Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 11 Mar 2012 20:12 
Awatar użytkownika

niebieski
u mnie zmiana o 45 min
za 8 zl to mogą zmieniac ile chcą i tak polecę
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#42 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Andi napisał(a):
A co myslicie o czyms takim:
Dostałem info od Wizz'a, ze moje loty na koniec kwietnia z Budapesztu do Soffi zostały przesunięte.
Lot Budapeszt-Sofia z godziny 11.30 do przodu na godzinę 20.15 (9h45m)
Lot Sofia-Budapeszt z godziny 14.15 do przodu na godzinę 19.25 (5h10m)

Chciałbym to załatwic jak najlepiej (ostateczna opcja anulowanie rezerwacji i zwrot kasy), czy w takim przypadku:
- mam mozliwosc zamiany tylko na ten sam kierunek w innym terminie, czy tez mogę zmienic na dowolny kierunek z siatki Wizza?
- jeżeli udałoby sie zmienic na dowolny kierunek, to czy musi to byc Budapeszt-gdzieś tam, czy może byc np. Katowice-gdzieś tam?
- przysługuje mi wogóle jakieś odszkodowanie?

Pani na infolinii była dosyc stanowcza i albo przebukuje Budapeszt-Sofia na inny dogodny dla mnie termin albo:
- moge przebukowac na Budapeszt-Burgas (ktory w tym czasie nie lata...)
- moge przebukowac na Budapeszt-Saloniki (niby wg niej podobny kierunek...no ale to tak raczej z deszczu pod rynne)

Na nic innego nie chciała sie zgodzic co ja proponowałem jako podobne kierunki (oprocz oczywiscie zwrotu kasy), sprobuje jeszczce raz moze trafiłem źle ;-)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 12 Mar 2012 22:39 

U mnie podobna sytuacja, zmiana godzin lotu. Po zmianie nie mam połączenia z Sofii do Burgas. Pociąg i mam dopiero na drugi dzień rano. Zamiast przez Budapeszt pasuje mi przelot z Poznania przez Londyn do Burgas, lecz gościu z info-linii przekazał mi , że nie ma szans na zmianę Budapesztu na Londyn. Niestety proponowane przez przewoźnika przebukowania nie pasują mi wogóle.
Tak się zastanawiam, co będzie jeżeli się nie zgodzę na zmianę godzin lotu i nie zgodzę się na zwrot kasy. Ponieważ nie pasuje mi po zmianach poprostu nie polecę. Czy będzie to zaliczone, że nie stawiłem się do przelotów z mojej winy czy może nie poleciałem z winy przewoźnika ponieważ nie dogadaliśmy się co do alternatywy i mogę wystąpic o odszkodowanie.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 12 Mar 2012 23:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak myślicie da radę zamienić lot WAW-BUD na BUD-WAW ? oczywiście w innym terminie niż wcześniej zamierzałem
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 12 Mar 2012 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
student napisał(a):
Jak myślicie da radę zamienić lot WAW-BUD na BUD-WAW ? oczywiście w innym terminie niż wcześniej zamierzałem

wszystko zalezy od tego, na kogo trafisz, czy potrafisz mowic stanowczo i dobrze zaargumentujesz swoja zmiane.

Andi nic nie ugrał, a ja zadzwonilem i za pierwszym razem zmienilem Katowice - Malme na Katowice - Barcelona 2 tyg wczesniej. Ni cholery nie podobne, a jednak przeszlo. Przy czym to nie pani powiedziala, co wg niej jest podobne, a ja jej zlozylem taka propozycje, tlumaczac, ze mielismy w planach leciec dalej do Hiszpanii i nie ma innej opcji. Do tej pory sie dziwie, ze przeszlo bez nawet slowa protestu (jedynie po podaniu daty bylo cos w stylu.. "ok, jeszcze może być" - wizz określa termin na -2tyg/+4tyg od pierwotnej daty, ja zmienialem własnie na 2 tyg wczesniej).

No i dodam, ze bilety o wartosci ok. 12x8PLN (tak, 12 osób!) zostały wymienione na bilety wartości bodajże 12x1800PLN w tamtym momencie (gdzies na forum dawalem screena :)).

No ale coz.. trzeba miec w zyciu troche szczescia :p
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Mar 2012 23:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
Andi nic nie ugrał, a ja zadzwonilem i za pierwszym razem zmienilem Katowice - Malme na Katowice - Barcelona 2 tyg wczesniej

Jeszcze nie złożyłem broni, mam zamiar jeszcze dzwonic i probowac walczyc ;-) Jestem tylko ciekaw czy one sobie odnotowuja gdzieś te rezerwacje, w sprawie których ktoś się kontaktował...
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 13 Mar 2012 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
mi babka, która nie pozwoliła zmienić na inny kierunek powiedziała pod koniec rozmowy że czeka na telefon z decyzją a ona sobie odnotuje że rozmawialiśmy. Jutro będę dzwonił pewnie znowu, zobaczymy
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 13 Mar 2012 10:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
wszystko zalezy od tego, na kogo trafisz, czy potrafisz mowic stanowczo i dobrze zaargumentujesz swoja zmiane.

Andi nic nie ugrał, a ja zadzwonilem i za pierwszym razem zmienilem Katowice - Malme na Katowice - Barcelona 2 tyg wczesniej. Ni cholery nie podobne, a jednak przeszlo. Przy czym to nie pani powiedziala, co wg niej jest podobne, a ja jej zlozylem taka propozycje, tlumaczac, ze mielismy w planach leciec dalej do Hiszpanii i nie ma innej opcji. Do tej pory sie dziwie, ze przeszlo bez nawet slowa protestu (jedynie po podaniu daty bylo cos w stylu.. "ok, jeszcze może być" - wizz określa termin na -2tyg/+4tyg od pierwotnej daty, ja zmienialem własnie na 2 tyg wczesniej).

No i dodam, ze bilety o wartosci ok. 12x8PLN (tak, 12 osób!) zostały wymienione na bilety wartości bodajże 12x1800PLN w tamtym momencie (gdzies na forum dawalem screena :)).

No ale coz.. trzeba miec w zyciu troche szczescia :p

Nieźle :) moje gratulacje :)

#49 PostWysłany: 13 Mar 2012 10:29 
Awatar użytkownika

niebieski
ja kompletnie nie rozumiem polityki wizza przy zmianie tych rezerwacji. Mi np. konsultant wciskał połączenie na niepasujący mi lot, którego cena w systemie jest trzykrotnie wyższa niż tego który chciałem, a na który nie chcieli się zgodzić.

#50 PostWysłany: 14 Mar 2012 11:16 

lece do budapesztu koniec kwietnia, badza maja. jeszcze sie nie zdecydowalem kiedy i na ile bo szukam czegoś ciekawego na przesiadke
i lot gdzieś dalej.macie jakieś znaleziska z budapesztu?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 15 Mar 2012 02:37 

Witam, miałem zarezerwowany lot Budapeszt-Cluj Napoca-Budapeszt w kwietniu i nagle okazało się, że lot zniknął z listy rezerwacji, poszperałem w folderze spam w skrzynce i okazało się, że lot jest odwołany. Ponadto parę dni temu otrzymałem na maila fakturę i wygląda ona tak, jakby zwrócono mi koszt biletów, jednak nikt mnie nie pytał o zdanie-czy akceptuję takie rozwiązanie czy wolę np. inny lot. Co teraz? czy ktoś miał podobną sytuację? albo może coś poradzić? dam radę się wybronić, tzn. uzyskać w zamian loty na podobnej trasie? albo innej, tak jak tu piszecie? niby wg.regulaminu mam takie prawo... będę wdzięczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Mar 2012 09:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Zadzwoń do nich i powiedz, że chcesz zmienić na inny lot, powinni się zgodzić, ale ostrzegam, ze opcji wyboru dają niewiele. Mi proponowali tylko Rumunię i Sofię.

#53 PostWysłany: 15 Mar 2012 10:47 

niebieski
@Piotru Nie zwroca Ci kasy, dopoki sam o to nie poprosisz. Mozesz przebukowac dzwoniac na ich numer stacjonarny lub poprosic o zwrot kasy. Korekte faktury z przyczyn ksiegowych Ci wystawili
@Łukasz Dziwi mnie co napisales, bo w zeszlym roku mialem podobna sytuacje. Powiedzialem kobiecie, ze na ten termin co mi odwolali lot, to nic nie znajde co by mi pasowalo i poprosilem, zeby mi zabukowala bilety na swieta w zupelnie inne miejsce i nie bylo zadnych problemow za duuuuzo wieksze pieniadze...Trzeba zadzwonic jeszcze raz, moze trafisz na kogos bardziej ugodowego i wytlumaczysz jakos sensownie swoj plan podrozy...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Biko oraz 4 gości