Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Sty 2012 23:50 

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

W związku ze zmianą rozkładu jazdy POLSKIEGO BUSA z Warszawy do Łodzi - z godziny 6:30 na godzinę 7:00 - mam pytanie.

W niedzielę rano (7:00) wyjeżdżam do Łodzi. Zgodnie z rozkładem PB na dworcu Łódź Kaliska będę o 9.45.

Czy łapiąc TAXI dam radę zdążyć na samolot (FR) który odlatuje z lotniska w Łodzi o godz. 10.40 (podróż z bagażem podręcznym, odprawa online)?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Mawas
 Profil Relacje PM off  

Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
Sardynia w niskiej cenie❗😍 Bezpośrednie loty i noclegi w Cagliari za 527 PLN 💚🤍❤️ Sardynia w niskiej cenie❗😍 Bezpośrednie loty i noclegi w Cagliari za 527 PLN 💚🤍❤️
#42 PostWysłany: 20 Sty 2012 00:10 
Awatar użytkownika

mawas napisał(a):
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

W związku ze zmianą rozkładu jazdy POLSKIEGO BUSA z Warszawy do Łodzi - z godziny 6:30 na godzinę 7:00 - mam pytanie.

W niedzielę rano (7:00) wyjeżdżam do Łodzi. Zgodnie z rozkładem PB na dworcu Łódź Kaliska będę o 9.45.

Czy łapiąc TAXI dam radę zdążyć na samolot (FR) który odlatuje z lotniska w Łodzi o godz. 10.40 (podróż z bagażem podręcznym, odprawa online)?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Mawas

W niedzielę nie będzie dużego ruchu na drogach, więc autobus pewnie przyjedzie przed czasem.
Stwierdzam to na przykładzie swoich podróży tym przewoźnikiem.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 20 Sty 2012 01:04 

Jeśli przyjedzie o czasie to też powinno być wszystko ok, bo w niedzielę autem to tam dotrzesz w 6 minut :)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Mar 2012 16:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak ciężko dojechać na lotnisko w sobotni poranek?

O godzinie 9 będę na PKP Kaliska i najbliższy autobus 65 mam dopiero o 9:45 (myślałem iż częściej jeżdżą)

Znalazłem połączenie z Kaliskiej 98 do przystanku Maratońska - Obywatelska i z buta na 55.

Nie da się jakoś normalniej. Niby blisko, a ciężko dojechać.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 04 Mar 2012 17:30 
Awatar użytkownika

niebieski
My jechaliśmy kilka przystanków innym autobusem i tam się przesiadaliśmy w 55. Jest to jakaś opcja, aczkolwiek nie wiem czy coś pomoże.

#46 PostWysłany: 16 Lip 2012 08:06 

A jak wygląda teraz wsiadanie do samolotu, jest jakiś autobus czy z terminala idziemy na nóżkach do samolotu. Na mniejszych lotniskach już czasami widziałem autobusy.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 19 Lut 2013 23:56 

niebieski
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat z moim zapytaniem.

Mianowicie potrzebuję transport z Katowic do Łodzi i z powrotem. Wyjazd w piątek 1. marca 2013 tak, żeby w Łodzi być najlepiej koło 17-18. Powrót w sobotę 2. marca najlepiej po 20.

Jak dotąd znalazłem pociągi, ale albo w niepasujących mi godzinach, albo jadące z nie do końca komfortowymi przesiadkami.

Jakby ktoś posiadał informacje o jakiś busach czy innych opcjach dojazdu to będę bardzo wdzięczny.

#48 PostWysłany: 20 Lut 2013 09:19 

niebieski
4 godziny to chyba nie tak dużo, jak na podróż z Katowic do Łodzi :) Jedna przesiadka w Częstochowie, chyba nie skreśla połączenia?

12:12 TLK z Katowic do Częstochowy
Pół godziny na przesiadkę
13:53 - 16:19 TLK do Łodzi Kaliskiej

O 16:44 masz autobus 65, który jedzie na lotnisko :) czyli 25 minut na znalezienie przystanku: Włókniarzy - Łódź Kaliska estakada.

Na lotnisku będziesz gdzies o 17:05.

Później raczej kiepsko :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 20 Lut 2013 12:50 

niebieski
Nie potrzebuje dojazdu na lotnisko tylko do samej Łodzi.

Tego o 12:12 też brałem pod uwagę, po prostu potrzebowałem więcej opcji. Znalazłem jeszcze autobusy dalekobieżne w bardziej pasujących porach, jadący w kierunku Włocławka oraz powrotne z Ustki do Zakopanego, tak więc coś tam sobie znajomi wybiorą, bo to nie dla mnie.

Niemniej dzięki za pomoc :)

#50 PostWysłany: 17 Kwi 2013 17:54 

Witam moze mi ktos powiedziec
ile realnie kosztuje taxi na Lotnisko z Lodz Kaliska bo Taxi-biura to wymieniaja ceny z Kosmosu , Taxi w nocy z czwartku na piatek ,
moze jest ktos z Lodzi ?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 17 Kwi 2013 18:49 

wienio19 napisał(a):
Witam moze mi ktos powiedziec ile realnie Kosztuje taxi na Lotnisko z Lodz Kaliska bo Taxi biura to wymieniaja ceny z Kosmosu , Taxi w nocy z czwartku na piatek , moze jest ktos z Lodzi ?

Stawki z kosmosu? czyli jakie? Powinno wyjść w granicach 26-28 zł. Każda taksówka ma cennik na szybie pasażera, na lotnisko jest około 6 km. Pod dworcem stoją taksówki korporacyjne. Na pewno nie musisz wcześniej zamawiać.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 18 Kwi 2013 11:04 

dzwonilem do Korporacji powiedzieli okolo 75 zl za 6 km to kosmos :)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 06 Sie 2013 17:04 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
Szybkie pytanie do obeznanych. Polskibus przyjeżdża na Dworzec Kaliska o 18:00, a o 20:15 startuje samolot z LCJ. Jak oceniacie szanse na powodzenie takiej akcji? :)

#54 PostWysłany: 06 Sie 2013 17:21 

Zbanowany
Taksówką to 5-10 minut i może dziesięć, -naście złotych.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 06 Sie 2013 17:36 

platynowy
Polecam Green Cab - chyba najtańsi w Łodzi
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 06 Sie 2013 18:01 

Zbanowany
NBE322 napisał(a):
Polecam Green Cab - chyba najtańsi w Łodzi

Taniej będzie o 1 zł? ;)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 04 Kwi 2017 11:42 

Przewoźników i kierunków z łódzkiego lotniska na Lublinku nie przybywa (niestety, ubywa), ale dla tych, którzy jeszcze odlatują z Łodzi aktualna informacja - 2 kwietnia wraz z nowym rozkładem jazdy MPK uruchomiona została linia nr 88A i 88B, która łączy lotnisko z dworcem Łódź Kaliska oraz dworcem Łódź Fabryczna. Orientacyjny czas przejazdu na całej trasie: 31 minut. Autobusy jeżdżą co kilkanaście minut, w soboty: trzy na godzinę, w niedziele: dwa na godzinę.
Ceny za przejazd standardowe, tzn. potrzebny będzie bilet 40-minutowy (normalny: 3,60 zł, ulgowy: 1,80 zł). Gdyby czas jazdy okazał się dłuższy, w autobusach są biletomaty.

Szczegóły: http://www.airport.lodz.pl/pl/aktualnos ... nisko.html

UWAGA! Autobus nr 65, który wcześniej miał krańcówkę na lotnisku, ma obecnie skróconą trasę i nie dojeżdża już do portu lotniczego przy ul. gen. Maczka.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 01 Gru 2017 14:21 

srebrny
Zapytam tu bo nie widzę lepszego tematu: czy z nowego dworca Lódź fabryczna jest wyjście podziemne na stronę ulicy Targowej? Szukałem w necie jakiejś mapki dworca, ale nic nie ma. :(
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 01 Gru 2017 14:53 

Misiatek napisał(a):
Zapytam tu bo nie widzę lepszego tematu: czy z nowego dworca Lódź fabryczna jest wyjście podziemne na stronę ulicy Targowej? Szukałem w necie jakiejś mapki dworca, ale nic nie ma. :(

W stronę targowej raczej nie ma (przynajmniej ja nie kojarzę wyjścia na tamtą stronę poza wyjściem na parking). Wychodzisz w strone kilińskiego skręcasz w lewo w Kilińskiego i potem przez teren EC1 w targową . Nie jest to duży dystans.
 Profil Relacje PM off
Misiatek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości