Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
MIASTO:
JAK WYSZUKAŁEM:
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM:
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM:

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:
DODATKOWE UDOGODNIENIA:

OPIS POBYTU:

To nie miał być temat z dyskusją, tylko swoje spostrzeżenia po pobycie!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 06 Kwi 2016 12:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
nie maja biura, nie maja recepcji
maja kilka apartamentow w stambule
nie wiesz dokladnie ktory "wylosowales"
hotwire umywa rece pisze ze lokalizacja - Stambul
i kontaktuj sie z Ekim Apart
trzeba dzwonic po przyjezdzie

tyle ze nie odpisuja na emaile, a jak dotad dzwonie od rana by sprobowac cokolwiek za pomoca zdan z translatora
zapytac to nikt nie odbieratelefonu ... porazka
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#102 PostWysłany: 08 Kwi 2016 14:26 
Awatar użytkownika

MIASTO: Drezno
JAK WYSZUKAŁEM: Old Town - Opera - Dresden Castle area hotel
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 5*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 9 USD + 50 HotDollars
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hilton - Dresden, Germany
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Wstęp do SPA i siłowni.
OPIS POBYTU: Za wszystko pozostałe np. za internet czy wodę, która była w pokoju trzeba słono zapłacić. Do tego blokada na karcie kredytowej w wysokości 50 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 02 Maj 2016 19:23 

niebieski
Miasto: Wrocław
Jak wyszukałem: promocja hotwire - połączyłem kupon 100 Usd (50 usd z mojego konta i 50 z konta żony) ze standardowym kuponem zniżkowym,więc widziałem nazwy hoteli
Hotel: Scandic Wrocław
Zapłciłem: 7 usd za noc,czyli łącznie 14 usd

Opis pobytu: check-in bezprolemowy. Przy meldunku od razu poprosiliśmy o połàczenie rezerwacji,żebyśmy po jednej nocy nie musieli zmieniać pokoju. Na miejscu nie musieliśmy uiszczać żadnej dodatkowej opłaty.
Hotel położony w świetnym miejscu - dwa przystanki do opery, od której ciągnie się deptak bezpośrednio do rynku. Widać,że hotel ma kilka lat,ale ponoć sukcesywnie remontują piętra. Czysto, schludnie, bardzo wygodne i duże łóżko i najwygodniejsze poduszki na jakich mieliśmy okazję spać. Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić scandic:) Śniadań nie wykupiliśmy, mini bar sami sobie zapewniliśmy,więc cenami się nie interesowałem:)

Reasumując: bezprovlemowo i zdecydowanie plecam!
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 04 Maj 2016 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
MIASTO: Ryga
JAK WYSZUKAŁEM: Riga
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 3*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 12,84 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Dodo Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: darmowy internet
OPIS POBYTU: Zameldowanie w hotelu bezproblemowe. Pokoje czyste, na przyzwoitym poziomie, 15 min pieszo do centrum miasta, obok hotelu przystanek tramwajowy, darmowy internet i malutkie tv ;) okolica hotelu niezaciekawa

MIASTO: Ryga
JAK WYSZUKAŁEM: Riga
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 18 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Riverside Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: darmowy internet i TV
OPIS POBYTU: Zameldowanie w hotelu bezproblemowe. Pokoje czyste, na przyzwoitym poziomie, 10 min pieszo do centrum miasta, darmowy internet i tv ;) ogólnie polecam
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 05 Maj 2016 08:57 

MIASTO: Kijów
JAK WYSZUKAŁEM: Kijów i po cenie
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: nie pamiętam
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 2,5 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Raziotel Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: darmowy internet, TV, transfer na lotnisko
OPIS POBYTU: W końcu pierwsze pozytywne doświadczenie z Hotwire :) Zameldowanie bardzo sprawne, obsługa przemiła, uśmiechnięta, rozmowna. Dodatkowo śniadanie w cenie (nie wiedziałem o tym) i możliwość transferu (również nie wiedziałem, aczkolwiek nie potrzebowałem skorzystać). Śniadanie dość bogate: naleśniki, omlet, parówki, dżemy, ciasta, owoce. Wybór napojów (dwa rodzaje soków, woda z cytryną, herbata, kawa z ekspresu ciśnieniowego). Pokój mały ale czysty, z własną łazienką. Jedyny mankament to wąskie łóżko.
Hotel ma niby 2* ale widziałem znacznie gorsze 3-gwiazdkowe. Niedaleko supermarket, w rozsądnej odległości metro, nieco dalej pizzeria ale to już trzeba przejść ze 2 km. Przy porannym wylocie z KBP zarezerwuję go nawet bez promocji.
 PM off
Mlody lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 05 Maj 2016 13:03 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
JAK WYSZUKAŁEM: Kiev East - Dniprovs'kyi District area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 9,17 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Art Hotel Bakkara
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Darmowy internet, TV,
OPIS POBYTU: Hotel jest urządzony w statku przycumowanym na wyspie na Dnieprze; na potwierdzeniu z HW jest info o wliczonym śniadaniu, ale niestety go nie ma; w recepcji powiedzieli, że Expedia nie ma u nich stawek ze śniadaniem, więc jest to ewidentny błąd HW; śnidadanie wyglądało bardzo sensownie, ale jego cena zwala z nóg, jak na ukraińskie warunki - 180 UAH/osoba - za takie pieniądze można zjeść 2 obiady; w okolicy nie ma też niestety zbyt wielu opcji zjedzenia czegoś z rana; ze stacji metra do hotelu idzie się jakieś 10 minut; generalnie hotel bardzo porządny i tylko 3 stacje metra od Kreszczatyku, ale pod kątem dojazdu do/z lotniska kiepsko, bo przejazd w jedną stronę zajmuje od 1h10 do półtorej godziny, dlatego przy krótkich pobytach nie polecam, bo sporo czasu schodzi na jeżdżenie

#107 PostWysłany: 05 Maj 2016 15:53 

złoty
MIASTO: Foz do Iguacu
JAK WYSZUKAŁEM: Foz do Iguacu
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: najtańszą (3*)
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0$ , 0$ , 1.34$
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Mirante
DODATKOWE UDOGODNIENIA: śniadania, szybkie WiFi, TV
OPIS POBYTU: Po moim wcześniejszym doświadczeniu za "0" z Kijowa jechałem bez przekonania, ale hotel okazał się dobry. Za pierwszym razem Pan nie zrozumiał i zameldował mnie na 1 noc (brak znajomości angielskiego, po hiszpańsku też bez szału). Ale drugiego dnia rano udało się wszystkie rezerwacje połączyć. Hotel 100m. od dworca autobusowego,a w następnym budynku jest bardzo dobra restauracja. Pokojowi przydałoby się odświeżenie, ale bez tragedii. Czysto. Bardzo dobre śniadania - urozmaicone, sporo na ciepło (m.in. pizza, focaccia). Polecam też za normalną cenę Hotwire (ok. 16-17$).
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 01 Cze 2016 16:54 

MIASTO: Wiedeń
JAK WYSZUKAŁEM: Wiedeń i po cenie
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 4* (rejon chyba Rudolfsheim-Funfhaus)
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 39,86$

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Westbahn Wien
DODATKOWE UDOGODNIENIA: bezpłatny Internet

OPIS POBYTU:
Zameldowanie bez problemów, aczkolwiek spodziewałem się czegoś więcej po 4 gwiazdkach.
W pokoju straszna duchota, ściany brudne, nie zawsze łapało Internet (pokój na 3 piętrze, chyba ostatnie).
Za taką kwotę (1 noc), w terminie weekendowym (długi weekend majowy) jest to do zaakceptowania, ale więcej bym nie zapłacił.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 08 Lip 2016 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 129 118
niebieski
MIASTO: Antibes niedaleko Nicei
JAK WYSZUKAŁEM: Nicea i okolice
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Hot Rate 2* lub 3* (rejon Antibes)
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 35$ plus 5,5$ podatku, razem za dwie noce 81$

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Appart'City Antibes
DODATKOWE UDOGODNIENIA: bezpłatny Internet

OPIS POBYTU:
Pobyt na czerwiec zarezerwowalem w styczniu.
Po przybyciu do recepcji okazalo sie ze nic nie wiedza o mojej rezerwacji, po kilku telefonach do centrali hotelu dalej nie ma sladu po mojej rezerwacji. W koncu zaplacilem 50 eur za noc. Hotel brudny i bardzo slaby, mozna go nazwac robotniczym, wi-fi nie dzialalo w calym hotelu. Po powrocie pisalem maile do Hotwire oraz dzwonilem skypem (plus ze rozmowa za darmo) i opisalem cala sytuacje. Reklamacje rozpatrzyli w 3 tyg, przyznali zwrot wplaconej do nich kasy 81$, kasa weszla na konto karty kredytowej po jednym dniu od decyzji.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 13 Lip 2016 11:43 

srebrny
jasiub napisał(a):
JAK WYSZUKAŁEM: Kiev
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Kiev East - Dniprovs'kyi District
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0 $ (zniżka -20 $) / noc
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Slavutich
OPIS POBYTU: Hotel był już tu opisywany jako słaby późny Gierek, więc nie spodziewałem się cudów. Ale to co zastałem w moim pokoju przerosło moje oczekiwania. Może miałem pecha, ale taki syf to trafił mi się 3x w życiu (ale wcześniej to miało miejsce w Mozambiku)... Pokój brudny, nie sprzątnięty, na podłodze wymiociny. Standard łazienki przypominał publiczne kible na początku lat 90-tych. Gdyby nie zmęczenie i brak czasu poszukałbym innego hotelu. Żeby zanocować 2-gi raz w Slavutich dopłata dla mnie musiałby być naprawdę godziwa.

Edit: Widzę, że miałem pecha. Po przyjeździe rzuciłem się na łóżko i zasnąłem. Łazienkę zobaczyłem świadomie rano. Pokój 837 - może się komuś przyda, jakby dostał taki klucz na recepcji :)

Nie wiem, czy moge mowic o szczesciu, czy o pechu.
Klucza 837 nie dostalem, zreszta jakiegokolwiek!
Hotel zamkniety na cztery spusty, zero info od hotelu, czy portalu o jego remoncie (skadinad koniecznym). Dzien wczesniej nawet przypomniano mi o planowanym pobycie, teraz bede walczyl o sowity bonus, choc wtedy marzylem tylko, by wyciagnac nogi, chocby w pokoju nr 837 :)
Kto ma w nim rezerwacje, to niech szuka alternatywy, bo szybko remont sie nie skonczy.
 Profil Relacje PM off
jasiub lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość