Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 14 Gru 2015 18:36 

srebrny
mashacra napisał(a):
Piccolo napisał(a):
udało się komuś z kartą wizz?

Własnie poszła komuś karta z raiffa? Mi po zalogowaniu nie widzi karty :/

tak, ale nie wizz a inna KK z raiffiego
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#42 PostWysłany: 14 Gru 2015 22:56 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Możecie podać jakieś miasto, w którym są hotele do których kod pasuje?
Przeszukiwałem kilka polskich, Los Angeles i San Francisco i nie znalazłem NIC...

#43 PostWysłany: 14 Gru 2015 23:03 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Dubai

#44 PostWysłany: 14 Gru 2015 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Co jak co ,ale na tym portalu te pseudo zniżki powinny być tak już znane,że po co je wrzucać,skoro ceny są wyższe jak na innych portalach,
żeby później sztucznie je obniżać za pomocą pseudo trików.

Chyba,że ja tu czegoś nie ogarniam... dużo hoteli widziałem w podobnych
cenach beż jakiejkolwiek zniżki.

O co chodzi? :o

#45 PostWysłany: 14 Gru 2015 23:11 

srebrny
zależy od miasta /hotelu, trzeba sprawdzać i porównywać a nie kupować wszystko o czym piszą w ciemno. Jak się dobrze trafi to można kupić z faktyczną zniżką
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 15 Gru 2015 01:10 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Nie zgodzę się. Znalazłem na Teneryfie **** za 350 USD, gdzie na konkurencyjnych portalach cena min. to 2500 PLN dodatkowo jakaś śmieszna zniżka -25% za wczesną rezerwacje. Szkoda, że zrezygnowałem z karty do BZWBK :(
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 15 Gru 2015 01:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Piccolo napisał(a):
nie no hotel mam, który mi odpowiada tylko masterpass nie widzi mi mojej wizzowej karty :(

Mi właśnie poszła karta wizzair przez MasterPass Raiffeisena. Probujcie... Powinno się udać.

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 15 Gru 2015 02:15 

Dziękuję @skrzat za info.

Poszło przez upaid wallet. Karta mBanku. Barcelona, 4 nocki w 3* ze śniadaniem, kilometr od centrum, średnio po 135 zł za noc. Lizbona 7 nocek, hotele 4* i 5*, w dodatku wszystkie ze śniadaniem i możliwością bezpłatnej rezygnacji. Porównałem z bookingiem - na każdej nocy średnia oszczędność to ok.155 zł zł,zależnie od hotelu, tak więc dało się znaleźć. W sumie na 11 noclegach zapłaciłem o jakieś 1700 zł mniej niż bym płacił przez booking (realna zniżka w stosunku do tego portalu wyniosła jakieś 41%,więc warto było przekopać się przez to wszystko), przy czym największa oszczędność to 250 zł na jednej nocce. Być może na innych portalach wyszłoby taniej i zniżka odpowiednio mniejsza, niemniej nie sądzę, aby o wiele taniej. Tak więc gra była warta świeczki.

Zauważyłem, że - podobnie jak rok temu - czasami pokazywana cena przez orbitz nijak się miała do ceny właściwej - warto było sprawdzać wszystkie pokoje, nawet te które mają wyższą cenę, gdyż czasem orbitz obliczał po prostu cenę 'z czapy', przez co taki pokój korzystnie wychodził cenowo po odjęciu promocyjnych 50 baksów. Zazwyczaj trzeba było popatrzeć na cenę przekreśloną, gdyż to była cena wyjściowa do obliczania ceny pokoju a potem odjęcia zniżki, a czasami ta przekreślona nijak się miała do ceny wyświetlonej w podsumowaniu po tym, jak kliknąłem na dany pokój. Warto też było przejść na dół strony i sprawdzić pokoje, które domyślnie były ukryte pod przyciskiem 'show more rooms' (coś w tym stylu). W ten sposób w Lizbonie wyhaczyłem w 5* pokój Deluxe ze śniadaniem i bezpłatną anulacją tańszy od pokoju zwykłego bez śniadania i bez anulacji. I jeszcze jedno - rezerwowałem pokoje w okresach dwudniowych - w ten sposób szybciej znajdowałem te, które dało się korzystnie zarezerwować ze zniżką. A najkorzystniej wychodziło to przy pokojach, które za 2 noce kosztowały ledwie ponad 100 dolarów, przez co po odjęciu promocyjnych dolarów i doliczeniu podatków udawało mi się znajdować pokoje na dwie noce w Barcelonie po równe 65 dolarów, a w Lizbonie po 90. W Lizbonie zresztą dawało się znaleźć i po $65 za dwie noce, ale bez śniadania i anulacji bezpłatnej, a na tym mi zależało (różnica 25 dolarów na dwie osoby i dwie noce to raptem 6,25 dolara na osobodzień, czyli ok.25 zł, co jest raczej skromnym kosztem jak na śniadanie w 5* i możliwość ewentualnej bezpłatnej anulacji).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 15 Gru 2015 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
@skrzat znowu dzięki.
Przy poprzednim kodzie -100$ /MWZ100$ zrobiłem chyba z 10 noclegów.
Teraz tylko 4, ale też całkiem okej.
Na EURO2016 2xParyż i 2xMarsylia. Oba traktuję co prawda jako backup jeśli nie uda się złapać nic innego/tańszego/lepszego, ale przynajmniej mam spokój...

Bez zająknięcia zadziałał mi Masterpass na karcie Raiff - Wizzairowa karta.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 15 Gru 2015 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
Nicea zarezerwowana! miałem male problymy. przy porzedniej promocji mozna było dodać do portfela karte visa, a teraz tylko mastercard przechodzi ;)
ale wszystko w najlepszym porzadku. zaraz biore sie za hawaje ;d
dzieki @skrzat

#51 PostWysłany: 15 Gru 2015 10:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potwierdzam, że: kody działają (Leonardo Hotel Berlin - długi weekend majowy -100 USD) i że można (po dodatniu karty do portfela Wallet Upaid) płacić kartą Wizz Raiffeisen.
Co do opłacalności zniżki to - na moim przykładzie - wyniosła ona dokładnie 200 PLN - o tyle więcej zapłaciłbym rezerwując na booking.com.
Podsumowując: szału nie ma (pamiętne obniżki, gdzie dopłacało się kilka, kilkanaście złotych do noclegu), ale mam dobry hotel za rozsądną cenę.
I za to dziękuję @skrzat.

T.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 15 Gru 2015 11:43 

srebrny
Zielony^ napisał(a):
.
Przy poprzednim kodzie -100$ /MWZ100$ zrobiłem chyba z 10 noclegów.

Niezły jesteś, bo jak pamiętam wtedy daty rezerwacji były tylko na najbliższe 14 dni.
Chyba, że coś pomieszałem z innym promo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 15 Gru 2015 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Tulio, też o tym pomyślałem ;) Oferta na główną wyszła 18 września a noclegi do 2 października ;)

#54 PostWysłany: 15 Gru 2015 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
@Tulio, @Reporter
Poprawka. 8 noclegów. Od pojawienia się tamtego info o promocji do znalezienia i kupienia lotów,a do tego tych 8 noclegów minęło wtedy bodaj z 5 godzin :). Akurat w urlop mi trafili ;).
Mój post z tamtego tematu:
Zielony^ napisał(a):
To ja się pochwalę.
Wszystko wczoraj wieczorem stworzone.
Lot Kraków - Chania (Kreta) - 150zł/os (czarter).
Orbitz promo: 8 noclegów na Krecie - hotele 4 i 5*, wszystkie ze śniadaniami, dodatkowo w trzech w cenie obiad, w jednym all inclusive.
Ceny 4x35zł, 1x60zł, 3x70zł :). Ceny za pokój 2 osobowy. Więc na osobę 15-35zł/noc z wyżywieniem w 4-5*...
Powrót z Heraklionu do Wiednia za 450zł/os.

Wychodzi trip w 4-5* za 800zł RT :).
Jeszcze na drogę powrotną ze 2 tanie noclegi + powrót z Wiednia muszę znaleźć, ale wygląda nieźle :].

Dobry deal. Dzięki :).

Generalnie będę chyba musiał sobie logo mastercarda i masterpass na czole wytatuować. Sponsor moich wakacji, częsciowo EURO2016 i znacznych ilości alkoholu imprezowego w promocji bdsklep :].
 Profil Relacje PM off
Reporter lubi ten post.

#55 PostWysłany: 16 Gru 2015 11:20 

Przy "free cancelation" odrazu blokują kwotę na karcie?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 16 Gru 2015 11:22 
Awatar użytkownika

platynowy
maxi33 napisał(a):
Przy "free cancelation" odrazu blokują kwotę na karcie?

Tak. Ale po rezygnacji oddają.

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 16 Gru 2015 11:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie zawsze blokują. Mnie w 90% przypadków wcale nie blokują, a czasami tylko sprawdzają i środki zablokowane są przez 3-7 dni.

#58 PostWysłany: 16 Gru 2015 11:34 
Awatar użytkownika

platynowy
Krzysztof. napisał(a):
Nie zawsze blokują. Mnie w 90% przypadków wcale nie blokują, a czasami tylko sprawdzają i środki zablokowane są przez 3-7 dni.

Ale na Orbitz.com?
Mi na kilka rezerwacji zawsze obciążenie od razu. Z resztą przy płatnościa MasterPass to dziwne że u ciebie nie ściągali płatności od razu.

Wysłano z telefonu

Ostatnio edytowany przez pawfazi, 16 Gru 2015 11:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
MUC2014 lubi ten post.

#59 PostWysłany: 16 Gru 2015 11:36 

niebieski
Krzysztof. napisał(a):

Orbitz / ebookers.com i ich pochodne spółki zawsze blokują z automatu - bez blokady środków nie dostaniesz potwierdzenia rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 16 Gru 2015 14:55 

platynowy
Kod działa, ale na końcu nie widać Masterpass jako formy płatności. A wybierając inną, pojawia się błąd że to promocja Masterpass...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość