Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:49 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
lendziro napisał(a):
Czasami to jedzienie jest tak intensywne w zapachu że przebija na głowę mój prowiant.

Te loty FR, gdzie ktoś się decyduje na...

Załączniki:
Batchelors-Chicken-Fuel-the-Nation-1-of-1.jpg
Batchelors-Chicken-Fuel-the-Nation-1-of-1.jpg [ 50.95 KiB | Obejrzany 3075 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Madera z kulturką i bez mierzenia bagaży od linijki 🧐🥵 Wyspa wiecznej wiosny z TAP Air Portugal od 741 PLN 💚🔥 Madera z kulturką i bez mierzenia bagaży od linijki 🧐🥵 Wyspa wiecznej wiosny z TAP Air Portugal od 741 PLN 💚🔥
Greckie all inclusive na Rodos 🏛️🌊 Tydzień w 4* hotelu za 2285 PLN Greckie all inclusive na Rodos 🏛️🌊 Tydzień w 4* hotelu za 2285 PLN
#22 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:50 

srebrny
czasem biore wlasne jedzenie na trasach kilkugodzinnych, z wyczuciem oczywiscie np. jakies chipsy, backrollsy czy kanapki o neutralnym zapachu.
jedzenie w samolocie jest drogie i... zazwyczaj obrzydliwe :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:55 

Dopóki regulamin przewozu nie zabrania spożywania własnego jedzenia czy picia i nie mają one przykrych skutków dla współpasażerów (co też zwykle obwarowane jest w ww. regulaminie), to nic mi do tego, tym bardziej, że ktoś może mieć np. cukrzycę albo alergię.

Co do wizyt w toalecie - atawizm. W stresie organizm chce pozbyć się czegoś, co utrudni mu "walkę" lub "ucieczkę". ;-) A to w chwili startu/ lądowania widzę najwięcej białych kłykci na podłokietnikach. :-)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Lip 2015 12:06 

W moim przypadku od lotów Iberią do Ameryki Centralnej, gdzie po ich tragicznie chemicznym jedzeniu choć żołądek mam mocny to walczyłem przez 2h aby nie zwrócić ich kanapeczki, zawsze zabieram jakieś jedzenie ze sobą. Poza tym z wieloletniego doświadczenia w podróży staram się zawsze zabrać jedzenie oraz pustą butelkę wody napełnianą na lotnisku na pierwszy dzień podróży. Wynika to z prostej oszczędności czasu. Raz że czasami samoloty się spóźniają i całe plany szlag trafia a będąc dodatkowo głodnym sprawy to nie ułatwia. Szkoda też marnować czas aby jak najszybciej tylko wymienić gotówkę bo batona muszę zjeść plus jest jeszcze więcej korzyści z tego powodu.

Przy pewnym prowiancie pierwszego dnia odchodzi duża część stresu i przyjemniej można podróżować - takie przynajmniej jest moje zdanie.

#25 PostWysłany: 24 Lip 2015 12:10 

krystoferson112 napisał(a):
Myślę, że jak nie przed lotem to po tak krótkim locie zrobić to po, ponadto mi te szeleszczenie np aluminiowych opakowań akurat w samolocie przeszkadza. Wiem nie jestem miłym wspóltowarzyszem podróży ;) Ale spoko nikomu nie wyrywam i nie wyrzucam kanapek, poprostu ja podczas tak krótkich podróży nie jadam. Jest to przed lub po podróży i tyle. Ale jak ktoś lubi to łokej.

Ojej, nie każdy ma możliwość, żeby w spokoju zjeść przed lotem- z różnych przyczyn, nawet z takiej, że nie je wcześniej jak w południe :P .
Powiedzmy, że w pewnym sensie trochę Cię rozumiem, bo mnie dużo bardziej niż zwykła kanapka przeszkadza zbiorowy szczęk odpinanych pasów od razu po zgaśnięciu kontrolki i wycieczki do toalety-dot.lotów 1-2h :D .
 PM off
ewam24 lubi ten post.

#26 PostWysłany: 24 Lip 2015 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Generalnie w zyciu "przeplacam" tylko, kiedy zaplacenie wiecej daje mi wieksze korzysci zdrowotne lub czysto techniczne, np. lepsza trwalosc produktu. Rzadziej korzysci czasowe. Korzysci "prestizowe" kompletnie do mnie nie trafiaja. ;)

Wiec jak dla mnie jedzenie czegokolwiek neutralnego zapachowo w samolocie to ostatnia rzecz, ktora powinna sie kojarzyc z obciachem. Ale z drugiej strony, ktos uzna za obciach ze jem kanapki w samolocie, popijajac woda z pojemnikow 100 ml, a ja uznam za obciach przyjezdzanie na lotnisko o 4 nad ranem w szortach i japonkach w pazdzierniku przed lotem czarterowym ;) Byle tylko na miejscu zachowac te przemyslenia dla siebie.
3 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 24 Lip 2015 13:35 
Awatar użytkownika

srebrny
jedzenia nigdy nie zabrałem na pokład w odróżnieniu od łódki Bols
jestem w stanie wytrzymać parę godzin bez jedzenia a ze zazwyczaj latam normalnymi liniami to nie mam z tym klopotu
w air asia na dłuższym locie wykupiłem obiad,kosztował grosze

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości