Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Spanie Rabat Maroko
#1 PostWysłany: 09 Lis 2013 18:07 

Witam szukam taniego spania w Rabacie.Czy da radę coś znaleźć do 30 zł za noc? Ceny na booking.com czy hostelwords powyżej 70 zł
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 09 Lis 2013 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Z tego co wyszukałem to ciężko z dostępnością, a jeżeli już coś tańszego się znajdzie to lepsze warunki są już na lotnisku niż w nich.
Ps. w mojej ocenie lepiej szukać na miejscu o ile nie jedziesz w sezonie.

#3 PostWysłany: 09 Lis 2013 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Będąc w Maroku (w 2008 r.) zawsze szukałem hoteli po dojechaniu na miejsce i ani razu się nie zawiodłem. Praktycznie za każdym razem cena za nocleg nie przekraczała 30-40 zł. W Rabacie spałem w hoteliku o wymownej nazwie Splendid w samym centrum.
http://goo.gl/FLD4Gk
EDIT: Hotel ma dobre opinie na Tripadvisor. Trochę podrożał, choć nadal ceny są znośne:
http://rabathotels.net/hotels/cheap-hot ... -splendid/
Choć jak wiadomo w tej szerokości geograficznej cena jest kwestią umowną. Uśmiech i kilka słów po arabsku potrafią zdziałać cuda.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lis 2013 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Maroko to kraj budżetowego turysty i tanich hotelików jest tam bez liku. Byłam 3x i ani razu nie bukowałam nic wcześniej. Lepiej na miejscu popytać, sprawdzić warunki przed wybraniem hotelu, można zawsze ponegocjować...:) Byłam poza sezonem (w listopadzie, styczniu i lutym) i wtedy na pewno jest mnóstwo miejsc w tanich hotelach. W Rabacie też bez problemu znalazłam fajny hotelik w medinie, ale niestety nazwy nie pamiętam.

#5 PostWysłany: 12 Lis 2013 01:50 

3 dni temu byliśmy w Rabacie :)
spaliśmy w hotelu Regina ( w Medinie, idąc ulicą Muhammada V - główna ulica Rabatu, trzeba skręcić przy nr 271 w prawo i dojść parę metrów do rogu)
hotelik bardzo czysty (!!!) umywalka w pokoju, na korytarzu wspólny prysznic z ciepła (!!!) wodą za 10 dh
bardzo miła obsługa
po przejściu wielu hoteli i obejrzeniu pokoi wróciliśmy tam ( więc nie bardzo mogliśmy negocjować niżej)
oficjalna cena 160 dh, zszedł do 150 dh ( za pokój dla 2 osób, w pokoju było jeszcze 1 pojedyncze łózko)
na tej samej uliczce bardzo przyzwoita knajpka dla lokalsów ze smacznym tanim jedzeniem, świetna lokalizacja, łatwo trafić
my jesteśmy zadowoleni :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Lis 2013 03:08 

Nie rezerwuj przez internet,ponieważ w Maroku generalnie w każdym mieście znajdziesz nocleg na miejscu, hotele to wielkie słowo, raczej hostele gdzie w pokoju jest łóżko, stół, jedno krzesło i umywalka,bez półek,szafy itp.z jednym kontaktem,raczej obskurne, ale tanie, za 150 dirham znajdziesz spokojnie. W Rabacie w Medinie jest tego typu noclegów mnóstwo i jednym z najmożliwszych noclegów w sensie w miare czystym jest wspomniany wcześniej hotel Regina.Wchodzisz za mur mediny wejściem naprzeciwko ulicy prowadzącej z dworca kolejowego,po wejściu za mur idziesz prosto do hotelu Regina.
 Profil Relacje PM off
am_warszawa uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 16 Lis 2013 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Ho(s)tel Marrakech w Rabacie, jakoś 170 za noc za dwójkę, prysznic zimny 10, ciepły 15 dihramów. Standard niski, ale szukaliśmy noclegu o 2 w nocy więc na nic lepszego nie mogliśmy liczyć bo wszędzie pozamykane. Być może w dzień coś utargujesz z tej ceny ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
może nie jest to jakaś "budżetowa" opcja, ale nie mogę, nie polecić tej miejscówki:
https://www.airbnb.pl/rooms/2060725 - cudeńko, urządzone z dużym smakiem!
Samo serce medyny, dostęp do świetnie wyposażonej kuchni, a za drzwiami suk spożywczy, więc można wyskoczyć po śniadanie w kapciach :)
Oczywiście jak to w Maroku: właścicielka mówi tylko po francusku, ale w dniu przyjazdu wysłała bardzo dokładnego @ po angielsku (pewnie gotowca) z mapką i instrukcją jak trafić.
Meczet z zacnymi głośnikami znajduje się w odległości może 100m, więc pobudka gwarantowana jedyna w swoim rodzaju :D

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:34 

Nie wiem kiedy się tam wybierasz, ale jeżeli nie w okresie lipiec - sierpień, to najlepiej (i najtaniej) pytać na miejscu chyba :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:52 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
Mimo, że zarezerwowałem z wyprzedzeniem ten nocleg na mój właśnie zakończony pobyt, to z ciekawości weszliśmy do 3 hoteli w nowej części miasta (m.in.polecany na forum Splendid) i 2 riadów w Medynie i ku ogromnemu zaskoczeniu nigdzie nie było wolnych miejsc !
Odpuściliśmy tylko te najtańsze riady w tym "rozpoznaniu terenu".

Image
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Kwi 2015 15:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Potwierdzam. Parę tygodni temu w Rabacie chodziłem po hotelach w Medynie przez dobrą godzinę, sprawdziłem ze 20 hoteli.
Było koło godziny 19-20, ściemniało się. Śpiewali muezini. Kilkanaście razy usłyszałem, że mają komplet. Inna rzecz, że szukałem jedynki. W końcu i tak wziąłem pokój dwuosobowy za 120 Dh/dobę.
W takich warunkach próby negocjacji ceny nie wypadają dość przekonująco.

Wnioski:
-Starajcie się być w Rabacie wcześniej i od razu szukajcie hotelu
-Nie liczcie na naganiaczy. W Rabacie ich nie ma.
-Samotny podróżnik ma tutaj trudniej.
-Prędzej czy później coś się znajdzie;)
2 ludzi uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 24 Maj 2015 10:41 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Szalu nie ma, ale hotel za 12€ za pokoj (ciepla woda 1€/10mad ekstra) w samym centrum. Duza zaleta, ze obsluga mowi takze dobrze po angielsku.
Hotel wyszukany na miejscu.
Ogolna jakosc noclegu w Rabacie raczej rozczrowujaca, wiec dobrze ze cena niska.
Troche wyzsza jakosc swiadczy hotel Dakar, tuz przed murem Mediny (30€ za pokoj za noc).

Załączniki:
image.jpg
image.jpg [ 121.81 KiB | Obejrzany 5222 razy ]
smarzyk lubi ten post.
am_warszawa uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 31 Paź 2015 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Mam trochę podobny problem, w terminie 12-13 listopada szukam noclegu w Rabacie i póki co ciężko znaleźć coś tanio dla 1 osoby. Nocował ktoś na plaży w Rabacie? Jak wygląda tam kwestia bezpieczeństwa? ;)

#14 PostWysłany: 01 Lis 2015 02:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Wcześniej tego nie widziałem, więc nie wiem co i jak - ale jest tani hostel:

https://www.hihostels.com/hostels/rabat/prices#price

Plaża jest dość centralnie ulokowana, więc ktoś mógłby Cię niepokoić. Jak już, to w sytuacji beznadziejnej raczej celowałbym w spanie na lotnisku - albo w jego okolicy. Są tam jakieś parczki, pola odgrodzone od drogi murem... ale już milknę, bo zaraz ktoś znowu przywoła tutaj kultowy norweski plac zabaw;)
Legion1 lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 01 Lis 2015 09:40 

Francuskim zwyczajem pokoje w Maroku należy zwolnić do 12 godziny . I wtedy najlepiej szukać noclegów.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#16 PostWysłany: 02 Lis 2015 01:24 

srebrny
Legion1 napisał(a):
Mam trochę podobny problem, w terminie 12-13 listopada szukam noclegu w Rabacie i póki co ciężko znaleźć coś tanio dla 1 osoby. Nocował ktoś na plaży w Rabacie? Jak wygląda tam kwestia bezpieczeństwa? ;)

Nie nocowałbym na twoim miejscu na tamtejszej plaży. Niby wokół sporo policji, ale to miejsce jest dosyć "odsłonięte", łatwo dostępne.

#17 PostWysłany: 02 Lis 2015 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Dzięki za pomoc ;) @arturro skorzystałem z hostelu, który mi podesłałeś więc nocleg na plaży odpada ;)
arturro lubi ten post.

#18 PostWysłany: 02 Lis 2015 20:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Fajnie. Zastanawiam się, daczego nie znalazłem tego hostelu jak sam szukałem noclegu w Rabacie w marcu. Albo strony nie było, albo ograniczyłem się do hostelworld i hostelbookers.

#19 PostWysłany: 04 Lis 2015 20:07 

srebrny
Prawdopodobnie pula pokojów "przysługujących" portalom, na których szukałeś, została już zarezerwowana.

#20 PostWysłany: 04 Lis 2015 23:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Raczej zwyczajnie nie ma ich na wspomnianych portalach. Kolejny argument za schodzeniem "off the beaten track".

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości