Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Gru 2013 22:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wizę do Kambodzy da się dostać drogą lądową (20$ e visa, albo 20$ + 5$ łapówkę na przejściu)
 Profil Relacje PM off  

Rajskie Seszele na wyciągnięcie ręki 🏝️🇸🇨 Loty i 7 noclegów za 5829 PLN 😎 Rajskie Seszele na wyciągnięcie ręki 🏝️🇸🇨 Loty i 7 noclegów za 5829 PLN 😎
All inclusive na Teneryfie 🏝️☀️ 4* hotel z widokiem na morze za 2730 PLN All inclusive na Teneryfie 🏝️☀️ 4* hotel z widokiem na morze za 2730 PLN
#2 PostWysłany: 29 Gru 2013 22:57 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Zeus napisał(a):
Wizę do Kambodzy da się dostać drogą lądową (20$ e visa, albo 20$ + 5$ łapówkę na przejściu)

eVisa kosztuje 20+5+3=28 USD
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Gru 2013 23:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dzięki marfot, tego nie wiedziałem ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Gru 2013 23:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z Moc Bai - Bavet (głownym) to bez problemu ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Gru 2013 13:48 

Zeus napisał(a):

Przejście lądowe z Tajlandią, Poi Pet 20 usd bez łapówki, kolesie chcieli 100 bahtów dodatkowej opłaty ale wpuścili mnie bez płacenia. Czas czekania w kolejce 10 minut :) Kilka tygodni temu
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Gru 2013 14:20 

Loty: 87
Kilometry: 252 076
Do "bartasa" i wszystkich, którzy niedawno podróżowali po Tajlandii, Kambodży i Wietnamie - prośba o namiary na fajne i niedrogie hostele. Wybieram się z córką w marcu 2014 (na razie poluję na bilety samolotowe - jak ktoś znajdzie coś w niezłej cenie, to będę wdzięczna). Mamy zamiar jechać na około 3 tygodnie, nie wiem czy to nie za krótko, jak na te trzy kraje - priorytet to Angkor. W grę wchodzi też jakiś przelot wewn., bo odległości tam spore i dzięki temu czas się oszczędza. Leżakowanie raczej nie wchodzi w grę, jeżeli już to jakieś 2-3 dni, ale raczej szukam czegoś nie hotelowego - może bardziej w Kambodży (zna ktoś tam ciekawe miejsca?), niż w Tajlandii. Z góry dzięki, jak ktoś chce się przyłączyć to czekamy - byłam w kwietniu w Peru, przez fly4free poznałam współpodróżujących i było super - przy okazji pozdrawiam Rafała "Roksona" i Agatę
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Gru 2013 16:10 

mosia napisał(a):
Do "bartasa" i wszystkich, którzy niedawno podróżowali po Tajlandii, Kambodży i Wietnamie - prośba o namiary na fajne i niedrogie hostele. Wybieram się z córką w marcu 2014 (na razie poluję na bilety samolotowe - jak ktoś znajdzie coś w niezłej cenie, to będę wdzięczna). Mamy zamiar jechać na około 3 tygodnie, nie wiem czy to nie za krótko, jak na te trzy kraje - priorytet to Angkor. W grę wchodzi też jakiś przelot wewn., bo odległości tam spore i dzięki temu czas się oszczędza. Leżakowanie raczej nie wchodzi w grę, jeżeli już to jakieś 2-3 dni, ale raczej szukam czegoś nie hotelowego - może bardziej w Kambodży (zna ktoś tam ciekawe miejsca?), niż w Tajlandii. Z góry dzięki, jak ktoś chce się przyłączyć to czekamy - byłam w kwietniu w Peru, przez fly4free poznałam współpodróżujących i było super - przy okazji pozdrawiam Rafała "Roksona" i Agatę

Mosiu,
po prostu pojedź.
Nocleg znajdziesz na miejscu, albo sam Cię znajdzie. Dwójkę w HCMC, Siem Reap czy Phnom Penh znajdziesz za około 10 dolarów, nawet jak zapłacisz więcej, to wciąż będzie relatywnie mało. Bangkok droższy, ale wciąż nie są to powalające kwoty, a miejsc noclegowych mnóstwo (okolice Khao San Rd) i nie bardzo jest sens szukać tego konkretnego, skoro wokół dziesiątki innych.
Trzy tygodnie to mało, jeśli chcesz przejechać wszystkie te kraje (zwróć uwagę na rozpiętość równoleżnikową Wietnamu czy Tajlandii), ale przecież sama wybierzesz miejsca, które chcesz zobaczyć i ustalisz trasę.
Powodzenia i dobrej zabawy!
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Gru 2013 08:34 

Loty: 87
Kilometry: 252 076
Dzięki serdeczne za info, faktycznie chyba nie będę wszystkiego rezerwować przed wyjazdem, zdam się trochę na żywioł. Zastanawiam się też, czy nie odpuścić tym razem Wietnamu - może następnym razem + Laos. Dzięki temu będę miała więcej luzu. Pozdrawiam i nadal proszę o info, jeśli ktoś znajdzie bilety do Tajlandii (pewnie Bangkok) w przyzwoitej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Gru 2013 09:00 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 79 377
Cześć,

trzy tygodnie to moim zdaniem mało na te trzy kraje.
Na przełomie listopada i grudnia tego roku pojechaliśmy ze znajomymi do Kambodży i Wietnamu (przylatywaliśmy do Bangkoku). Okazało się, że musieliśmy obciąć Wietnam, bo byśmy się czasowo nie wyrobili. Wiem, że wiele osób może to zdziwić, ale jakoś nie jest mi żal Wietnamu - żal mi, że tak krótki byliśmy w Kambodży. :)

Odnośnie noclegów to się zgadzam z kolegą ogulem. Chociaż my rezerwowaliśmy z reguły dzień przed przyjazdem do danego miejsca przez booking (sortuj po cenie + lokalizacja, żeby jak najszybciej mieć to z głowy). W Siem Reap znaleźliśmy fajny guesthouse (dwójka z wiatrakiem i śniadaniem - 10$). Nazywał się Home Sweet Home. Łazienka mogłaby być lepsza, ale jak się później okazało, zdarzały się też gorsze. :p

#10 PostWysłany: 01 Sty 2014 06:09 

mosia napisał(a):

Tajlandia, Phuket Town, Win Backpackers 300 baht/ dwójkę z dzieloną łazienką, nic wyszukanego ale nowe łazienki, ciepła woda, super właścicielka
Kambodża, Battambang, Here Be Dragons - mały hostel, prowadzony przez parę Brytyjczyków, super pomocnych, bar na dole, piwo na powitanie gości, czysto, przyjemnie, 8 usd/ dwójkę z łazienką - ogólnie polecam rejs na trasie Battambang- Siem Reap :)
Kambodża, Phnom Penh ( jak nie musisz tam jechać, nie trać czasu na to miasto) , 8Eight, hostel z basenem i barem, mnóstwo młodych, imprezujących Europejczyków, mają tylko jeden pokój prywatny, reszta to dormy, z czego najtańszy jest nad barem ( głośno) 7-10 usd/ łóżko, suer czysto, przyjemnie
Kambodża, W Siem Reap zatrzymałam się w Garden Village- nie polecam, moloch dla backpackersów, materac z moskitiera od 1 usd/ noc, płaciłam za budę z płyty, materac i moskitierę 6 usd/ noc/ dwójkę/ nora

Perełka z Wietnamu, Hue, hotel Four Seasons - genialny, najlepszy, jaki spotkałam w Azji, 7 usd/ noc / dwójkę z łazienką/ śniadaniem, sympatyczni właściciele, super miła atmosfera, można się zameldować już od 9:00 rano jeśli jest miejsce, właściciele często zapraszali na kawę, herbatę, pogaduchy

Mam nadzieję, że pomogło. Przepraszam za OT, jak znajdę chwilę, założę wątek pod Noclegami :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Sty 2014 19:27 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
mosia napisał(a):

W Siem Reap polecam Hak's House, w październiku płaciłem 6$ za jedynkę - duży czysty pokój z wentylatorem, łazienka, ciepła woda, śniadanie w cenie. Dwójka kosztowała 8$. Jedyny minus, to daleko od centrum, 15 minut na piechotę. 1 marca lecę do Kambodży jeszcze raz.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Lut 2015 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 45
Kilometry: 100 697
bartas8891 - mam kilka pytań, bo sama wybieram się na Koh Rong / Koh Rong Samloem. Jak wygląda kwestia poruszania się po wyspach? Widziałam, że właściciele hosteli / bungalowów na swoich stronach piszą, że trzeba przypłynąć "ich" łódką, bo na wyspie brak dróg i inaczej nie trafimy do bungalowu, który zarezerwowaliśmy. Tak rzeczywiście jest czy tu turystyczna ściemka? Pytam też z uwagi na to, że nie wiem, czy koniecznie muszę rezerwować nocleg na wyspie przed wyjazdem (nie wiem dokładnie, kiedy dotrę na Koh Rong, więc wolę tego uniknąć) czy da się na miejscu jakoś przejechać z miejsca na miejsce i znaleźć coś sensownego?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 3 gości