Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
MIASTO:
JAK WYSZUKAŁEM:
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM:
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM:

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:
DODATKOWE UDOGODNIENIA:

OPIS POBYTU:

To nie miał być temat z dyskusją, tylko swoje spostrzeżenia po pobycie!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 15 Lut 2016 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
MIASTO: Budapest
JAK WYSZUKAŁEM: Budapest Airport area
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Budapest Airport area

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: $11 za 2 noce (zniżka 20$, 2 oddzielne rezerwacje)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Chesscom
DODATKOWE UDOGODNIENIA:

OPIS POBYTU: pobyt bezproblemowy, miła obsługa, bezpłatne wifi
 Profil Relacje PM off  

Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️ Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️
#82 PostWysłany: 23 Lut 2016 11:33 

MIASTO: Manila
JAK WYSZUKAŁEM: Manila i potem po dzielnicach
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Makati

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 22 PLN, 1 noc

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Creekside Amorsolo, Manila
DODATKOWE UDOGODNIENIA: żadnych

OPIS POBYTU: Przyjeżdżamy przed godziną zameldowania, licząc się z faktem, że pokój nie będzie gotowy. Radośnie podążamy do recepcji, pokazujemy naszą kartkę z potwierdzeniem no i się zaczyna. Zdaniem recepcjonisty mamy pokój na pół nocy. Co to jest, hotel na godziny? Nie wygląda: jakieś lepsze lobby, sala konferencyjna itp. Na potwierdzeniu jak wół stoi "12 PM", to tłumaczę, jak ten arcytrudny zapis interpretować. Co z tego, skoro facet ma w systemie, że mamy się wyprowadzać o północy. 30 minut czekania, aż się wyjaśni ale nic się nie wyjaśniło. Zostawiamy bagaże, mówiąc że wrócimy później a on niech bada sprawę. Wracamy po kilku godzinach i co się okazuje? Okazuje się, że mają błąd w systemie komunikacji z Expedią (przez Expedię idą rezerwacje z Hotwire), a recepcjonista poprawnie sobie wykombinował, że faktycznie wymeldowanie powinno być do południa kolejnego dnia.

Pozornie sprawa zostaje załatwiona. Jeszcze tylko 30 minutowe zameldowanie (nie wiem jak oni to robią, że tak długo to trwa) i odbieramy klucze do pokoju. Pokój czysty, jest ciepła woda. Na wypadek gdyby ktoś planował ukraść ręczniki albo prześcieradło, zostawia się depozyt 1000 PHP.

O 3:00 w nocy dzwoni telefon. Mówię do koleżanki żeby odłożyła słuchawkę bo ktoś niepotrzebnie d... tzn. gitarę zawraca. Nie pomogło bo zaraz słyszę pukanie do drzwi. Za progiem dwóch z ochrony: jeden od uśmiechania się i mówienia, a drugi od trzymania pałki i kajdanek. Zaczyna się od nowa: twierdzą że na recepcji powiedzieli, że wymeldowanie o północy. Znam tą melodię.

Ubieram buty i idę na recepcję, tam jakaś nowa baba. Strasznie nieogarnięta, powolna. Nie wiem czy się dopiero uczy, ale nauki przed nią jeszcze sporo. Tłumacze w półśnie o co chodzi, sprawdza i faktycznie - gość z poprzedniej zmiany zostawił notatkę. Przeprasza, w odpowiedzi słysząc żeby śledziła Tripadvisor, gdzie im na pewno podziękuję...

Śniadania nie dostaliśmy, mimo że przysługiwało. Rano wymeldowanie trwa 30 min.
 PM off
9 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 23 Lut 2016 12:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
MIASTO: Kuala Lumpur
JAK WYSZUKAŁEM: Kuala Lumpur
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: China Town

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0 PLN, 3 noce

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: D'oriental inn kuala lumpur
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Darmowe Wi-Fi

OPIS POBYTU: Robione 3 rezerwację, noc po nocy w tym samym hotelu. Na recepcji pan pyta czy mamy osobne rezerwacje czy wszystko na jednej. Odpowiadamy, że oddzielnie, pan prosił o paszporty i po 20 minutach mamy klucze do pokoju, a wszystko podpięte pod jeden pokój.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 23 Lut 2016 13:41 

HON fly4free
MIASTO: Bangkok
JAK WYSZUKAŁEM: Bangkok Airport
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0 PLN
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Convenient Resort
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Darmowe Wi-Fi
OPIS POBYTU: Hotel bardzo blisko lotniska, okolica Ladkrabang, wygodny w przypadku porannego wylotu z BKK. Pokoje duże, w miarę wygodne, chociaż wyposażenie dość podstawowe i wiekowe. Wymagana kaucja 1000 BHT przy zameldowaniu. Dodatkowo płatny transfer na lotnisko - 200 BHT - absolutnie nie warto, lepiej złapać taxi przy głównej drodze (koszt dojazdu pod terminal wg licznika ok 80 BHT). W pobliżu hotelu kilka punktów gastronomicznych, market, salony masażu. Stacja Ladkrabang oddalona ok. 15 min spacerem.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 23 Lut 2016 15:03 

srebrny
MIASTO: Barcelona
JAK WYSZUKAŁEM: La Rambla - Plaça Catalunya - Old Town area hotel
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 3*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 36,29€ (po odjęciu zniżki w wys. 23,62€)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Evenia Rocafort
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Free Internet

OPIS POBYTU: Hotel z górnej trzygwiazdkowej półki. Gdyby miał 4* to nie zastanawiałbym się nawet przez chwilę czy na nie zasługuje. Cały hotel w tym i pokoje bardzo elegancko i gustownie urządzone. Po wymeldowaniu bez najmniejszego problemu można było zostawić bagaże i ruszyć w miasto. Jedynym minusem było to, że dostaliśmy okno na świetlik, ale z drugiej strony to do pokoju wróciliśmy późno, wyszliśmy wcześnie a przynajmniej nie było słychać hałasu z ulicy.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 24 Lut 2016 13:02 

Loty: 107
Kilometry: 182 396
MIASTO: Lizbona
JAK WYSZUKAŁEM: Lisbon
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 4*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: ~100$ 3os/2 doby (wykorzystałem kupon -20$ dla MWZ 100$)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Holiday Inn Lisbon - Continental
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Free Internet

OPIS POBYTU: Mieliśmy 2 osobowy pokój z dostawką - wybrałem opcję że hotel wybiera konfigurację łóżek i mimo prośby nie udało się dostać 2 pojedynczych + dostawka, dodatkowo zapomnieli o dostawce i musieliśmy się o nią upominać. Hotel czysty schludny, ręczniki i sprzątanie codziennie. Do metra niedaleko. Internet śmiga bez problemu. Jedyne co można się doczepić to wielkość pokoju, po wstawieniu dostawki ledwo można było się poruszać, nie mówiąc nawet o podejściu do okna. Obsługa miła i pomocna.

#87 PostWysłany: 28 Lut 2016 15:50 

MIASTO: Budapeszt
JAK WYSZUKAŁEM: Budapeszt i potem po cenie
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: nie pamiętam, w każdym razie za rzeką

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 32 PLN, 1 noc

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Korona Hotel Panzio
DODATKOWE UDOGODNIENIA: przeczytajcie opis

OPIS POBYTU: Wracamy z Filipin. Nic się nie spóźniło, lądujemy o czasie, zadowoleni i uśmiechnięci. Jeszcze tylko kombinacją trzech autobusów nocnych musimy dotrzeć na Sasadi Utca, gdzie znajduje się nasz hotel. Zaskakująco sprawnie przemieszczamy się po stolicy Węgier i parę minut po 2:00 w nocy meldujemy się na recepcji.
Tam się okazuje, że z bliżej nieznanych powodów następuje relokacja do 4* Danubius Hotel Flamenco. Nie wiem co to za hotel, nie wiem gdzie, ale recepcjonista z Korona Panzio mówi, że taksa na jego koszt. Fajnie, bo ta Korona na pewno na 4* nie wygląda. W Koronie pije piwo w oczekiwaniu na taksówkę, browarki mają lane z kija w cenach normalnych (8 PLN).
Taxi podjeżdża, jedziemy z 15 min. do nowego hotelu. Na miejscu wszystko wiedzą, check in błyskawiczny, śniadanie w cenie, pokój ładny. Internet śmiga, czyściutko, łazienka odpowiednia, ciepła woda jest. Nie mogę się do niczego przyczepić.
Rano śniadanie bogate: płatki, parówki, dżemy, grzanki, jajecznica, kawa z ekspresu, ciasta, rogaliki, chleb jasny i ciemny, bułeczki. Po prostu jak w domu.
Wymeldowanie sprawne, na przystanek tramwajowy blisko. Złego słowa o tym hotelu nie powiem. Czemu nam go przydzielono nadal nie wiem. Sprawdzam na bookingu ceny naszego pokoju: 420 zł/doba... (aczkolwiek da radę znaleźć też za 200 PLN/doba, a czasem za 504 PLN/doba).
 PM off  

#88 PostWysłany: 28 Lut 2016 16:28 

Danubius to sieć hoteli działająca na Węgrzech (głównie w Budapeszcie). Wszystkie są 4*. Jedne z lepszych miejscówek w stolicy Węgier i warto je wybierać. Miałeś szczęście.
 PM off  

#89 PostWysłany: 28 Lut 2016 18:19 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
MIASTO: Budapeszt
JAK WYSZUKAŁEM: Budapest Airport area
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Budapest Airport area

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: $6,75

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Chesscom
DODATKOWE UDOGODNIENIA:

OPIS POBYTU: pobyt bezproblemowy, przydzielony pokój standardowy, czyli z własną łazienką - w hotelu są też pokoje ekonomiczne z łazienką dzieloną na 2 pokoje; brak śniadania (zgodnie z opisem) - kosztuje 1200 forintów, ale nie wiem, czy warto, bo wcześniej miałem nocleg ze śniadaniem i było bardzo średnie;
Dodam jeszcze, że hotel jest dogodnie położony względem dojazdu z/na lotnisko. Autobus 200E jedzie ok. 20 minut do stacji metra Kispest Kobanya, a stamtąd mamy 3-5 minut na piechotę do hotelu. Jest tam też centrum handlowe z Tesco itp.

#90 PostWysłany: 07 Mar 2016 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
MIASTO: Rzeszów
JAK WYSZUKAŁAM: Rzeszów area
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁAM: 4*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁAM: HotDollars

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Rzeszów

OPIS POBYTU: Hotel w doskonałej lokalizacji, kilka minut marszu do dworca kolejowego i tuż przy przystanku Polskiego Busa (połączony z Galerią Rzeszów, wejście tuż przy kultowym pomniku). Miejsce absolutnie fantastyczne, przestronny pokój 2-osobowy, widok na miasto. Czuć, że hotel jest oddany do użytku 3 lata temu. Co istotne, w cenie jest bardzo dobre śniadanie, mimo że nie ma tego na potwierdzeniu. W cenie noclegu można skorzystać z siłowni, niestety jest dosyć wcześnie zamykana, więc nie skorzystaliśmy. Obsługa bardzo życzliwa i pomocna, można oczywiście bezpłatnie zostawić bagaż. Jeśli macie jakieś serwisowe dolary do wydania i nie macie pomysłu - polecam wydać je na ten hotel. :) My na pewno wrócimy.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 16 Mar 2016 17:26 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
MIASTO: Ubud
JAK WYSZUKAŁEM: Ubud area
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 2,5*

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: $0

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Manuaba Inn

DODATKOWE UDOGODNIENIA: Śniadanie, którego nie było w opisie, choć proste (kawa, owoce, naleśnik), to jednak zawsze

OPIS POBYTU: Rezerwacja na dwie noce, każda rezerwowana oddzielnie. Chyba nic nie wiedzieli o naszym przyjeździe, bo wyglądali na zdziwionych, na szczęście nie było problemu z miejscem. Ale prosili o wydruk rezerwacji oraz potwierdzenie płatności (trochę głupio było dawać z tym "0,00 USD", ale cóż).
Miejsce bardzo urokliwe, choć warunki takie sobie. Internet często się wieszał, braki (na szczęście krótkie) w dostawach wody, moskietiera dziurawa. Ale jeśli komuś nie przeszkadzają mrówki, pająki czy jaszczurki, to można mieć swoją chatkę na skraju dżungli. Normalna cena to 200 k IDR (ok. 60 zł), mają też domki z kuchnią i klimą po 350 k IDR (ok. 105 zł).

Tak wygląda "przydomowy ogródek":
Załącznik:
SAM_4105.jpg
SAM_4105.jpg [ 174.38 KiB | Obejrzany 3477 razy ]

a tak sam domek:
Załącznik:
SAM_4109.jpg
SAM_4109.jpg [ 167.38 KiB | Obejrzany 3477 razy ]
Rockriderr lubi ten post.

#92 PostWysłany: 17 Mar 2016 13:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ma ktos pomysl jak to ugryzc ?
Proboje sie zalogowac na wlasne konto na Hotwire,
informacja, ze haslo jest nieprawidlowe - mam zapisane i mam pewnosc, ze jest prawidlowe,
ale z koniem kopac sie nie bedziemy, wybieram opcje przypomnij haslo,
dostaje na email link poprzez ktory moge zalogowac sie na konto.
Wybieram zmien haslo wprowadz nowe zatwierdz i otrzymuje informacje ze haslo zostalo zmienione.
Z nowym haslem ponownie proboje sie zalogowac - informacja znow ze nie prawidlowe.
Od nowa znow link znow zmiana, jestem na rachunku wybieram opcje Hot rate by uzyc Hot Dollars
okreslam "obszar" zatwierdzam i dostaje info zaloguj sie ...... kurXXXXX

od kilku dni wysylam emaile do obslugi hotwire bez odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 17 Mar 2016 13:53 

Zamiast wysyłać maile to myślę, że warto spróbować zadzwonić przez Skype'a na amerykański numer. Za darmo i ja nie miałem problemu z dodzwonieniem się.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 22 Mar 2016 22:59 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
MIASTO: Kołobrzeg
JAK WYSZUKAŁEM: Kolobrzeg
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 5* Kolobrzeg area hotel

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: $12

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Marine hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Free wifi.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 25 Mar 2016 11:34 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
niebieski
MIASTO: Pireus
JAK WYSZUKAŁEM: Ateny
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: 5* Peiraias area hotel

CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: $50

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Piraeus Theoxenia Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Free wifi. Śniadania w cenie

OPIS POBYTU:Hotel w samym centrum Pireusu , blisko do metra które do centrum Aten jedzie ok. 20 min , blisko do samego portu .
Obsługa bardzo życzliwa i pomocna, można oczywiście bezpłatnie zostawić bagaż . Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel .
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
mam "klopota" i moze ktos bedzie mi mogl pomoc

skorzystalem z hotwire i hot dollars
i wylosowalem krolika z kapelusza
Załącznik:
ekim.JPG
ekim.JPG [ 14.42 KiB | Obejrzany 2470 razy ]

proboje odnalezc go na mapie Istanbulu bezskutecznie
po numerze telefonu wyglada na http://www.ekimapart.com/

emaile do hotelu zwracane sa jako blad po stronie odbiorcy
a odpowiedzi z Hotwire o szczegolowy adres nie ma

na google street view tez nie ma tego hotelu ... wiec cholera gdzie on jest ?
Załącznik:
lokalizacja 1.JPG
lokalizacja 1.JPG [ 33.07 KiB | Obejrzany 2470 razy ]

wyprawa z ojcem 80 latkiem po mocnych przejsciach ostatnio i chcialbym zaoszczedzic na bladzeniu bez celu

dzieki za wskazowki
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 06 Kwi 2016 11:08 

srebrny
Przecież to nie hotel a apartamenty - czyli wynajmowane pokoje. Z ulicy mogą wyglądać jak zwykła kamienica.
Ale mają stronę internetową, jest telefon Telephone Call (+90)538-921-76-19) więc zadzwoń i potwierdź adres.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 06 Kwi 2016 11:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
dzwonilem i rozmowca byl wylacznie tureckojezyczny
a emaile sa zwracane dlatego napisalem tutaj z prosba o pomoc
moze ktos cos ;)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 06 Kwi 2016 11:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Mogę zadzwonić i się spytać po turecku jak cos :)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 06 Kwi 2016 11:58 

niebieski
Pozostaje także tripadvisor: https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review ... anbul.html gdybyś chciał obejrzeć blizej jak to wyglada...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości