Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Paź 2015 16:34 

niebieski
ja wziąłem 2 bilety na sierpnia.... refleks Lotu zaprawdę godny...
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
#22 PostWysłany: 13 Paź 2015 17:35 

niebieski
ja 12 dla rodziny i znajomych, więc aż tacy szybcy nie byli ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 13 Paź 2015 17:46 
Awatar użytkownika

platynowy
weźcie już dajcie spokój, bo się załamię :(
Ja miałem już wklepane dane pasażerów i po wciśnięciu zakupu, pojawił się komunikat, że potwierdzenie biletów w tej taryfie nie jest możliwe. A wszystko dlatego, że dopiero po kilkunastu minutach od pojawienia się informacji, skapnąłem się, że można to kupić bez ryzyka, bo taryfa flex pozwala na bezpłatną rezygnację. No nic, muszę to przeboleć. Z zainteresowaniem będę śledził dalsze losy tego dealu... Życzę powodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Paź 2015 18:56 

niebieski
Jak przejdzie będzie super:):):) Wakacje zaklepane
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 19 Paź 2015 22:33 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
I jak sytuacja z tymi biletami ? Jakiś odzew ze stronu LOT-u ?

#26 PostWysłany: 19 Paź 2015 22:46 

niebieski
Cisza :D
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 227
Kilometry: 584 898
niebieski
Odświeżam wątek. Czas miło płynie i zaczynamy powoli szykować się do wypadu.
Po drodze stwierdziliśmy, że w sumie "niedoszacowaliśmy" trochę długości pobytu, nie wybraliśmy też najlepszej godziny wylotu i w sumie jeszcze przydałoby się polecieć dzień wcześniej ;)
Ale tak to jest kiedy liczą się sekundy na decyzję.

Tak więc zadzwoniłem na infolinię LOTu, aby przetestować tę taryfę FLEX ... i cóż, trzeba przyznać - LOT stanął na wysokości zadania i nie wyrzucił naszych rezerwacji. Ale jednocześnie FLEX pozostawił tylko w nazwie :( To znaczy, w praktyce aby dokonać jakichkolwiek zmian, trzeba dopłacić do normalnej ceny biletu.

Popatrzyłem jeszcze na bilet elektroniczny i jest tak - taryfa to C1BUN, czyli tak jak ktoś wyżej napisał - zmiany i anulacje dozwolone.
Ale poniżej widzę coś takiego: ENDORSEMENTS : REFUND AND CHNG RESTRICTED -BG LO

Na moje pytanie o możliwość przesunięcia lotu na dzień wcześniej, otrzymałem informację o dopłacie 15 tys. zł za 3 osoby za odcinek.
Analogicznie - wg konsultanta na infolinii dopłata będzie wyglądała, jeśli poproszę o zmianę daty wylotu.

Zainteresowała mnie natomiast poniższa wypowiedź:

L4FF napisał(a):
jasiub napisał(a):
Wygląda na to, że tak. Nie jestem pewien, czy zmiana terminu nie pociąga za sobą dopłaty do ceny flexa w nowym terminie. Ale z regulaminu wynika,że zwrócić można.

Przed wylotem, wedle zasad to jest przeliczane.
Po wylocie masz już zaklepane wieć powró możesz zmieniać dowolnie.

Czy dobrze rozumiem, że LOT może chcieć ode mnie dopłaty za zmianę lotu POWROTNEGO, jeśli chciałbym tę datę zmienić PRZED WYLOTEM, natomiast sytuacja ulegnie zmianie już po wylocie do NY?
Czy faktycznie da się tę informację zweryfikować i powyższa praktyka będzie miała zastosowanie - czyli wylatuję zgodnie z biletem i dopiero wtedy zmieniam powrót (będąc już w US)?
Na jakiej podstawie mógłbym ten powrót zmieniać dowolnie?

Dziękuję za info :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:22 

niebieski
ja zmieniałem bez problemów i dopłaty... ( sierpień )
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
tartal napisał(a):

Hmm ... może trafiłem na "złego" konsultanta, ewentualnie bardziej kierownika zmiany w callcenter (bo to on decyduje - standardowo: proszę poczekać na linii, muszę skonsultować)?

Czy dawno dokonywałeś tej zmiany?

Ja mam wylot na początku lipca.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:28 

złoty
@ukiman
Mam nadzieje, że nie zapomniałeś dodać, że masz bilety z błędu taryfowego i żeby koniecznie przyjrzeli się też innym rezerwacjom robionym w tym dniu.
Przecież konsultant przeliczając Ci zmianę ma dostęp do kwoty jaką w rzeczywistości zapłaciłeś, bo na tej podstawie liczy dopłatę.

Użytkownicy tego forum nigdy nie przestaną mnie zadziwiać...
2 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, że nie. Konsultant sam określił moją taryfę jako promocyjną, stąd problem ze zmianą (pomimo taryfy FLEX).

Z komentarzy pod artykułem na F4F wynika, że kilka osób również dzwoniło i próbowało dokonać zmian / anulacji.

Z kolei użytkownik Kamyk napisał po rozmowie z infolinią "Mozna dokonywac zmian poprzez Infolonie ale kazdorazowo LOT bedzie sprawdzal czy w ramach taryfy Promo moze zmienic bilet na inny termin. Mi Pani powiedziala, ze zmieniajac date wylotu musialbym miec od nowa kalkulowana cene, date powrotu moge zmienic bezkosztowo."

Cóż, spróbowałem - nie udało się, będzie tylko Nowy Jork ... :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:44 

HON fly4free
taryfa FLEX nie oznacza że ze zmianą nie ma żadnych kosztów - z reguły (zależy to od warunków konkretnej taryfy) jest tak, że jakakolwiek zamiana przed wylotem oznacza przekalkulowanie taryfy wg aktualnych stawek a nie historycznych - gdy pierwotna była pełnopłatna to zwykle nie ma to znaczenia praktycznego (jest zamiana tego samego na to samo), ale w przypadku wszelkiej maści "promocji" jest to równoznaczne ze znaczną dopłatą (wynikającą z wyrównania różnicy między taryfami).
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011

OK, rozumiem. Zatem moje pytanie w odniesieniu do tego: "jest tak, że jakakolwiek zamiana przed wylotem oznacza przekalkulowanie taryfy wg aktualnych stawek" brzmi - czy PO wylocie sytuacja się zmienia?

Przepraszam, że pytam tutaj, ale jak zauważył kolega powyżej - takie zapytanie na infolinii mogłoby wprowadzić niepotrzebne zamieszanie, zgodnie ze staropolskim powiedzeniem "ruszysz g***no, zacznie śmierdzieć" 8-)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 06 Kwi 2016 10:58 

HON fly4free
Po wylocie wiele taryf pozwala na kalkulację w oparciu o historyczne taryfy czyli bez żadnych dopłat. Ale zastrzegam że nie znam warunków tej konkretnej taryfy LO a tam wszystko jest zawarte. Podaje tu pewne najczęściej spotykane mechanizmy.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 06 Kwi 2016 11:07 

niebieski
ukiman napisał(a):
tartal napisał(a):

Hmm ... może trafiłem na "złego" konsultanta, ewentualnie bardziej kierownika zmiany w callcenter (bo to on decyduje - standardowo: proszę poczekać na linii, muszę skonsultować)?

Czy dawno dokonywałeś tej zmiany?

Ja mam wylot na początku lipca.

około miesiąca temu...

mój chyba tez sie z kims konsultował..
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Kwi 2016 13:19 

niebieski
Bez problemu LOT zmienia daty w tych biletach, ale rzeczywiście po konsultacji.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 24 Lip 2016 02:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Pozdrowienia z biedniutkiego "saloniku" the seven na JFK. Właśnie kończymy naszą podróż, czekając na lot LO27 SP-LRA ... bilety zmienialiśmy kilkukrotnie. Z mniejszym lub większym "mlaskaniem" w słuchawce. Mnie się nie udało - mojej żonie zawsze ... dziękujemy LOT za wspaniałą przygodę.

Nowy Jork - Miami - Key Largo - Key West

Było pięknie! :geek:
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 25 Lip 2016 10:53 

niebieski
Kilka dni temu LO nie chciał się zgodzić na przebookowanie bez rekalkulacji taryfy. Wcześniej się udawało.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 25 Lip 2016 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Cóż, spróbuj jeszcze raz - to zależy od osoby, do której się dodzwonisz ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości