Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 23 Sie 2016 13:51 

Dzięki za odpowiedź.
Bardzo pomogła mi Twoja relacja w ustaleniu pierwotnego planu eksplorowania Apullii :) , chociaż z doświadczenia wiem, że kiedy jeździ się samochodem to co chwila znajduje się kolejne miejsce warte zobaczenia i plan się kilkakrotnie zmienia :)
Będziemy w samej Apulli i okolicach ;) 9-10 dni, nie licząc dni przylotu i odlotu. Chcemy znaleźć nocleg na 2-3 noce w mieście - myślimy o Lecce albo Ostuni, reszta gdzieś na wsi, najchętniej na samym wybrzeżu.
I tu miałabym jeszcze pytanie o to czy część wybrzeża od Bari na południe (do Otranto czy jeszcze niżej) jest bardzo kurortowa? Pytam ponieważ szukamy małego, fajnego domu, mam kilka na oku, ale jednak nie chcielibyśmy aby okazało się, że zamiast delektowania się ciszą i włoskim krajobrazem trafimy do miejscowości zapchanej jak Władysławowo ;)
Totalnie nie znam tych okolic i nie wiem czego mogę się spodziewać.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#42 PostWysłany: 25 Sie 2016 00:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@magenta - przepraszam, przeoczyłam Twoje pytanie.
Ale jest dosyć trudne ;) i nie bardzo wiem jaką mam dać odpowiedź.
To nie są miejsca zabudowane molochami hotelowymi jak np. Hurghada. Ale też nie są miejscami cichymi i spokojnymi - turyści są i jest ich sporo w sezonie - szczególnie (jak podkreślałam) w miejscach pięknych widokowo czy z białymi piaszczystymi plażami. Jeżeli uściślisz pytanie, podasz konkretne miejsce to może będę potrafiła dokładniej się do tego odnieść.

#43 PostWysłany: 28 Sie 2016 19:35 

@gosiagosia w końcu wynajęliśmy dom w okolicy San Vito dei Normanni, uznaliśmy, że jest w miarę blisko miejsc, które chcemy zobaczyć, aby po śniadaniu wyruszać na zwiedzanie i wracać na noc.
Co do mojego pytania, to w poprzednim roku zjechaliśmy południowo-zachodnią część Portugalii i znaleźliśmy mnóstwo miejsc, gdzie (w sezonie- to był początek lipca) nie było niemalże nikogo, kilometry pustych, pięknych plaż i zazwyczaj jakaś restauracja, w której ludzie już przybywali tłumnie, jednak w większości lokalesi, do tego małe klimatyczne hoteliki, poukrywane gdzieś bazary z warzywami, owocami, serami. Zastanawiałam się, czy podobny klimat odnajdę w Apulli. Włochy znam tylko od strony miast takich jak Rzym, Wenecja, Mediolan więc pozostaje mi się tylko przekonać już za kilka dni. Cieszę się, że trafiłam na Twoją relację, bo bardzo nam pomogła organizacyjnie.
 Profil Relacje PM off
gosiagosia lubi ten post.

#44 PostWysłany: 29 Sie 2016 20:52 
Awatar użytkownika

niebieski
@magenta - to odpuść zachodnie wybrzeże.
Warto poświęcić więcej czasu na wschodnie i jestem przekonana, że znajdziesz tam to czego szukasz.
My w ogóle nie zwiedziliśmy części od Brindisi do Bari - na forum jest sporo poleceń dla Monopoli czy Polignano a Mare. Będziecie blisko więc zapewne warto. Oprócz tego Locorotondo, Castellana Grotte czy w końcu samo Bari, które pięknie poleca @OCCASVS tutaj bari-czyli-niezwykle-wlochy,1227,89301&hilit=bari
To są miejsca, które nie zmieściły się w naszym siedmiodniowym "grafiku" a nie wątpię, że warto.
Życzę Wam wspaniałych wakacji:)

#45 PostWysłany: 30 Sie 2016 01:02 

@gosiagosia dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 30 Sie 2016 09:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Piękne te włoskie miasteczka, każde inne ale wszystkie jakże klimatyczne.
Wpisałem już na swoją listę życzeń, tylko muszę pomyśleć nad terminem, bo nie trawię upałów. Chyba późna jesień, wczesna wiosna najbardziej by mi pasowała.
Super relacja i zdjęcia :)
 Profil Relacje PM off

#47 PostWysłany: 30 Sie 2016 20:49 

niebieski
Zachęceni pięknym wpisem kupiliśmy bilety na pażdziernik i właśnie zarezerwowałem
bardzo dobry B&B Piazza Mulino 26 w mieście Matera
(pokój Queen z widokiem na Sassi)

Price breakdown
Room price: $129.45
3 nights $45.42 /night
Save 15% on select hotels on Orbitz.com - TRIPLOVE -$20.43
Taxes&fees: $13.62
Total $129.45

Member’s price: 40% Prices shown after -$96.42 savings (założyłem konto)

Może ktoś jeszcze skorzysta,bo cena jest zacna.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 31 Sie 2016 23:10 

Super!
Dodatkowo ceny biletów lotniczych do Bari też są bardzo zachęcające.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Paź 2016 20:19 

niebieski
@gosiagosia dzięki za inspirację do wyjazdu;

trudno coś dodać do Twoich opisów,więc tylko o noclegu,bo
jesteśmy już po i szczerze polecamy naszą lokalizację j.w.
Jest rewelacyjna: 10 minut piechotą od dworca klejowego, 3 minuty od wejścia do Sassi.W najbliższej okolicy sklepy,kawiarnia, pizzeria, targ owocowy. Jest to nowy wygodny i czysty apartament z lodówką, czajnikiem i ekspresem do kawy. Jedyny mankament to brak widoków na miasto _ błąd w ofercie!?.
 Profil Relacje PM off

#50 PostWysłany: 07 Paź 2016 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Myślę, że Włosi liczą na sporą tolerancję że strony klientów. Najlepiej wcześniej wszystko dokładnie ustalić mailowo.

Wakacje w lecie na Apulii też mają swój urok. Bardzo mało jest tam nie włoskich turystów. Wszyscy mili i uśmiechnięci.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 31 Sty 2017 17:56 

Mnie się też wszystkie zdjęcia nie wyświetlają... Szkoda!
Gosiagosia, a podasz nazwę tego apartamentu, w którym nocowaliscie w Materze? Myślisz, że Matera na 2 dni wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 01 Lut 2017 20:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że wystarczy. A apartament jest na bookingu.
https://www.booking.com/hotel/it/casa-d ... 55d085ed73

#53 PostWysłany: 02 Lut 2017 19:59 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 46 873
Świetna relacja! Lecimy w marcu i już nie możemy się doczekać!! Zdjęcia są bajeczne <3
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości