Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Wrz 2015 10:35 

Loty: 2
Kilometry: 8 820
Znalazłam tani nocleg z airbnb w Anse Boileau i Bau Vallon.
Która z tych "miejscowości" była by lepsza.
Głównym minusem w Bau Vallon jest to iż apartament jest przy ruchliwej drodze i ludzie piszą, że jest bardzo głośno i w nocy też.
Natomiast w Anse Bolieau to na uboczu apartament.
Co lepsze? Z tego co widzę patrząc na komunikację to do Bau Vallon łatwo i szybko się dostać z Victorii natomiast Anse Boileau to już gorzej i dużo dłużej.
Proszę pomóżcie podjąć decyzję, zanim mi ktoś noclegi zgrzytnie :)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 21 Wrz 2015 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Prawdopodobnie znalazłaś ofertę od Viraf Udwadia.

Załącznik:
ff.jpg
ff.jpg [ 71.88 KiB | Obejrzany 3383 razy ]

https://www.flipkey.com/beau-vallon-condo-rentals/p766959/?utm_source=flipkey&utm_medium=email&utm_term=inq_property_url&utm_campaign=inquiry_confirmation&m=22678

Tutaj spaliśmy i byliśmy bardzo zadowoleni. Można od nich wypożyczyć auto, w cenie odbiór z lotniska i dowiezienie przy wylocie. Wszystko gładko i przyjemnie.

Fakt, że balkon był na ulicę ale było ok, 10 min spacerem do plaży Beau Vallon.

Ostatnio edytowany przez madziaro 21 Wrz 2015 12:35, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Wrz 2015 11:00 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Wedlug mnie Beau Vallon jest słaba. To chyba jedyne miejsce na Mahe gdzie na plazy bedzie wielu ludzi. Sama plaza piaszczysta, dno piaszczyste a co za tym idzie widoki nienadzwyczajne. Polecam jedynie rodzinom z dziećmi.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Wrz 2015 11:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak my byliśmy nie było dużo ludzi, nam się podobało. Może jakbym miał na niej siedzieć codziennie po kilka godzin to byłoby nudno ale była to raczej nasza baza wypadowa po wyspie.

#5 PostWysłany: 21 Wrz 2015 11:09 

srebrny
madziaro napisał(a):
Prawdopodobnie znalazłeś ofertę od Viraf Udwadia.

Tutaj spaliśmy i byliśmy bardzo zadowoleni. Można od nich wypożyczyć auto, w cenie odbiór z lotniska i dowiezienie przy wylocie. Wszystko gładko i przyjemnie.

Fakt, że balkon był na ulicę ale było ok, 10 min spacerem do plaży Beau Vallon.

Ten sam właściciel ma kolejny dom troszkę bliżej plaży, jakieś 300-400m wzdłuż drogi na prawo od tego domku na zdjęciu. Również fajne warunki, plus jest taki że przed oknem jest kawałek ogrodu i tarasu, a nie od razu ulica. Jeżeli mieszkasz w mieście to ta ulica nie sprawi Ci problemów, to nie Marszałkowska, ruch na niej można porównać do osiedlowej. ;)
Również polecam, choć chyba na aribnb nie da się z nim ustalić który dom dostajesz, opisy i zdjęcia są pomieszane. Możesz próbować ustalić mailowo.
Również wypożyczałem od niego samochód, wszystko ok.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Wrz 2015 12:12 

Tak dokładnie to oferta od Viraf Udwadia. To chyba najtańsze miejsce jakie znalazłam na Mahe
Ma on tez na AIRBNB taki apartament w Palmont Complex no i tam widać jakiś kawałek ogrodu.
No ale generalnie zdjęć brak, tylko takie ogólne.
Dla mnie istotne jest, aby można było w miarę łatwo dostać się do stolicy, aby stamtąd dalej ruszyć autobusem gdzieś wokół wyspy, poza tym nie wiem czy w Anse Boileau są jakieś sklepy, gdzie można kupić jedzenie- żeby sobie coś ugotować itp, bo w Beau Vallon są takie sklepy- jak pisze.
Ja mam problemy ze snem i przyznam, że właśnie z tych opisów jego apartamentów to właśnie obawiam się tego hałasu.
Ale nie wiem, czy faktycznie aż tak głośno czy ludzie po prostu przesadzają.
A był toś z Was może na tym Anse Boileau?
Generalnie to nie mam zamiaru siedzieć w apartamencie, więc chodzi tylko o ugotowanie i przespanie się.
Z innej beczki, chciałabym wejść na Morne Blanc i Kopolia, czy da się podjechać do tych szlaków autobusem, czy tez tylko pozostaje wynająć auto.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Wrz 2015 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
To mail do niego: virafu@yahoo.com

Autobusy dojeżdzają prawie wszędzie, na 100% jadą górską drogą przez środek wyspy.

#8 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:20 

To ja wiem, że jeżdżą - znalazłam nawet w necie rozkład- ale z 2012 roku, i ten autobus, który jedzie obok tej trasy nr 14 na tym rozkładzie w dni robocze jeździ 2 razy na dzień. Nie wiem jak jest obecnie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie mam zielonego pojęcia, jadąc autem widziałem autobusy ale jak często je mijałem to nie pamiętam :lol:

#10 PostWysłany: 22 Lis 2015 20:24 

Pamiętaj jednak iż w niektórych miejscach będziesz sam na całej plaży, po prostu nikogo w promieniu 3 km :P Jak tak lubisz to ok :) ja jednak bym wolał Beau Vallon, są ludzie choć nie za dużo, sa budki z jedzeniem na promenadzie, jest jakieś życie i dobra komunikacja.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Lis 2015 20:32 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Ta samotność na plażach to właśnie jeden z największych skarbów Seszeli :)

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości