Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Sty 2016 21:34 

Kara napisał(a):
@e.dyt.a to może daj znać, jak pojawią się jakiekolwiek listy.

Udało mi się uruchomić podgląd list, więc te które są na stronie głównej można już zobaczyć. Tak samo chcę zrobić z resztą jedak niestety jestem uzależniona od programisty i nie mogę zrobić wszystkiego od razu.
 Profil Relacje PM off  

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#22 PostWysłany: 06 Sty 2016 21:44 
Awatar użytkownika

srebrny
nie rozumiem-walizka na jedna noc jest dla kobiet a wyjazd służbowy dla mężczyzn
bardzo ciekawy podział :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Sty 2016 21:48 

becek napisał(a):
nie rozumiem-walizka na jedna noc jest dla kobiet a wyjazd służbowy dla mężczyzn
bardzo ciekawy podział :roll:

Jest też stworzona lista "wyjazd służbowy dla kobiet", ale nie widać tej listy na stronie głównej :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 06 Sty 2016 21:59 
Awatar użytkownika

srebrny
to trzeba dołożyć listę- wyjazd służbowy;
-nastolatka
-emeryta
-rencisty
-niepełnosprawnego (koniecznie zabierz wózek/kule)
-kosmonauty
-itd
-itp

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#25 PostWysłany: 06 Sty 2016 22:27 

niebieski
Mam w komputerze taką "listę podróżnych rzeczy"" zawierającą stałe elementy wyjazdu. Przed każdym wyjazdem przeglądam ją, żeby o czymś nie zapomnieć. Ciuchy dostosowuję do rodzaju wyjazdu. Każdy może sobie zrobić własną na swój użytek, stosownie do swoich upodobań, sytuacji zdrowotnej itd.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 06 Sty 2016 22:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak dla mnie to wygląda to kiepsko na dzisiaj - zero treści, max wymagań - "DOŁĄCZ DO NAS JUŻ DZIŚ!" - dołączyć do kogo/czego?
Mam się rejestrować, żeby potestować informatyka, czy już coś tam zrobił? Weeeeeeeeee...
Na dzień dobry piszecie, że tylko teraz za darmo w ramach testu - ale kto by tam chciał potem za to zapłacić ( a listę rzeczy do zabrania w podróż?), no nie wiem i nie rozumiem.

Ostatnio edytowany przez jobi, 06 Sty 2016 22:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 06 Sty 2016 22:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Wg. mnie to jakaś umowa/współpraca/test? F4F z tym serwisem. Jaka to w sumie nie mój biznes.
jobi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 06 Sty 2016 23:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@e.dyt.a widzę tylko 6 list zamiast powyżej obiecywanych "(...) 19 darmowych list w kategorii Podróże". Z czego 3 czy 4, które obejrzałam, mają niemal identyczny skład (co oznacza, że np. ta na 1 noc jest zbyt obszerna - z drugiej strony: inaczej wygląda wyjazd służbowy businesswoman, inaczej - modelki). Do tego literówki. I - niestety - żadnych dalszych list po zarejestrowaniu/ zalogowaniu po kolejnej niespełnionej obietnicy (w sensie marketingowym).

Dla kogoś, kto wie, czego potrzebuje, ale ma problemy z pamięcią, może to będzie dobry pomysł. Ale dla kogoś, kto kompletnie nie potrafi przewidzieć potrzeb i najchętniej spakowałby wszystko, co ma - listy muszą być konkretne - np. x koszulek/ y par skarpetek.

W myśl zasady "do trzech razy sztuka" pobawię w beta-testera jeszcze tylko raz. Daj, proszę, znać, kiedy.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Sty 2016 23:11 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Tez mi sie wydaje ze szkoda pracy.

Kto pierwszy raz wyjezdza pakuje sie dwa tyg wczesniej spanikowany

Kto jezdzi czesto wie co ma zabrac i pakowanie zajmuje mu 5-10minut.

Nie wiem wiec dla kogo ta strona.

Chyba dzkoda czasu i pracy
 Profil Relacje PM off
MaPS lubi ten post.

#30 PostWysłany: 06 Sty 2016 23:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ale mi się zdaje, że ta strona nie będzie tylko do list co zabrać na wyjazd, tylko jeszcze zupełnie inne możliwości? Widziałem tam listę do założenia firmy co trzeba załatwić etc

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Sty 2016 11:46 

horacy19 napisał(a):
Wg. mnie to jakaś umowa/współpraca/test? F4F z tym serwisem. Jaka to w sumie nie mój biznes.

Nie jest to żadna forma współpracy, ani umowa z F4F. Jest to wyłącznie moja, prywatna inicjatywa.

-- 07 Sty 2016 11:52 --

jobi napisał(a):
Jak dla mnie to wygląda to kiepsko na dzisiaj - zero treści, max wymagań - "DOŁĄCZ DO NAS JUŻ DZIŚ!" - dołączyć do kogo/czego?
Mam się rejestrować, żeby potestować informatyka, czy już coś tam zrobił? Weeeeeeeeee...
Na dzień dobry piszecie, że tylko teraz za darmo w ramach testu - ale kto by tam chciał potem za to zapłacić ( a listę rzeczy do zabrania w podróż?), no nie wiem i nie rozumiem.

@jobi dzięki za uwagę odnośnie treści tekstów, muszę je dopracować bo widzę, że niosą za sobą zły przekaz. Listy będą cały czas dostępne za darmo, nie będą płatne.

-- 07 Sty 2016 12:04 --

Kara napisał(a):
@e.dyt.a widzę tylko 6 list zamiast powyżej obiecywanych "(...) 19 darmowych list w kategorii Podróże". Z czego 3 czy 4, które obejrzałam, mają niemal identyczny skład (co oznacza, że np. ta na 1 noc jest zbyt obszerna - z drugiej strony: inaczej wygląda wyjazd służbowy businesswoman, inaczej - modelki). Do tego literówki. I - niestety - żadnych dalszych list po zarejestrowaniu/ zalogowaniu po kolejnej niespełnionej obietnicy (w sensie marketingowym).

@Kara dzięki za uwagi odnośnie literówek, muszę to jeszcze raz sprawdzić. Pozostałe listy są dostępne po zalogowaniu się na konto użytkownika (w panelu użytkownika, część Kategorie --> Podróże 19), nie wiem dlaczego ich nie widzisz. Chcę je jednak udostępnić wszystkie do wglądu bez rejestracji. Listy są obszerne celowo, gdyż łatwiej podczas dostosowywania ich pod siebie jest coś usunąć niż myśleć co jeszcze trzeba dodać, oczywiście jest to moja opinia.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Sty 2016 13:44 

michzak napisał(a):
Ale mi się zdaje, że ta strona nie będzie tylko do list co zabrać na wyjazd, tylko jeszcze zupełnie inne możliwości? Widziałem tam listę do założenia firmy co trzeba załatwić etc

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

@michzak masz rację, jak na razie testuję ten serwis na jednej kategorii. Docelowo, ma on zawierać listy z różnych dziedzin życia.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Sty 2016 13:45 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jak dla mnie czasem rzut oka na taką listę byłby spoko (czy czegoś nie zapomniałem), bo zazwyczaj się i tak pakuję w 10 min, ale nigdy mi się tej listy nie chce zrobić, zwłaszcza, że zawsze mówię sobie, ze jak wrócę, to ją zrobię :P
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 12 Sty 2016 19:17 

Ja bym z chęcią odwiedził taką stronę. Często jeżdżę na narty (co najmniej kilka razy w roku) i za każdym razem mam wątpliwości czy wszystko spakowałem. Raz trzeba wziąć dodatkowe kije dla znajomego, który napisał mi 3 dni wcześniej, dla innego gogle, etc itp. W takim wyjeździe jest naprawdę dużo sprzętu.
Zdarzyło się, że znajomy zapomniał butów narciarskich lub spodni.

Warunki, które musiałby być spełnione przez stronę:
- możliwość szybkiego przeklikania i zweryfikowania listy
- szybkie wyszukanie odpowiadającej nam listy
- brak logowania i innych pierdół
- możliwość szybkiego stworzenia własnej listy na podstawie już istniejącej

Definitywnie bym za to nie zapłacił.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:24 

Chcę Wam Wszystkim bardzo podziękować za opinie. Dużo mi to pokazało, jak wiele błędów popełniłam i przede wszystkim, że źle przekazywałam ideę tej strony.

Moim zamysłem było stworzenie przestrzeni, gdzie ludzie będą sobie pomagać wymieniając się listami. W sieci można znaleźć wszystko, ale większość jest w formie długich artykułów, mało konkretnych. Stąd pomysł na listy zadań. Wy jesteście specjalistamy w temacie podróży, ktoś w innej dziedzinie. Pomyślałam, że wzajemne wymienianie sie takimi listami, zaoszczędziło by czas na szukanie tego w sieci. Ludzie dostawaliby konkret. Dlatego zmieniłam komunikaty na stronie http://listomaniak.pl/
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#36 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Idea jest do kitu.
przecież np wszystko to:
Leki przeciwbólowe
Leki przeciwgorączkowe
Leki przeciwbiegunkowe
Środki opatrunkowe
Jałowe gaziki
Bandaż
Woda utleniona

można kupić na miejscu w aptece...

#37 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:44 
Awatar użytkownika

srebrny
a co do sprzetu;
mam juz ostatnia deske, jak sie zuzyje nie bede juz kupowal nastepnej
w alpach w wypozyczalniach maja najnowszy sprzet, przygotowany a wypozyczenie na tydzien to koszt okolo 300 zeta
a nie trzeba sie z tym pi#####c w podrozy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:45 

srebrny
Cytuj:
można kupić na miejscu w aptece...

Kupić można, ale rozsądniej jest zabrać ze sobą, skoro przecież niewiele ważą.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 18 Sty 2016 13:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@boots
nie tylko zabrać ale i potem taszczyć w każde miejsce.
Moze jak ktoś ma dzieci w takim wieku, że non stop gdzieś paluchy pcha... ale na pewno to nie jest lista przydatna dla wszystkich osób.

Po za tym, jak już tak bardzo ktoś te list kocha, to niech zrobią jedną, uniwersalną i serią mniejszych list typu "jadę na plażę i co ponadto powinienem zabrać".

#40 PostWysłany: 18 Sty 2016 14:02 
Site Admin
Awatar użytkownika

A kto powiedział, że trzeba wszystko z tej listy zabrać? Ja to będę traktował jako wskazówkę co mogłem jeszcze zabrać, o czym nie pomyślałem (np nigdy nie byłem na campingu, to na pewno spojrzę na taką listę co może okazać się przydatne - lepiej zobaczyć i pomyślec wczesniej niż dowiedzieć się na miejscu o potrzebie tego posiadania)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości