Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: gdzie ubezpieczenia?
#1 PostWysłany: 16 Sty 2012 12:56 

srebrny
Witam,

mam pytanie gdzie się ubezpieczacie podczas podróży poza EU?
Najbardziej cenne będą informacje dotyczące ubezpieczenia z którego się skorzystało, a nie tylko tanio opłaciło.
Chciałbym poznać Wasze zdanie odnośnie zakres/cena/jakość.

Ja ze swojej strony korzystałem kiedyś z ubezpieczenia "Polbank Prestiż Assistance" dodawanego bezpłatnie do karty kredytowej Polbanku. Za opóźnienie lotu w USA trwającego ponad 24h dostałem 2000zł. Na szczęście nie korzystałem nigdy z ubezpieczenia zdrowotnego, więc nie mogę się wypowiadać, choć chętnie poznam zdanie innych - gdzie warto?
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 18 Sty 2012 15:18 

srebrny
podbijam - czy brak odpowiedzi oznacza, że nikt się nie ubezpiecza na te setki podróży kupionych dzięki f4f?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Sty 2012 15:28 

niebieski
Ja zawsze się ubezpieczam dodatkowo - podróżuję z dziećmi i nawet to, co z EKUZ, wydaje mi się zbyt ograniczone i zbyt ciężko tę kasę odzyskać, a w wielu krajach Unii i tak za wizytę / pierwszą wizytę/leki trzeba zapłacić najpierw ze swojej kieszeni. Kupujemy zawsze online Europejskie - korzystałam raz - właśnie koszty leczenia, odzyskałam co do euro, po tygodniu od wysłania dokumentów/rachunków kasa była już na koncie. Także polecam. Żadnych dodatkowych ceregieli, tylko papier od lekarza+rachunek+rachunek za leki i spokój.
Koszt na dwa tygodnie standardowego ubezp dla czteroosobowej rodziny na terenie Unii nieco poniżej 100zł. Koszt wizyty lekarskiej70 euro plus leki 50 euro - czyli warto:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Sty 2012 15:37 

niebieski
bo76 napisał(a):
Ja zawsze się ubezpieczam dodatkowo - podróżuję z dziećmi i nawet to, co z EKUZ, wydaje mi się zbyt ograniczone i zbyt ciężko tę kasę odzyskać, a w wielu krajach Unii i tak za wizytę / pierwszą wizytę/leki trzeba zapłacić najpierw ze swojej kieszeni. Kupujemy zawsze online Europejskie - korzystałam raz - właśnie koszty leczenia, odzyskałam co do euro, po tygodniu od wysłania dokumentów/rachunków kasa była już na koncie. Także polecam. Żadnych dodatkowych ceregieli, tylko papier od lekarza+rachunek+rachunek za leki i spokój.
Koszt na dwa tygodnie standardowego ubezp dla czteroosobowej rodziny na terenie Unii nieco poniżej 100zł. Koszt wizyty lekarskiej70 euro plus leki 50 euro - czyli warto:)

ja korzystam z mbanku, koszt ubezp 4 os rodziny to ok 50pln/tydzien (wariant minimum)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości