Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:47 
Awatar użytkownika

niebieski
@marcino123 - dziękuję. No staram się jak mogę - u mnie widać więc głupieję. W pierwszym poście podmieniłam i się wyświetliły. Tu za bardzo nie mam na co bo cała reszta ze mną w roli głównej :?

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#22 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:57 

srebrny
@gosiagosia
Robisz nam dobrze! :D 4 do 7 już widzę!
Rób tak dalej, nie przestawaj! ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 12 Lip 2016 21:59 

@Misiatek oplułam monitor :lol:
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 12 Lip 2016 22:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też :lol:
Edit: I?

#25 PostWysłany: 12 Lip 2016 22:13 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
i...działa :D

Image
 Profil Relacje PM off
gosiagosia uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 12 Lip 2016 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
W moich relacjach zdjęcia wyświetlają się poprawnie, ale już wiem co zrobić, gdyby było inaczej. @gosiagosia, może zrobisz jakiegoś wikiposta na temat:jak opluć monitor, by wyświetlały się Wam zdjęcia :)

Ciekawa i wartościowa relacja. Będzie jak znalazł, gdy wybiorę się kiedyś w te okolice.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 12 Lip 2016 22:28 

srebrny
No! Już jest bosko! ;)
Świetne zdjęcia! świetna relacja! do Lecce nie dojechaliśmy, my to miasto zostawiamy sobie na następny raz.

Żałuję, że nie mogliśmy spędzić w Materze nocy i wybrać się rano na drugą stronę wąwozu tak jak wy.
Wszystkie te domy mają taki cudowny piaskowy kolor.

Załączniki:
IMG_6867.JPG
IMG_6867.JPG [ 458.71 KiB | Obejrzany 2590 razy ]
 Profil Relacje PM off
gosiagosia lubi ten post.

#28 PostWysłany: 12 Lip 2016 22:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@igore - to działa tylko w duecie z @singielka_1976. Musi się odbyć w tym samym momencie. :D
Nie zwlekaj za długo z tym wyjazdem bo Puglia zostanie prędzej czy później wpisana do "must do". A wtedy to już może nie być to samo.

-- 12 Lip 2016 22:34 --

Ja żałuję, że nie byłam tam na tyle długo żeby połazić jeszcze po "normalnej" Materze, która zdaje się być też ciekawym miastem.
Misiatek lubi ten post.

#29 PostWysłany: 12 Lip 2016 22:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

świetna relacja!
 Profil Relacje PM off

#30 PostWysłany: 13 Lip 2016 20:17 

Doczytałam resztę, spisałam trasę i wrzucam na moją listę pomysłów na wyjazd.
To jest to co najbardziej cenię w tym forum: inspiracja do kolejnego wyjazdu :).

P.S. A będzie gwiazdka? Bo chciałam R zgłosić ;).
 PM off
gosiagosia uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 13 Lip 2016 20:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki @singielka_1976 za zwrócenie uwagi - byłam przekonana,że ogwiazdkowałam :)

#32 PostWysłany: 13 Lip 2016 21:11 

Mam pytanie odnośnie noclegów: korzystałaś z Airbnb czy z bookinga?
 PM off  

#33 PostWysłany: 13 Lip 2016 21:46 
Awatar użytkownika

niebieski
I z tego i z tego. W Lecce i Ostuni - airbnb a w Materze z booking.
Mieszkanie w Lecce było typowe dla 2 osób ale w Ostuni już dla 4/5 bo naprawdę było duże. A w Materze tez można by było upchnąć 5 osób bo w sypialni było jedno duże, małżeńskie łózko+piętrowe z dwoma łózkami i jeszcze sofa w salono - kuchnio - jadalni.

#34 PostWysłany: 13 Lip 2016 22:07 

A propos miasteczka MATERA ;)

Image

http://www.travelthewholeworld.org/2015 ... italy.html
 PM off
Misiatek lubi ten post.

#35 PostWysłany: 14 Lip 2016 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
singielka_1976 napisał(a):
P.S. A będzie gwiazdka? Bo chciałam R zgłosić ;).

kilka dni temu już zgłoszone :P

Image
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 14 Lip 2016 19:43 

Znaczy się, że to Ty mnie ubiegłeś :P
 PM off  

#37 PostWysłany: 14 Lip 2016 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Dzięki wielkie za tę relację. Nasza przygoda z Apulią już od 10 sierpnia :D
 Profil Relacje PM off

#38 PostWysłany: 19 Sie 2016 12:52 

Gosiagosia super relacja!
Wybieram się z moim chłopakiem w pierwszej połowie września w rejon Apulli i Twoja relacja jest bardzo dla nas inspirująca.
Mam pytanie i być może mogłabyś doradzić. Dolatujemy do Bari, stamtąd bierzemy samochód i kierujemy się na południe aby objechać kilka miejsc.
Czy dobrym pomysłem byłoby wynajęcie noclegu w dwóch miejscach - pierwszy bliżej Ostuni (więc na północy Apulli), a drugi na południu - okolice Lecce i stamtąd codziennie sobie gdzieś wyruszać?
I czy jest sens wynajmowania domu na jakiejś włoskiej wsi z ładnym tarasem w przystępnej cenie ale w miejscu oddalonym o parenaście km od miasteczka? Chodzi o to, czy codzienne wyjazdy nie będą uciążliwe?
Oprócz miasteczek takich jak Polignano a mare, Lecce, Ostuni, Matera, Alberobello chcemy też poplażować, czy trudno jest znaleźć plażę bardziej dziką?, tzn. chcemy ominąc turystyczne kurorty.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Sie 2016 14:06 

Gosiagosia

Czy rezerwowaliście samochód przez internet wcześniej? (jeżeli tak, to czy opłaty dokonywaliście online?) czy wszystko na miejscu?
Szukamy jeszcze jakiejś sprawdzonej wypożyczalni w Bari, gdzie po przyjeździe na miejsce nie okaże się, że są jakieś dodatkowe ukryte opłaty.
Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Sie 2016 21:44 
Awatar użytkownika

niebieski
@magenta - dziękuję :)
Samochód wynajmowaliśmy wcześniej, przez internet i opłaty robiliśmy on-line.
Nie wiem na jak długo jedziesz ale moim zdaniem wynajęcie mieszkania w dwóch miejscach jest zawsze dobrym pomysłem.
Czy codzienne wyjazdy nie będą uciążliwe? My wyjeżdżaliśmy samochodem codziennie na wycieczki po okolicy. Ale przed wieczorem zawsze wracaliśmy do domu w mieście. I ruszaliśmy do centrum - bez samochodu. Dzięki temu obydwoje mogliśmy próbować włoskie wina czy wypić drinka w pubie itd. Jeżeli to nie ma dla Was znaczenia to kilkanaście km nie stanowi wg mnie żadnej przeszkody. I tak samochód musicie zostawić na parkingu bo wjazd do cento storico tak w Lecce jak i w Ostuni jest zabroniony.
Plaże dzikie (bez ludzi) to towar baaardzo reglamentowany w Apulii. Włosi kochają wodę i plażę. Jeżeli gdzieś jest piasek i pięknie to są też ludzie. Skaliste zatoczki można znaleźć ale nie jest to łatwe bo nie widać ich z drogi. Nie polecę nic oprócz tego co napisałam w relacji - nie zostawiłam dla siebie sekretnych miejsc ;)
Wiadomo tylko, że jeżeli nie boicie się chodzić to warto przejść kawałek od wejścia na plażę - ilość ludzi zmniejsza się na ogół wraz z ilością pokonywanych metrów (kilometrów). No ale to zasada dobrze znana w każdym miejscu:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość