Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 30 Cze 2015 20:26 

Ja byłem z ramach poprzedniej promocji witaminowej w Pałacu Tłokinia. Zakwaterowanie jest w oficynie, mimo to standard pokojów utrzymany jest na wysokim poziomie. Łóżka całkiem wygodne, choć moja małżonka narzekała na często przebudzenia w nocy ze względu na miękkość materaca. Smaczny obiad, urozmaicony szwedzki bufet śniadaniowy - duży wybór różnych smaków, na słodko, jak i na słono.
Nie wszystkim może podobać się estetyka wystroju wnętrz, ale to w końcu hotele historyczne :)
Dojazd łatwy, przy okazji można zwiedzić starówkę Kalisza. Ewentualnie zjeść ciepły posiłek zamiast dotowania hotelu ;)
 Profil Relacje PM off  

Super 🔥 Nowe trasy Wizz Aira od 179 PLN 💜 Bilety do Czarnogóry i Szwajcarii 😎 Super 🔥 Nowe trasy Wizz Aira od 179 PLN 💜 Bilety do Czarnogóry i Szwajcarii 😎
Na najlepszą pizzę na świecie🍕🏛️ Przedłużony weekend w Neapolu za 739 PLN 🔥 Na najlepszą pizzę na świecie🍕🏛️ Przedłużony weekend w Neapolu za 739 PLN 🔥
#202 PostWysłany: 30 Cze 2015 22:34 

Loty: 245
Kilometry: 458 156
niebieski
Ktoś był w Trzebieszowicach k. Lądka Zdroju w Hotelu Zamek na Skale i Hotelu Dębowym w Bielawie? Wybieram się w czwartek i może ktoś ma jakieś wskazówki co zobaczyć, czy jest gdzie zaparkować, bo widzę że w tym pierwszym hotelu parking płatny 25zł/dzień.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 30 Cze 2015 22:42 
Awatar użytkownika

Mam trzy hotele na Dolnym Śląsku, najpierw - w ten weekend Rezydencja Grawert w Lądku-Zdroju, więc jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało.
Jeśli będziecie w Lądku, to obok - 20km w Złotym Stoku jest świetny park linowy oraz dawna kopalnia złota.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 01 Lip 2015 14:25 

W Willi Hueta w Kielcach jest dodatkowy mila niespodzianka dla gosci - powitalny drink. Do wyboru:
lampka wina,
piwo,
lub klasyczny drink z wodka.
Maja podziemny garaz - dodatkowo platny - 30 PLN.
Personel bardzo mily i pomocny - duze podziekowania za mily pobyt

Rezydencja Grawert - z zewnatrz raczej nie widac co Rezydencja kryje wewnatrz - dlatego warto zwiedzic ja nawet nie bedac gosciem.
Zwiedzanie Rezydencji jest mozliwe codziennie w okreslonych godzinach.
Wlascicielka oprowadza gosci i opowiada o Rezydencji oraz co warto zobaczyc w Ladku.
Czuje sie klimat rodzinny, ktory bardzo przypadl do gustu mi i mojej rodzinie.
Warte polecenia sa dania dnia dla gosci Grawertu. Obiad dwudaniowy wraz z deserem to koszt 42 zl / osoba.
Osobiscie polecam: zupe pomidorowa oraz pstraga z rozetkami.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 01 Lip 2015 14:26 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
A może ktoś opisze swój pobyt w Pałacu Mierzęcin? :) Jestem ciekawa czego się spodziewać...

#206 PostWysłany: 02 Lip 2015 00:01 

Loty: 82
Kilometry: 195 392
niebieski
Mierzęcin to spory kompleks z jeziorkiem, spacerkiem z fotkami do 1,5 h zejdzie. Wstęp na basen raz dziennie, ja miałem nocleg w pałacu ale zmieniłem na folwark bo tam jest basen, wiec możesz zadzwonić jeśli tez nie chcesz chodzić z mokra głowa. Strefa saun chyba 35 zł za godzinę. Restauracja serwuje dobre dania, nieduże porcje, ale jak chcesz się najeść to zupa z daniem głównym i deser będzie ok. Zupki kolo 20 zł, kacze udko, 3 kopytka, mus buraczany 49zl, szarlotka chyba 12. Na miejscu maja bilard i najciekawsze wg mnie kręgielnie. W sobotę 50 zł za godzinę za tor, czyli względnie tanio. Parking za darmo, śniadania w pałacu - dobre i spory wybór. Chyba tyle :)
 Profil Relacje PM off
livien lubi ten post.
livien uważa post za pomocny.

#207 PostWysłany: 02 Lip 2015 08:35 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Super, dzięki za info. :) Pewnie głupie pytanie - czy śniadanie jest w cenie?

#208 PostWysłany: 02 Lip 2015 08:47 

witam,
a kto był w Paullinum?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 02 Lip 2015 09:21 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Rockriderr napisał(a):
Ktoś był w Trzebieszowicach k. Lądka Zdroju w Hotelu Zamek na Skale i Hotelu Dębowym w Bielawie? Wybieram się w czwartek i może ktoś ma jakieś wskazówki co zobaczyć, czy jest gdzie zaparkować, bo widzę że w tym pierwszym hotelu parking płatny 25zł/dzień.

Ja organizowałem w Dębowym konferencję, ale to było z 5 lat temu. Nie wiem czy informacje przydatne z punktu widzenia przy pobycie grupowym przydadzą się gościom indywidualnym, ale jakbyś miał pytania, to wal śmiało.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#210 PostWysłany: 02 Lip 2015 09:42 

niebieski
Rockriderr napisał(a):

Ja byłam w poprzedniej edycji. Polecam gorąco na wycieczkę po zamku pod przewodnictwem właścicielki. Świetna kobieta, wiedza i pasja ogromne.
W okolicach znajdzie się parę iekawych rzeczy: można wdrapać się na Śnieżnik a po drodze zobaczyć Jaskinię Niedźwiedzia w Kletnie http://www.jaskinianiedzwiedzia.pl/, jest też Jaskinia Radochowska i kopalnia Uranu (ale nie mogę polecić bo nie byłam), Lądek Zdrój też niedaleko. Trochę dalej malownicze Międzygórze.
Nie wiem skąd będziesz jechał ale po drodze (o ile będziesz miał po drodze) są:
twierdza Kłodzko http://www.twierdza.klodzko.pl/
kopalnia złota w Złotym Stoku http://www.kopalniazlota.pl/
park linowy w Złotym Stoku, strasznie dłuuuugie tyrolki http://www.skalisko.eu/

A co do parkowania, to cały teren Zamku na Skale jest ogrodzony i nam jakoś głupio było zostawiać tak auto przed murem (co nie znaczy że nie można :)). Zwłaszcza, że hotel trochę na uboczu i prowadzi tam raczej wąska polna droga. W razie dodatkowym pytań, to śmiało.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr uważa post za pomocny.

#211 PostWysłany: 02 Lip 2015 11:33 

niebieski
Dziękuję za informacje, jadę dzisiaj z Wrocławia i myślałem właśnie nad Twierdzą Kłodzko ;)
Ponadto widzę, że Hotel Zamek na Skale dysponuje wypożyczalnią rowerów, ktoś wie w jakich cenach i jakie to rowery? :)
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 02 Lip 2015 14:11 

niebieski
Mam chyba początki Alzheimera... bo pamiętam, że sama pytałam o te rowery (ostatecznie z nich nie skorzystałam). Pamiętam, że były czarne :D, że takie jakby trekkingowe, a potem to już tylko mgła :roll: I mgliście wydaje mi się, że rowery są za darmo i trzeba jedynie zgłosić chęć skorzystania. Jeśli coś pokręciłam i to jednak ten Alzheimer, to proszę mnie poprawić.

Pamiętam za to doskonale, że w Zamku na Skale nie ma zwyczaju ścisłego przestrzegania godzin wymeldowania. Pani z recepcji sama zaproponowała, że możemy zostać aż do wieczora, bo nie ma dużego obłożenia.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 02 Lip 2015 18:17 

My byliśmy w Trzebieszowicach, w Zamku na Skale. Parking 20zł/ doba. Bezpłatny mały basen, łaźnia parowa, i jacuzzi. Śniadania smaczne, duży wybór. Dostaliśmy pokój z widokiem na potok, więc całkiem fajnie.
Odwiedziliśmy Międzygórze, Lądek (tanio i całkiem smacznie zjedliśmy obiad w Lux Barze). Na drugi dzień planowaliśmy Śnieżnik, niestety pogoda nie dopisała, więc zahaczyliśmy o Kłodzko i Bardo w drodze powrotnej.
Za dwa tygodnie Pałac Staniszów :) Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 02 Lip 2015 19:23 

niebieski
My też dostaliśmy pokój z widokiem na potok, nr 50. Pani z recepcji bardzo zachwalała, że jeden z lepszych, niestety nie działa lodówka i Państwo nie potrafią sobie z tym poradzić od naszego przyjazdu, bo mają "ważniejsze rzeczy na głowie". Dosyć nieeleganckie zachowanie i może machnąłbym na to od razu ręką, ale jest 30 stopni i lodówka się przydaje skoro to podobno 4* i nocleg kosztuje normalnie 430zł :)

Parking 20zł/doba, rower turystyczny 20zł/h, 50zł/dzień, rower ambitny (:D) 25zł/h, 60zł/dzień. My zjedliśmy obiad w pizzerii Abakus na rynku w Lądku Zdroju, smacznie i przystępnie cenowo :)

Co do pokoju jeszcze to standardowy, chociaż prosiliśmy o duże łóżko, a mamy 2 złączone jedynki.
Śniadanie od 8 do 10.

Ostatnio edytowany przez Rockriderr, 02 Lip 2015 22:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 02 Lip 2015 20:13 

Pałac Tłokinia: nocleg w oficynie. pokój taki sam jak na zdjęciach z booking'a. w pokoju dostępna: suszarka, czajnik, herbata, kawa, cukier, woda, telefon. Parking darmowy. Śniadania bardzo dobre, do wyboru: jajecznica, parówki, sałatka, bułki, tosty, różnego rodzaju herbaty, kawa, płatki, soki.
Później postaram się wrzucić jeszcze parę zdjęć z pokoju :).
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 02 Lip 2015 22:10 

niebieski
livien napisał(a):
Super, dzięki za info. :) Pewnie głupie pytanie - czy śniadanie jest w cenie?

Wszystkie noclegi z witamin centrum mają śniadanie w "cenie". Tu chyba było od 7.30 do 10.
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 05 Lip 2015 17:00 
Awatar użytkownika

Nocleg w Rezydencji Grawert - pokój typu double o nazwie Margaret z widokiem na strumyk.
Śniadanko w godz. 8 - 10 smaczne - w formie bufetu (na ciepło jajecznica). Gospodarze bardzo mili, oprowadzają po obiekcie.
Image
Image
Fotki przed check-outem, stąd tak wyglądające łóżko - sorry za jakość :)

W okolicy Zdrój Wojciech, Złoty Stok - kopalnia, park linowy. My pojechaliśmy (z racji pogody) nad wodę do Starej Morawy - świetny, nowy kompleks.

PS. Przy meldowaniu nie pokazywałem ani paragonu, ani kodu, ani opakowania.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 05 Lip 2015 21:45 

niebieski
Jesteśmy po drugim noclegu w Hotelu Dębowym w Bielawie i w porównaniu z Zamkiem na Skale w Trzebieszowicach ten pierwszy wypada dużo lepiej. Śniadanie naprawdę na poziomie, kawa w ekspresie (standard)+opakowania na wynos ( spory plus) do tego dobre ciasta, 2 rodzaje miodu, świeżo wypiekany chleb, arbuz ( idealny na taką pogodę!), truskawki, banany. W Zamku na Skale w ogóle nie było owoców, jeden rodzaj dżemu, właściwie jak na 4* to bardzo słabo, może poza kapitalnym ogrodem w którym można zjeść ten posiłek :)

W Bielawie dodatkowo wypożyczyliśmy rowery na 2h, w informacjach podanych w broszurach w pokoju wynika, że 1h=10zł, 2h=15zł za rower, ale ostatecznie mieliśmy je za darmo, dokładnie tak jak było napisane na bookingu :) Przyjechaliśmy już po 12 i pani z recepcji zmieniła nam pokój na czysty żebyśmy nie musieli czekać. Bardzo przyjemnie, wszyscy uśmiechnięci, w Zamku na Skale napięta atmosfera, bo jakąś konferencję chyba mieli i w dniu naszego wyjazdu hotel był wynajęty na wyłączność przez jakąś firmę. Moja dziewczyna poszła zapytać o zepsutą lodówkę do recepcji i otrzymała wiadomość, że konserwator ma ważniejsze rzeczy na głowie, pomimo zapewnienia godzinę wcześniej, że zaraz się tym zajmie. Nie wiem czy to kwestia tego, że byliśmy z promocji witamin (pomijając fakt, że pani nie miała w systemie naszej rezerwacji) czy tego, że hotel miał być wynajęty na cały weekend na wyłączność, ale pomimo pięknej okolicy i naprawdę niezłego kompleksu hotelowego sama obsługa nas zniechęciła.
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 05 Lip 2015 22:47 

niebieski
Ja mogę dorzucić, że "Zamek na skale" to najsłabszy 4 gwiazdkowy hotel w jakim byłem. W zasadzie nie wiem dlaczego mają aż 4, wg mnie nie spełniają wymogów 3 gwiazdkowych. W pokoju brak klimatyzacji i lodówki, basen dla 2 osób do chodzenia bo ciężko pływać w czymś 4x8 metrów, sauna to sam grzyb, zapach mnie odrzucał. Nikomu nie polecam, a gdybym zapłacił cennikowe 430 zł za 2osobowy pokój to zrobiłbym tam raban.
 Profil Relacje PM off

#220 PostWysłany: 06 Lip 2015 10:10 

witam,
ale daliście reklamę a jadę za 2 tyg.
byłem w Paullinum i gorąco polecam wg mnie lepszy od Wojanowa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 237 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości