Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Cypr w listopadzie
#1 PostWysłany: 25 Sie 2016 15:01 

Witam,

Zamierzam się wybrać na Cypr w pierwszej połowie listopada.
Jak wygląda sytuacja z pogodą, był ktoś w tym okresie? Według Weatheronline jest całkiem ładnie 22-26 stopni, sporadyczne deszcze.
Jaka temperatura wody w tym okresie da się kąpać?

Zamierzałem też wybrać się na Lanzarote pod koniec listopada, ale z Warszawy ciężko o dobre i tanie loty w tym kierunku, więc pomyślałem że może Cypr nie będzie złym pomysłem na początku listopada.
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
 Temat postu: Re: Cypr w listopadzie
#2 PostWysłany: 25 Sie 2016 15:21 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
W drugiej połowie października da się jeszcze kąpać, chociaż czuć już, że woda robi się chłodna.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sie 2016 15:50 

niebieski
Byliśmy w Larnace w połowie paź i normalnie się kąpaliśmy.Może szału nie było ale woda była dużo cieplejsza niż nasz Bałtyk w sezonie :lol: W listopadzie na pewno nie będzie niższa niż 21-22 stopnie więc śmiało :)
Co do temperatury powietrza to tak jak piszesz,spokojnie jeszcze powyżej 20 stopni w dzien a w nocy coś w przedziale 18-20
Jedynie co nam przeszkadzało to krótki dzień..Po 17 było już zupełnie ciemno więc w listopadzie ćmok pewnie kołoo 17-ej. Natomiast na Lanzarote pogoda super,ocean spokojnie 23 stopnie a ciemniej będzie się robiło dużo dużo później i o 17 to jeszcze można śmiało plażować :)

Ostatnio edytowany przez Razem 25 Sie 2016 16:01, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Sie 2016 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Byłem 2 lata temu na 4 dni w okolicach 11-stego listopada. Wycieczka super. Ceny noclegów dość tanie, samochód kosztował jakieś bardzo, bardzo śmieszne pieniądze. Pogoda była tak ok 20-25 stopni. Cypryjczycy chodzili w bluzach i lekkich kurtkach a my w krótkich spodenkach. Woda ciepła, plaże prawie puste- trochę emerytowanych Brytyjczyków oraz Rosjanie.
Polecam serdecznie nam się bardzo podobało. W tym okresie jest sezon na mandarynki i objadaliśmy się nimi prosto z drzewa :) mniam
piotrek19940806 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 25 Sie 2016 16:02 

niebieski
Potwierdzam wszystko, co napisał Gaszpar
Byłam w tym samym okresie, woda ciepła jak zupa, temp. powietrza powyżej 25 stopni każdego dnia.
Zabawne były jedynie ubranie choinki na ryneczku w Larnace, przy których robiliśmy zdjęcia w klapkach i krótkich spodenkach. U nich już trwały przygotowania do świąt Bożego Narodzenia.
Za samochód na tydzień zapłaciliśmy 44 euro :-)

Ostatnio edytowany przez krasnal, 25 Sie 2016 16:11, edytowano w sumie 1 raz
dubel
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Sie 2016 16:06 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Nam wyszło podobnie za samochód jakos nam wyszło 40E z pełnym ubezpieczeniem za 5 dni z ECR.
Koniecznie polecam wziąć i pojeździć- szczególnie góry Trodos!

#7 PostWysłany: 25 Sie 2016 16:10 

niebieski
Zawsze można użyć google :lol:
Tak było w 2015 roku
https://www.ekologia.pl/pogoda/cypr/lar ... ly-miesiac
w dzień max 25
w nocy koło 18
woda 22
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Sie 2016 23:20 

Google użyłem o czym pisałem w poście , zawsze można było czytać ze zrozumieniem.
Ale interesowały mnie opinie ludzi, którzy byli w tym okresie, ponieważ google to nie wyrocznia.

Właśnie ten krótki dzień mnie trochę zniechęca, bo co tam robić wieczorem jak jest pusto. A temperatura po zmroku tak np. do 20 bardziej dzienna czy już nocna ? Bo według wykresów w nocy koło 12 stopni.
Z chęcia wybrał bym lanzarote ale nie mogę znaleść lotów z Warszawy w cenie około 500 zł, gdzie 2 prawie cale dni nie były by spędzone w samolotach i na lotniskach.
No i noclegi troche droższe, ale za to ponoć sporo taniej na miejscu niż na Cyprze. Jakby ktoś znalazł coś sensownego to będę winny piwo za info ;)

A gdzie nocowaliście na Cyprze i gdzie wypożyczaliście samochód ? Jest gdzieś możliwość wypożyczenia bez wkładu własnego ? ( nie mam karty kredytowej )
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Sie 2016 23:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Wystarczy wylatywać z SXF i bedziesz miał loty na Kanary do 350zl

Wysłane z mojego SM-T533 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Sie 2016 01:00 

Patrzyłem Berlin już dawno. I około 100 Euro to najniższa cena jaką udało mi się znaleźć w przedziale 2 połowa listopada-1 połowa grudnia. Chodzi mi o ryanair. Doliczyć do tego polski bus średnio 120 zł w dwie strony to nie wychodzi tak super i 6 godzin czekania w pierwszą stronę. A z powrotem lądowanie na SXF o 13.05 a polski bus powrotny 13.50 więc na styk a nawet za mało tego czasu..
To już lepiej z Katowic, lot 450 zł tylko podły dojazd na lotnisko w Pyrzowicach i podła godzina wylotu - 7.35 , trzeba by przyjechać dzień wcześniej i wziąć nocleg przy lotnisku. A przy ograniczonej ilości urlopu każdy dzień jest ważny.
Dlatego zastanawiam się nad Cyprem, z tym że w tym roku w lutym byłem w Atenach i w sierpniu na Korfu i bym wolał coś odbiegającego od Greckich klimatów, a wulkaniczne krajobrazy Lanzarote bardzo mi się podobają.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości