale karmić to tam umieją...

#144 PostWysłany: 15 Wrz 2016 23:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
cavani napisał(a):
...
Każdy ma jakieś zboczenia. Jak wolisz siedzieć w kuchni i sobie pichcić zamiast podziwiać piękne włoskie wybrzeże,...

Jak jestem na nartach to płacę sporo dodatkowo za skipass, wyciągi zamykają ok. 16.30, każda minuta jest cenna dla narciarza chcącego się wyszaleć na stoku i szlag jasny mnie trafiał, gdy w takiej Francji zamiast na narty musiałem rano latać za bagietką. ...

Ja wiem, że możliwość połączenia wielu czynności to sztuka i nie każdemu się udaje ale żeby od razu chwalić się swoją ułomnością na forum...

Więc jak ten wyciąg zamykają o 16:30 to zostaje kupa czasu żeby coś upichcić na chacie, ale rozumiem, że się wychowałeś w przeświadczeniu że to ujma wielka na honorze.
3 ludzi lubi ten post.

#145 PostWysłany: 16 Wrz 2016 00:01 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Nie. Po całodziennym zjeżdżaniu na nartach stanie przy garach jest ostatnią rzeczą, na którą mam ochotę. Tak trudno to zrozumieć? :roll:
2 ludzi lubi ten post.

#146 PostWysłany: 16 Wrz 2016 00:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ale nikt Cię nie zmusza do stania przy garach tylko mówię o takiej możliwości. Ty natomiast wszystkie takie osoby nazywasz dziadami.
le_szek lubi ten post.

#147 PostWysłany: 16 Wrz 2016 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@cavani - odnoszę wrażenie (nie ukrywam - przejrzałam Twoją listę odbytych lotów), że Ty na Włochy patrzysz przez pryzmat narciarskich wypadów. Livigno, Cervinia czy Sauze to nie jest to samo. Właśnie wyjazdy na narty (pomimo, że same w sobie fantastyczne) powodowały, że Włochy znajdowały się gdzieś na końcu mojej listy "letniej". Do czasu aż całkiem przypadkiem wylądowałam we wrześniu w Rzymie a potem na Sycylii.
To był początek wielkiego zauroczenia ;). Więc może ... spróbuj chociaż ;)
2 ludzi lubi ten post.
cavani uważa post za pomocny.

#148 PostWysłany: 18 Wrz 2016 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 64 407
cavani napisał(a):
Po całodziennym zjeżdżaniu na nartach stanie przy garach jest ostatnią rzeczą, na którą mam ochotę. Tak trudno to zrozumieć? :roll:

Ja nie wiem ile ty ważysz albo co jadasz na takich narciarskich wypadach, ale z tym staniem przy garach to przesadzasz. No chyba, ze gotujesz dla jakiejś większej ekipy w stylu mąż-arab i siedem dzieci, ale wtedy to już twój wybór.
Rano rogalik z kawą, piwo na stoku w ramach drugiego śniadania, pizza lub jakiś makaron "po nartach" ew. smażę kiełbaskę czy ryż z warzywami. To naprawdę nie zajmuje za wiele czasu.

cavani napisał(a):
Wyjeżdżam co jakiś czas z domu, żeby odpocząć od tej codzienności, od pracy, zakupów, gotowania i sprzątania. To jest takie dziwne :?: :roll:

Nie, ale nie każdemu odpowiada. Niektórzy zamiast pracy, zakupów, gotowania i sprzątania wolą "dziadować", ale za to we Włoszech (żeby nie było ze off topic :D )

#149 PostWysłany: 18 Wrz 2016 20:03 

niebieski
Dodatkową zaletą dziadowania na nartach we Włoszech jest to że można sobie zjeść bezpośrednio po nartach. W restauracji niewykonalne - albo w środku dnia na stoku (co w sumie jest nawet fajne, ale niektórzy wolą krótką przerwę na bombardino a nie długą na jedzenie) albo późnym wieczorem. Wtedy kiedy się schodzi z nart kuchnia w większości restaracji nieczynna.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 19 Wrz 2016 20:47 

W mojej opinii warto jechać do Włoch. Ja również nie byłem szczególnie zachwycony, szczególnie zawiódł? Chyba jednak tak - Rzym, ale Wieczne Miasto trzeba zobaczyć. Przepiękny natomiast Asyż, Monte Cassino. Jeśli chodzi o wypoczynek to faktycznie nic szczególnego, ale niektóre miejsca warto, a nawet trzeba zobaczyć.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 02 Paź 2016 22:27 
Awatar użytkownika

Do Włoch warto jechać z wielu powodów - kawa, jedzenie, architektura, krajobrazy, zabytki i ten inny styl życia.... Jest jeszcze jeden powód - jak proszę męża o remont w domu, to mówi, że lepiej pojechać na weekend np. do Neapolu i wtedy nasz dom nadal będzie dla nas wyglądał, jakby nie potrzebował remontu :lol:

Jak ktoś lubi gotować, to kolejny powód, żeby jechać do Włoch. Z przyjemnością robię zakupy na lokalnym targu i korzystając z tych świeżych produktów pichcimy wspólnie z towarzystwem kolacyjkę albo obiadek. Pycha :D
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 02 Paź 2016 23:12 

zapinio napisał(a):
Osobliwie koszmarne są włoskie miejscowości nadmorskie.Pod każdym względem. Ilości ludzi, architektury i urbanistyki (kraj największych architektów, a taki koszmar), jedzenia,cen.
Tyle, że wystarczy tam nie mieszkać, trzymać się z daleka od "kurortów", a z morza korzystać pomiędzy nimi na dzikich plażach.

Nie inaczej u nas ;) Aczkolwiek znam wielu amatorów takich kurortów i rozumiem, że można ten styl polubić.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 03 Paź 2016 13:54 

Zbanowany
Będę bronił Włoch. Wpiszcie sobie nazwe dowolnego miasteczka na północ od Rzymu. Każde z nich jest tak klimatyczne, pozbawione tych wszystkich obrzydliwych banerow, neonów. Można tylko zazdrościć. Piękny kraj.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 03 Paź 2016 14:12 

srebrny
Nie przychodzi mi żaden argument na "nie".
Włochy pod każdym względem mnie urzekają, a sam kraj jest w top3, wśród najpiękniejszych w Europie.
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 09 Paź 2016 20:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Chetnie kiedys odwiedze Cie na dzialce wracajac w rodzinne strony :)

krasnal napisał(a):
becek napisał(a):
to ja juz sam nie wiem

krasnal lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości