Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Wrz 2015 23:40 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
thoth napisał(a):
Moja rada: znajdź kogoś, kto jeździ do Rosji i niech to za Ciebie zapłaci.

Można też szukać kogoś, kto ma konto w rosyjskim banku i mógłby to załatwić przez net.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 05 Wrz 2015 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Tak właśnie próbuję na chwilę obecną zrobić. Przez kogoś z rosyjskiego banku żeby przy okazji uniknąć prowizji, która w polskich bankachc jest czasem znaczna.

#23 PostWysłany: 06 Wrz 2015 02:11 
Awatar użytkownika

- jak wyglada taka deportacja? wsadzaja cie w pierwszy lepszy lot cywilny do Polski czy jak?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Wrz 2015 00:05, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 06 Wrz 2015 03:50 

kefirm napisał(a):
Tak właśnie próbuję na chwilę obecną zrobić. Przez kogoś z rosyjskiego banku żeby przy okazji uniknąć prowizji, która w polskich bankachc jest czasem znaczna.

W polskich to wiadomo, że koszty będą spore, ale to przeważnie opłata za przelew międzynarodowy, która rzeczywiście może być większa od samego mandatu/kary, jaką masz do zapłacenia. Ale, jak wspomniałem, rosyjskie banki też miały duże prowizje, po kilkadziesiąt procent. Nie wiem, czy to się zmieniło, bo od kilku lat nie miałem za bardzo kontaktu, ale raczej nie sądzę. No ale i tak to będzie na pewno mniejszy koszt, niż za przelew z Polski.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 06 Wrz 2015 09:33 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
A może spróbuj załatwić to przez rosyjski konsulat - mają ich kilka w PL.

Jeśli akurat w Twoim mieście nie ma, to może udałoby się wpłacić kasę na jakieś ich konto (po uprzednim uzgodnieniu), a oni przekażą dalej?

A tak przy okazji, jeśli teraz zostałeś deportowany, to masz zakaz wjazdu do FR przez jakiś czas, czy nie ma to znaczenia?

#26 PostWysłany: 06 Wrz 2015 09:45 
Awatar użytkownika

niebieski
@czukuczuku - po jakiejś godzinie czekania na protokół, który musiałem podpisać w kilku miejscach przyszedł pan z Aeroflotu i zapytał dokąd chcę lecieć. Nie wiem na ile to było pytanie otwarte i z jakiej puli mogłem wybierać ale po prostu powiedziałem, że niech będzie Warszawa. Najbliższy do Warszawy odlatywał za godzinę, więc od razu stwierdzili, że nie zdążę. Następny lub następne dwa to były chyba maszyny LOT'u bo powiedzieli, że to nie jest ich. Zatem poleciałem dopiero tym po 17, więc niestety musiałem czekać od około 10h (o 7 przyleciałem, o 9 były wszystkie papierki gotowe).

@Sudoku - z ciekawości zapytałem co się stanie jeśli "spóźnię" się z zapłatą i dowiedziałem się, że wtedy mógłby być problem z wjazdem do Rosji. Jak zapłacę, prześlę im potwierdzenie faxem to powinno być wszystko ok. Do konsulatu napisałem w piątek, zobaczymy czy i co odpiszą.

Przez znajomych znalazł się ktoś kto ma konto w rosyjskim banku i podobno przeglądarka przerzucała automatycznie do strony z mandatami czy coś takiego, gdzie należało podać numer paszportu. Zatem mam nadzieję, że jest już zapłacone.

#27 PostWysłany: 06 Wrz 2015 09:50 
Awatar użytkownika

hmm, i za ten lot deportacyjny sie nie placi, tak? ciekawe czy np do Tokio by sie dalo tak poleciec;)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Wrz 2015 00:07, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 06 Wrz 2015 09:51 

srebrny
swoją drogą to ciekawe, ze Cie Aeroflot wpuścił na pokład w Waw. Chyba sami nie wiedzieli, ze potrzebujesz wizę
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Wrz 2015 09:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie w Warszawie. Leciałem z Taszkientu (UZ) i już był problem bo na loty do Mińska i chyba do Kazachstanu nie odprawiają bagażu do miejsca docelowego. Powiedzieli, że muszę odebrać w Moskwie, na co odparłem że nie ma takiej opcji bo nie mam wizy żeby wyjść i nadać bagaż ponownie do Mińska. Przesunęli mnie na bok na i powiedzieli, że ktoś z linii przyjdzie pomyśleć co ze mną zrobić. Po 10 minutach przyszedł jakiś rozentuzjazmowany pan, stwierdził że nie ma problemu, że nadadzą do Moskwy telegram, a ja na tranzycie podejdę do stanowiska, przedstawię się i oni będą wiedzieli żeby odebrać mój bagaż i nadać go w moim imieniu. No i wydrukować mi nową kartę pokładową na lot do Mińska. A w Moskwie w 5 sekund po podejściu do stanowiska usłyszałem, że nie polecę do Mińska bez wizy rosyjskiej :D
Ale masz rację chyba sami nie wiedzieli, że jej potrzebuję bo mogli mnie nie wpuścić.

#30 PostWysłany: 06 Wrz 2015 10:08 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
czukuczuku napisał(a):
hmm, i za ten lot deportacyjny sie nie placi, tak? ciekawe czy np do tokyo by sie dalo tak poleciec;)

To czekamy na pierwszego śmiałka. Możnaby z tego złożyć niezły kosztowo RTW :D
dj3500 lubi ten post.

#31 PostWysłany: 06 Wrz 2015 10:09 

srebrny
prawo mówi, że koszty deportacji ponosi przewoźnik. Stąd zazwyczaj dokładnie to sprawdza, nawet w krajach 3 świata ;)

ciekawe czy mogłeś wybrać Mińsk jako deportacje ;)
 Profil Relacje PM off
MaPS lubi ten post.

#32 PostWysłany: 06 Wrz 2015 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, za lot deportacyjny się nie płaci.
Przeszło mi przez myśl jakieś Vancouver czy Nowy Jork z początku :D
Właśnie Mińska nie mogłem wybrać bo tak czy siak musiałbym wyjść ze strefy tranzytowej i przejść na terminal krajowy.
Przewoźnik w tym przypadku musi zapłacić jeszcze karę bo wychodzi z tego, że miał mnie poinformować o tej nietypowej potrzebie posiadania wizy.

#33 PostWysłany: 06 Wrz 2015 12:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Sudoku napisał(a):
czukuczuku napisał(a):
hmm, i za ten lot deportacyjny sie nie placi, tak? ciekawe czy np do Tokio by sie dalo tak poleciec;)

To czekamy na pierwszego śmiałka. Możnaby z tego złożyć niezły kosztowo RTW :D

Wątpię w to że jakieś Tokio czy NYC by wyszło , bo tam potrzebna jest kolejna wiza. Natomiast w ramach UE sky is the limit, wydaje mi się że bez problemu można by sobie polecieć na wakacje w Portugalii czy na Malcie twierdząc że tam mieszkamy :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Wrz 2015 12:35, edytowano w sumie 1 raz
'T' w cytacie
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 06 Wrz 2015 22:12 
Awatar użytkownika

do Japonii nie trzeba wizy:)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 06 Lis 2015 18:36 
Awatar użytkownika

musze sie przyznac ze malo brakowalo a tez niedawno odbyl bym ladny lot deportacycyjny, z Caracas do Polski, ale jakos udalo mi sie przekonac urzednikow by wywiezli mnie tylko do Kolumbii:)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Lis 2015 18:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak już zrobiłeś sobie chwilę prawdy to przyznaj się co narozrabiałeś :D
2 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 06 Lis 2015 18:46 
Awatar użytkownika

aaa nic wielkiego, rzekomo przekroczylem dlugosc pobytu turystycznego...

cala historie opisalem tu; http://www.tierralatina.pl/forum/viewto ... 30cde13c8e
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 06 Lis 2015 19:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Nieźle. Na miejscu tego Chilijczyka z marihuaną to miałbym pełno w spodniach i przed oczami jakieś najgorsze Amerykańskie więzienie

#39 PostWysłany: 06 Lis 2015 19:53 
Awatar użytkownika

z tym tez tak do konca nie wiadomo, bo np na wikitravel pisza ze do 20gr mozna miec...

Załącznik:
uploadfromtaptalk1446825150568.png
uploadfromtaptalk1446825150568.png [ 122.08 KiB | Obejrzany 8836 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 25 Gru 2015 17:06 

kefirm napisał(a):
W ubiegłym miesiącu zostałem deportowany z Rosji

Na załączonym kwitku widać, że zadarłeś z FSB. Czy sprawa się jakoś wyjaśniła? :) Przy okazji, jak wyglądało oczekiwanie na samolot? Siedziałeś w jakimś pokoju czy miałeś swobodę poruszania się? Dostałeś jakieś jedzenie czy kompletnie nic? Straż Graniczna odprowadziła Cię do samego samolotu? Pytam z ciekawości, bo deportacja zawsze kojarzy się za łapaniem groźnych szpiegów i nagłówkami w mediach :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości