Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Lip 2016 07:31 

To prawda, że zatrzymywanie sie byle gdzie jest surowo karane. Uswiadamialo nam to kilku autochtonow w roznych miejscach. Ale zdarzaja sie miejsca specjalnie przygotowane. Nie tragizujcie jednak: baza kempingowa jest duza a najtansze kempingi samoplacace sie to 6$/os (plac, kibel, woda, czasem kuchenka), choc roznia sie standardem w obrebie tej ceny. My wybralismy opcje auto + kupno namiotu na kiejscu = polecamy!
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#22 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
mashacra napisał(a):
Cenę za wynajęcie prawie nowego kampera w Apollo to ok.1000nzd za 10 dni wersja z kuchnią, łazienką, łóżkami na 6 osób, Mercedes 2.0 diesel w automacie. Cena sierpień 2015 z czego prawie połowa to pełne ubezpieczenie (następnym razem kupiłbym taniej zewnętrzne). A bez zniżki za niski sezon wychodziło za 750-800 NZD za 10 dni bez ubezpieczenia.

Na sierpień 2016 jestem w stanie znaleźć taniego campera za 200 NZD, porządnego campera za 400 NZD, nowego campera za 600 NZD / 10 dni.
Ja mówię o styczniu-lutym. Wtedy nie ma szans na okazyjną cenę na campera. Nie wierzę w nowego campera w sezonie (styczeń-luty) za mniej niż 1500 NZD za 10 dni (ale jestem gotów uwierzyć, jak ktoś mi pokaże to cudo).
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#23 PostWysłany: 17 Lut 2017 23:48 
Awatar użytkownika

Loty: 1017
Kilometry: 2 206 043
niebieski
tupungato napisał(a):
mashacra napisał(a):
Cenę za wynajęcie prawie nowego kampera w Apollo to ok.1000nzd za 10 dni wersja z kuchnią, łazienką, łóżkami na 6 osób, Mercedes 2.0 diesel w automacie. Cena sierpień 2015 z czego prawie połowa to pełne ubezpieczenie (następnym razem kupiłbym taniej zewnętrzne). A bez zniżki za niski sezon wychodziło za 750-800 NZD za 10 dni bez ubezpieczenia.

Na sierpień 2016 jestem w stanie znaleźć taniego campera za 200 NZD, porządnego campera za 400 NZD, nowego campera za 600 NZD / 10 dni.
Ja mówię o styczniu-lutym. Wtedy nie ma szans na okazyjną cenę na campera. Nie wierzę w nowego campera w sezonie (styczeń-luty) za mniej niż 1500 NZD za 10 dni (ale jestem gotów uwierzyć, jak ktoś mi pokaże to cudo).

Też chętnie się przekonam, że można tanio w sezonie; akurat potrzebujemy dla 3 pax na przełom marca/kwietnia (8 dni); nic taniego nie ma!
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Lut 2017 15:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdzie wynajmujecie? Ja na razie zapatruje się na juicy.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Lut 2017 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 1017
Kilometry: 2 206 043
niebieski
grzegorz84 napisał(a):

My chyba weźmiemy w happy campers.
Kiedy będziesz w NZ?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 19 Lut 2017 01:38 
Awatar użytkownika

niebieski
1-15.05
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 22 Lut 2017 00:44 

grzegorz84 napisał(a):

W ubiegłym roku, po długotrwałych poszukiwaniach i porównywaniach wielu firm, skorzystałem z kiwimotorhomes.co.nz. To mała, rodzinna firma, która ma b. dobre oceny na Rankers (polecam też tę stronę) i dba o klienta. Na wyposażeniu ma duże 5-6 osobowe kampery self-contained, które są nieco starsze, ale świetnie utrzymane i mają m.in. następujące wyposażenie w cenie: 2 rowery, GPS, telefon, wędki, stół i krzesła campingowe, TV. A do tego można wynegocjować pewne rabaty, jak np. zmniejszenie relocation fees, wliczenie pełnego ubezpieczenia (nil excess and no bond) w cene, procentowy upust przy płatności z góry, itp.

Jeżdżenie większym kamperem po NZ jest momentami pewnym wyzwaniem, ale za to komfort mieszkania w nim rewelacyjny. Dlatego pod koniec tego roku, kiedy ponownie wybieram się z żoną do NZ, również dokonałem rezerwacji u tego gościa. Po pewnych negocjacjach i rabacie dla "stałych klientów", 5-osobowy Mercedes z automatyczną skrzynią biegów i ww. dodatkami wyszedł mnie taniej, niż 2-osobowe kampery u pozostałych konkurentów z wysokimi ocenami na Rankers (zazwyczaj dostawałem u nich jakiś rabat, ale i tak ostateczna cena była wyższa o kwotę od 300 do 1000 NZD).

W ubiegłym roku wyjściowa stawka za październik była na poziomie NZD 125 / dzień, a w listopadzie 150 NZD. W obecnym roku stawki w ww. okresie wzrosły o NZD 25 / dzień, ale dogadaliśmy się co do stosowania stawek z roku poprzedniego. Do tego dochodzą koszty relokacji - podstawienie auta do Auckland wyjściowo kosztowało NZD 300 w jedną stronę, a do Christchurch NZD 450 w jedną stronę - te opłaty również można negocjować. Wyjściowo również jest opłata NZD 25 / dzień za pełne ubezpieczenie - udało się znieść tę opłatę (wliczyć w stawkę dzienną). Innych opłat nie ma: RUC, unlimited km, 2 drivers, GST, credit card fees, opłaty za ww. dodatki (rowery, sprzęt kempingowy, GPS, telefon, TV, itd.) = wszystko w cenie.

Jeśli ktoś chciałby wynająć mniejszy, 2-3 osobowy kamper z prysznicem, ale bez tzw. walk-through design, to moją uwagę zwróciła konkurencyjna oferta trzech firm: affordablemotorhome.co.nz, gjcampers.co.nz oraz eurocamper.co.nz. Warto do nich pisać bezpośrednio na maila i negocjować cenę.

A jeśli komuś nie zależy na aucie typu motorhome z prysznicem w środku i z tzw. walk-through design, to b. dobre opinie zbiera campasouth.

Jeśli byłoby potrzebne dodatkowe info o kiwimotorhomes, to dajcie znać na priv.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 29 Gru 2019 13:02 

Hej! Jakby ktoś potrzebował świeżych informacji, to my wynajmowaliśmy w listopadzie 2019 campervan u Spaceships Rentals - wersja Beta Standard. Jak się jedzie we dwójkę, to polecam. Dobrze się nim jechało, wytrzymywał i mocny wiatr i deszcze. Wszystko sprawnie działało. Tu wrzucam naszą relację z tym samochodem. Ech, tęsknię za tą przygodą :)

Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 16 Sty 2020 08:59 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
Czy standarowe wyposażenie kuchni wystarcza w kamperku ? Czy polecacie coś dokupić ? Kamper na 6 osob

#30 PostWysłany: 17 Sty 2020 00:59 
Awatar użytkownika

celll19 napisał(a):
Czy standarowe wyposażenie kuchni wystarcza w kamperku ? Czy polecacie coś dokupić ? Kamper na 6 osob

6 osob to troche "duzo" jak na Kamperka .... Moze masz na mysli Motorhome ?
Najwiekszy kamper jaki widzialem to dla 4 osob do spania ....
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 21 Sty 2020 11:47 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
Tak Motorhome

#32 PostWysłany: 31 Sty 2020 17:56 

Jak ktoś szuka porządnego kampera to polecam McRent. Korzystaliśmy z ich usług, nie są tani ale samochody roczne, góra dwuletnie. Przy jakiejś zmianie w rezerwacji pani dopatrzyła się że jest akurat promocja i odjęła 1000 NZD. Wynajęcie i zwrot bezproblemowe. Bardzo miła i rzeczowa obsługa.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 01 Sie 2025 13:45 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Ktoś ma jakieś świeższe doświadczenia? Myślę o małym busiku z prysznicem wewnętrznym i dwoma łóżkami (2+1dziecko).

#34 PostWysłany: 01 Sie 2025 14:30 

Polecam sprawdzić https://www.camplify.com Korzystałem w Australii i akurat w moich datach trafiłem na super campervana, gdzie w zwykłej wypożyczalni tego typu bus był 3 razy droższy. Z minusów najwyższe dostępne tam ubezpieczenie ma excess 500AUD więc pewnie w wersji NZ będzie podobnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości